top banner

Bancile premiaza clientii noi cu dobanzi mai mari la depozite

21 Septembrie 2022 | Autor: Cristian Dogaru

Bancile premiaza clientii noi cu dobanzi mai mari la depozite

Foto: Unsplash.com

Daca practica oferirii unor dobanzi mai bune pentru fondurile nou atrase nu e noua in piata bancara, CEC Bank propune un pachet de cont curent cu dobanda preferentiala la depozitul cu depuneri ulterioare, doar pentru clientii noi. 
Mai multe banci au incercat in diferite etape sa atraga resurse suplimentare de la clientii tentati cu dobanzi mai mari decat in oferta standard, dar numai pentru fondurile noi. 
Banca Romaneasca deruleaza de exemplu o astfel de campanie pana pe 7 octombrie sub forma Depozitului Plus (dobanda de 8,5% la 6 luni la lei si 1,25% la 12 luni la euro) iar ING ofera o dobanda de 6,75% pentru depozitul Bonus pe 4 luni, pentru sumele noi economisite. 
Faptul ca sunt bonificate doar sumele noi denota ca bancile care deruleaza astfel de campanii nu doresc ca deponentii lor doar sa isi mute banii intre produsele din oferta ci vor sa aspire resurse suplimentare de la acestia. 
Grija completa pentru clientii noi la CEC Bank
CEC Bank a lansat recent un pachet de cont curent cu o dobanda preferentiala la depozitul cu depuneri ulterioare prin care nu isi propune doar sa atraga resurse suplimentare ci si sa isi creasca baza de clienti, oferta fiind dedicata exclusiv clientilor noi. 
E vorba de pachetul de cont bancar Grija Completa, fara costuri in primul an si cu o dobanda preferentiala de 7,2% la depozitul cu depuneri ulterioare (fata de o dobanda de 6% in oferta standard la ghiseu sau 6,2% la produsul constituit online). Depozitul functioneaza practic la fel ca un cont de economii pe partea de alimentare (nu se pot face insa retrageri inainte de scadenta, altfel se pierde dobanda), cu conditia unor depuneri lunare minime de 100 de lei. 
Pachetul Grija Completa ce include cont curent in lei, cont curent in euro, un card de debit si serviciile de internet banking, mobile banking si Info SMS este destinat exclusiv clientilor noi si are zero costuri de administrare in primul an, iar apoi, comisionul lunar de administrare ramane zero daca se fac incasari lunare cel putin egale cu salariul minim pe economie, altfel este 8,9 lei/luna. 
Pachetul are zero costuri la retragerile de numerar de la orice ATM din Romania si din Uniunea Europeana si zero comision la platile intra si interbancare in lei efectuate prin Internet si Mobile Banking, zero comision la incasari. 
Cu depuneri de doar 300 de lei/luna, cei care isi alimenteaza in mod constant depozitul pot ajunge, dupa 5 ani, la economii nete de aproape 21 000 de lei, suma care poate asigura fonduri de rezerva pentru situatii neprevazute sau cheltuielile pentru renovarea locuintei, subliniaza reprezentantii bancii.
Ce randamente ofera conturile de economii
Am trecut in revista atat oferta pentru adulti, cat si cea pentru copii, tinand cont de faptul ca toata familia poate fi tentata sa economiseasca in contul deschis pe numele juniorului daca dobanzile sunt atractive.
Planul de acumulare de la Intesa Sanpaolo Bank plateste o dobanda de 8% pe an, Planul de economisire pentru copii propus de BCR are o dobanda de 7,2%, Depozitul pentru copii (functioneaza ca un cont de economii, cu depuenri si retrageri oricand) de la CEC Bank are dobanda de 7%, Planul de economii de la BCR-6,8% iar Kid Cont de la Banca Transilvania are dobanda de 6%. 
Dupa cum se observa, cu oferta pentru clientii noi cu dobanda de 7,2%, oferta CEC Bank ar intra pe locul doi in topul conturilor de economii, alaturi de planul BCR pentru copii, daca nu ne-ar interesa sa retragem bani inainte de scadenta. 
De altfel, faptul ca majoritatea produselor sunt destinate copiilor in clasamentul de mai sus denota preocuparea bancilor de a stimula economisirea folosind ca motivatie asigurarea viitorului copiilor. 
Pentru a alege contul de economii dorit consultati comparatorul Conso. 
Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Economisirea pe termen lung in euro are dezavantaje acum

Economisirea pe termen lung in euro are dezavantaje acum

In conditiile in care bancile centrale din UE si SUA se misca in directia cresterii dobanzilor, blocarea banilor pe scadente mai lungi in euro la dobanzile din prezent se poate dovedi o idee neinspirata.

19 Sep 2022 | Depozite
Statul scade usor dobanzile la titlurile de stat. Ce vor face bancile?

Statul scade usor dobanzile la titlurile de stat. Ce vor face bancile?

Atat titlurile de stat din programul Tezaur, cat si cele din programul Fidelis puse la vanzare din 1 septembrie au dobanzi mai mici la lei decat la precedentele emisiuni, in ciuda mentinerii inflatiei la cote ridicate.

02 Sep 2022 | Depozite
Economiile pentru copii sunt avantajoase si pentru adulti

Economiile pentru copii sunt avantajoase si pentru adulti

Produsele de economisire pentru copii pot fi folosite ca pretext pentru a pune bani de-o parte de intreaga familie, atunci cand randamentele sunt incurajatoare.

18 Aug 2022 | Depozite
Vor mai creste dobanzile la depozite?

Vor mai creste dobanzile la depozite?

Imprumuturile statului pe termen lung s-au ieftinit usor iar dobanda titlurilor de stat pentru populatie a stagnat in august, in paralel cu renuntarea la scadentele peste 1 an.

09 Aug 2022 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii