Bancile reduc usor dobanzile la depozite

Depozitele bancare incep anul pe fondul unei tendinte de reducere a ratelor dobanzilor, atat la lei, cat si la euro. Aceasta tendinta s-a manifestat pe tot parcursul anului trecut.


Procesul de reducere a dobanzilor este insa unul lent, fara ajustari majore. De exemplu, in cursul lui 2012, dobanzile medii la lei s-au diminuat in medie cu mai putin de 1 punct procentual, cele mai afectate fiind depozitele pe termene scurte (1 si 3 luni).

In acest inceput de an, o serie de banci au operat noi ajustari. Printre acestea se numara BCR, Alpha Bank, Banca Romaneasca si Piraeus.

De la 1 februarie, si Volksbank a anuntat noi reduceri pentru dobanzile in lei si euro, ultima modificare avand loc in luna iunie 2012. In urma acestor modificari, vor mai ramane 2 banci cu dobanzi la depozite in lei pe 1 luna mai mari de 6% (Piraeus si ATE Bank), potrivit motorului de comparatii pentru depozite la termen oferit de Conso.ro.

Clientii au sanse mai mari sa obtina dobanzi de 6% pe an daca aleg un depozit pe o perioada mai lunga, cum ar fi 9 luni sau 1 an.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Depozite


Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus