top banner

Parteneriat intre CSALB si asociatiile de consumatori pentru informarea clientilor

19 Iulie 2017 | Autor: Conso

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) incheie protocoale de colaborare cu asociatiile de consumatori pentru a creste gradul de informare al consumatorilor de servicii financiare. Scopul final este solutionarea a cat mai multe dispute in afara instantelor de judecata.
“CSALB a cautat si cauta in continuare sa coopereze cat mai pragmatic cu asociatiile consumatorilor, incheind protocoale al caror obiect il constituie realizarea unor parteneriate institutionale, in vederea cresterii calitative a nivelului general de informare atat a consumatorilor, cat si a bancilor si institutiilor financiare nebancare (IFN), in materia solutionarii alternative a litigiilor/disputelor in domeniul serviciilor financiare, in afara cadrului instantelor de judecata”, se arata in comunicatul organizatiei.
Un astfel de parteneriat a fost incheiat cu Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF). Asociatia are ca scop protectia consumatorilor utilizatori de servicii financiare din Romania, promovarea si apararea drepturilor si intereselor legitime ale consumatorilor utilizatori de servicii bancare, de asigurari, care realizeaza tranzactii pe pietele de capital, precum si ale participantilor la fondurile de pensii administrate privat.
Consumatorii pot fi reprezentati de asociatii in cadrul procedurilor SAL
Conform protocolului, ambele parti isi manifesta deplina disponibilitate de cooperare in toate domeniile de interes comun, printre altele, prin desfasurarea de prezentari in domeniul financiar - bancar, sustinute de CSALB si AURSF, in cadrul unor intalniri/seminarii organizate atat pentru asociatiile de consumatori, cat si pentru asociatiile industriei financiare, precum si pentru alte categorii de public interesat.
De asemenea, specialistii CSALB si ai AURSF se angajeaza sa colaboreze in definirea/elaborarea unor proiecte de informare a tuturor partilor care pot fi implicate intr-un litigiu/diferend in domeniul financiar-bancar (consumatori, banci, IFN etc.) cu privire la activitatea Centrului SAL Bancar, la procedurile de functionare ale acestuia, precum si in legatura cu drepturile si obligatiile pe care le au atunci cand apeleaza la CSALB, inclusiv referitor la posibilitatea reprezentarii consumatorilor in cadrul procedurilor SAL de catre asociatiile de consumatori.
In plus, protocolul vizeaza colaborarea specialistilor CSALB si AURSF in elaborarea de reglementari si/sau proceduri care vizeaza solutionarea alternativa a litigiilor in domeniul financiar-bancar.
In derularea protocolului vor fi respectate o serie de principii de colaborare, printre care se numara delimitarea clara a responsabilitatilor ce revin fiecarei parti, cooperare in procesul de elaborare a proiectelor de informare specifice, asigurarea schimbului de informatii generale, necesare realizarii proiectelor comune si asigurarea confidentialitatii datelor conform legilor in vigoare.
Prezentari ale activitatii CSALB in tara
Totodata, la inceputul acestui an, CSALB a incheiat protocoale similare cu Liga Habitat si cu Casa Plus, asociatii specializate in domeniul locativ.
Din Liga Habitat fac parte peste 15.000 de asociatii de proprietari din 31 de judete.
La randul sau, Casa Plus are ca obiect principal de activitate realizarea de parteneriate pentru constructia de locuinte, context in care se pune si problema accesarii fondurilor banesti necesare realizarii acestor proiecte, implicit a contractarii unor credite ipotecare/pentru constructia ori cumpararea de locuinte, de la banci si IFN-uri.
“In acest context, prin implicarea directa a Ligii Habitat, CSALB a sustinut prezentari referitoare la activitatea pe care o desfasoara, in fata consumatorilor din mai multe orase ale Romaniei, respectiv in Bucuresti, Brasov, Constanta si Targu Mures”, se mai arata in comunicatul CSALB.
In acelasi timp, reprezentantii Centrului sustin ca raman deschisi pentru cooperarea si cu alte asociatii ale consumatorilor, fiind convinsi ca astfel de proiecte sunt benefice in primul rand pentru consumatorii de servicii financiare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

ING Black Friday 2024: 30 de rate fără dobândă la eMag, reduceri la creditul de nevoi personale și cel ipotecar, un cadou la deschiderea cardului pentru copii, promoții la asigurări și în Bazar. Vezi toate ofertele

ING Black Friday 2024: 30 de rate fără dobândă la eMag, reduceri la creditul de nevoi personale și cel ipotecar, un cadou la deschiderea cardului pentru copii, promoții la asigurări și în Bazar. Vezi toate ofertele

ING Bank România anunță campania de Black Friday 2024, pentru al șaselea an consecutiv, ce se va desfășura în perioada 5-11 noiembrie. Dedicată persoanelor fizice, include oferte pentru creditul de nevoi personale, cardul de credit, cardul pentru copii de peste 10 ani, dar și pentru creditul ipotecar, asigurări și cashback la cumpărături. Ofertele sunt valabile atât pentru clienții existenți ai băncii, cât și pentru noii clienți.

06 Noi 2024 | Credite nevoi personale
Viva Credit: Află cum câștigi o iarnă fără grija facturilor!

Viva Credit: Află cum câștigi o iarnă fără grija facturilor!

Se întâmplă uneori ca două cheltuieli importante să apară în același timp, iar atunci te întrebi dacă mai ai forța necesară să găsești bani pentru amândouă. De exemplu, îți propui să-ți cumperi cauciucuri de iarnă, dar a doua zi te apucă o durere de măsea și trebuie neapărat să mergi la stomatolog. Pe care o rezolvi mai întâi? Cu Viva Credit, nu trebuie să alegi, pentru că le poți face față cu brio amândurora.

28 Oct 2024 | Credite nevoi personale
Vrei să te desparți responsabil de mobila veche sau de obiectele voluminoase?  ING și Viitor Plus îți arată cum să faci acest lucru

Vrei să te desparți responsabil de mobila veche sau de obiectele voluminoase? ING și Viitor Plus îți arată cum să faci acest lucru

Mobilier de grădină, uși, ferestre, saltele, electrocasnice nefuncționale, jucării imense și...multe alte obiecte așteaptă liniștite noua destinație după ce ai decis că nu îți mai sunt de folos. Te uiți la ele și nu știi ce să faci. Să le lași lângă pubela de gunoi nu este o opțiune, iar spațiu pentru depozitare suficient de mare nu ai. Dacă te regăsești în acest scenariu atât de comun, noua inițiativă a Viitor Plus și ING, prin programul Harta Reciclării, este ceea ce cauți.

26 Oct 2024 | Credite nevoi personale
Cu cat sunt mai ieftine refinantarile decat creditele standard de nevoi personale?

Cu cat sunt mai ieftine refinantarile decat creditele standard de nevoi personale?

Bancile sunt dispuse sa scada dobanzile daca imprumutul acordat reprezinta o refinantare a unui credit mai vechi obtinut de la alta banca.

22 Oct 2024 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul