Bancile reduc usor dobanzile la depozite

Depozitele bancare incep anul pe fondul unei tendinte de reducere a ratelor dobanzilor, atat la lei, cat si la euro. Aceasta tendinta s-a manifestat pe tot parcursul anului trecut.


Procesul de reducere a dobanzilor este insa unul lent, fara ajustari majore. De exemplu, in cursul lui 2012, dobanzile medii la lei s-au diminuat in medie cu mai putin de 1 punct procentual, cele mai afectate fiind depozitele pe termene scurte (1 si 3 luni).

In acest inceput de an, o serie de banci au operat noi ajustari. Printre acestea se numara BCR, Alpha Bank, Banca Romaneasca si Piraeus.

De la 1 februarie, si Volksbank a anuntat noi reduceri pentru dobanzile in lei si euro, ultima modificare avand loc in luna iunie 2012. In urma acestor modificari, vor mai ramane 2 banci cu dobanzi la depozite in lei pe 1 luna mai mari de 6% (Piraeus si ATE Bank), potrivit motorului de comparatii pentru depozite la termen oferit de Conso.ro.

Clientii au sanse mai mari sa obtina dobanzi de 6% pe an daca aleg un depozit pe o perioada mai lunga, cum ar fi 9 luni sau 1 an.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus