Depozitele pe perioade mai lungi incep sa faca valuri

Depozitele pe perioade mai mari de 1 an sunt putin cautate de catre populatie, dar se observa o tendinta rapida de crestere in ultimele luni.


Potrivit datelor BNR, cea mai rapida crestere procentuala s-a inregistrat pentru depunerile pe termen mai mari de 1 an. Sumele totale sunt inca modeste, dar ritmul de crestere nu este de ignorat: 10,5% la euro si  6,4% la lei in intervalul ianuarie-martie 2013.

In total, depozitele populatiei pe perioade mai mari de 1 an ating 8,8 milioane lei, adica 7% din valoarea totala a depunerilor.

Avantajul depozitelor pe perioade mai lungi este ca deponentul reuseste sa isi blocheze dobanda la nivelul actual. Conditia este ca rata dobanzii sa fie fixa. Ele sunt recomandate in perioadele cand ratele dobanzilor urmeaza sa scada.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus