Depozitele pe perioade mai lungi incep sa faca valuri

Depozitele pe perioade mai mari de 1 an sunt putin cautate de catre populatie, dar se observa o tendinta rapida de crestere in ultimele luni.


Potrivit datelor BNR, cea mai rapida crestere procentuala s-a inregistrat pentru depunerile pe termen mai mari de 1 an. Sumele totale sunt inca modeste, dar ritmul de crestere nu este de ignorat: 10,5% la euro si  6,4% la lei in intervalul ianuarie-martie 2013.

In total, depozitele populatiei pe perioade mai mari de 1 an ating 8,8 milioane lei, adica 7% din valoarea totala a depunerilor.

Avantajul depozitelor pe perioade mai lungi este ca deponentul reuseste sa isi blocheze dobanda la nivelul actual. Conditia este ca rata dobanzii sa fie fixa. Ele sunt recomandate in perioadele cand ratele dobanzilor urmeaza sa scada.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus