top banner

Dosar de credit: Ce acte depun persoanele cu venituri din activitati independente?

21 Aprilie 2011 | Autor: Oltea Belciuganu

Contribuabilii care exercita activitatea de transport persoane in regim de taxi se incadreaza in categoria persoanelor fizice care realizeaza venituri din activitati independente.
Conform  reglementarilor interne privind creditarea persoanelor fizice, veniturile realizate din prestarea unor activitati independente vor fi atestate, dupa caz, cu copii ale unor documente, emise conform reglementarilor legale in domeniu. Printre acestea se regasesc atat actul legal in baza caruia practica activitatea independenta si din care sa rezulte ca desfasoara activitatea de cel putin 6 luni, cat si registrul de incasari si plati pentru ultimele 6 luni.
In aceste situatii, clientii trebuie sa faca dovada ca sunt realizate venituri certe, cu caracter de permanenta, de cel putin 6 luni. Neprezentarea acestor documente indreptateste banca sa nu accepte spre analiza o documentatie de credit incompleta.
In acest sens, contribuabilii care exercita activitatea de transport persoane in regim de taxi sunt obligati sa organizeze si sa conduca contabilitatea in partida simpla, sa completeze Registrul-jurnal de incasari si plati cu regim de inregistrare la organele fiscale.
Acestea se numeroteaza, se snuruiesc si se parafeaza inainte de depunerea lor la organele fiscale pentru inregistrare. Orice suma platita, respectiv incasata, in numerar sau prin banca se va inregistra in mod obligatoriu, cronologic, in Registrul-jurnal de incasari si plati.
Dovedind o atitudine flexibila fata de client, banca poate lua in calcul veniturile realizate si inregistrate in Registrul-jurnal de incasari si plati intocmit de la 01.01.2011, pentru perioada ultimelor 3 luni, iar pentru perioada anteriora, pot fi acceptate alte documente contabile care sa ateste veniturile realizate in intervalul octombrie-decembrie 2010.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

Overdraftul, concurent pentru creditul de consum?

Overdraftul, concurent pentru creditul de consum?

Intr-o perioada in care marea majoritate a dobanzilor la creditele de consum sunt fixe si nu foarte mici, exista o campanie pentru un card de debit cu overdraft si dobanda IRCC+3,5%.

04 Sep 2024 | Credite nevoi personale
30 de rate egale și fără dobândă oriunde în lume, cu cardul de credit ING - pentru plăți peste 1.500 lei, până pe 30 septembrie

30 de rate egale și fără dobândă oriunde în lume, cu cardul de credit ING - pentru plăți peste 1.500 lei, până pe 30 septembrie

Vrei să îți modernizezi o cameră din casă sau să îți schimbi electrocasnicele cu unele clasa A, însă nu ai reușit încă să pui suficienți bani deoparte? Sau poate ai în plan o altă achiziție importană, care trece granițele țării? Până pe 30 septembrie, cu ING Credit Card, poți face orice cumpărături în 30 de rate egale, fără dobândă, oriunde în lume (excepția țărilor Iran, Siria, Sudan, Coreea de Nord și Cuba). Singurele condiții sunt ca tranzacția să fie peste 1.500 de lei și să o efectuezi până pe 30 septembrie. În cazul în care cumparăturile sunt sub valoarea de 1500 de lei, primești 3 rate (sau mai multe în funcție de partenerii selectați ING).

30 Aug 2024 | Credite nevoi personale
Ce a generat explozia creditelor de consum in 2024?

Ce a generat explozia creditelor de consum in 2024?

Soldul creditelor de consum a crescut de la 66,2 miliarde lei in iunie 2023 la 74,3 miliarde lei in iunie 2024 si pe fondul unei reduceri a dobanzilor medii la creditele noi cu putin peste 2 procente.

21 Aug 2024 | Credite nevoi personale
Debitorii IFN au o lege care limiteaza costurile excesive

Debitorii IFN au o lege care limiteaza costurile excesive

Legea care limiteaza valoarea DAE si cuantumul sumelor datorate pentru creditele IFN-urilor si sumele revendicate de recuperatorii de creante a fost publicata in Monitorul Oficial in 13 august si va intra in vigoare in 90 de zile.

19 Aug 2024 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul