Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?

Poti face rapid o simulare pentru un credit de nevoi personale pe Conso. Verifici pe loc care este rata lunara, suma totala de rambursat si DAE pentru creditele de nevoi personale oferite de banci si IFN-uri.

Comparatorul Conso pentru credite de nevoi personale iti faciliteaza procesul de simulare a unui credit pentru toate ofertele bancilor. Completeaza suma si perioada de rambursare si poti verifica imediat care este rata lunara, suma totala de rambursat si dobanda anuala efectiva (DAE) pentru ofertele curente ale bancilor.

Mai mult, poti verifica cu ajutorul Conso si daca indeplinesti conditiile minime de eligibilitate ale bancilor, folosind optiunea “Verifica eligibilitatea”, din sectiunea de comparatii.

Completeaza venitul net curent, vechime in munca si vechimea la actualul angajator si Conso iti va afisa apoi doar ofertele pentru care te califici. Simulatorul Conso calculeaza totodata sansa de obtinere a creditului, tinand cont de venitul completat si de gradul maxim de indatorare, stabilit prin reglementarile BNR pentru credite.

Pentru a verifica daca indeplinesti toate conditiile de eligibilitate ale unei banci, apasa butonul Solicita Oferta si completeaza formularul afisat. Conso transmite cererea catre finantator si vei fi contactat apoi de un consultant al bancii care iti va face evaluarea pentru obtinerea unui credit.

Daca soliciti oferta direct de pe Conso, iti poti verifica apoi gratuit situatia de la Biroul de Credit. Informatiile vor fi salvate in contul tau Conso si le poti accesa oricand. 

Raportul de la Biroul de Credit contine informatii, precum:
  • situatia creditelor in derulare (sold credit, graficul de rambursate achitate)
  • scorul FICO,
  • informatii privind restantele
  • informatii privind angajatorii

Cum functioneaza simulatorul Conso?


Simulatorul Conso pentru credite de nevoi personale efectueaza calculele pe baza unui algoritm propriu, astfel ca pot sa apara mici diferenta fata de informatiile pe care le primesti direct de la finantator.

Obiectivul Conso este sa ofera consumatorilor posibilutatea sa compare costurile creditelor, folosind o metodologie unitara, care tine cont de majoritatea costurilor suportata de catre imprumutat:

  • Dobanda
  • Comision de analiza
  • Comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent
  • Prime aferente asigurarilor de viata, care sunt obligatorii pentru obtinerea creditului


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Creditele de vacanta, solutii si costuri
Creditele de vacanta, solutii si costuri

Daca aveti in plan un sejur cu bani imprumutati, aveti de ales intre un credit de nevoi personale, o refinantare, un descoperit de cont sau utilizarea unui card de credit, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

5 August 2021 | Credite de consum

Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum
Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum

Comisia Europeana a lansat recent un set de propuneri care sa modifice Directiva 48 din 2008 in beneficiul consumatorilor. Principalele noutati vizeaza includerea in sfera reglementarii a imprumuturilor de valoare mica, eliminarea practicilor inselatoare si plafonarea costurilor pentru consumatori.

7 Iulie 2021 | Credite de consum

Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite
Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite

Biroul de Credit si CSALB avertizeaza clientii bancilor care au probleme in accesarea unor noi imprumuturi ca apelarea la firme “specializate” care promit radierea se poate incheia cu procese si executari silite in cazul neplatii onorariilor solicitate.

28 Iunie 2021 | Credite de consum

Isi vor ajusta bancile conditiile de acordare a creditelor in functie de varsta?
Isi vor ajusta bancile conditiile de acordare a creditelor in functie de varsta?

Guvernul a aprobat recent un proiect de lege care permite pensionarea optionala la 70 de ani, iar bancile ar putea lua in calcul modificarea varstei-limita la acordarea imprumuturilor. Pe de alta parte, CNCD a penalizat recent ING Bank pentru impunerea varstei de 64 de ani ca limita pentru emiterea unui card de credit.

24 Iunie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

GHIDURI


Ghid credite de consum

Finantatorii acorda mai multe tipuri de credit de consum, cele mai des intalnite fiind creditele pentru nevoi personale (cu si fara ipoteca). Perioada maxima pe care se acorda creditele de nevoi personale a fost reglementata de catre BNR la 5 ani. Informatii despre suma imprumutata, costul creditului, alegerea tipului de credit si garantia imprumut

Biroul de Credit

Biroul de Credit s-a infiintat in anul 2003, avand 25 de banci ca principali actionari. Baza sa de date cuprinde, atat date furnizate de bancile actionare cat si de la banci si alte institutii care au calitatea de participanti. In acest fel, se verifica atat comportamentul de plata din trecut, cat si gradul de indatorare al clientului. Totul despre

Centrala Riscurilor de Credit (CRC)

Centrul Riscurilor de credit - CRC este un centru de colectare de date care functioneaza in cadrul Bancii Nationale. Aceasta functioneaza ca un birou de credit, unde sunt raportate informatii de risc bancar si informatii despre fraudele cu carduri. La CRC, raporteaza informatii si au acces la baza de date toate institutiile de credit din Romania. T

Noua legislatie a creditului

De fiecare data cand solicita informatii despre un credit, fie ca este vorba despre un credit cu ipoteca sau de un credit negarantat, clientii trebuie sa primeasca de la functionarul bancar o fisa standard cu detaliile principale ale produsului. Ce drepturi am cand ma informez? Ce drepturi am la analiza dosarului? In ce conditii pot renunta la cred

Cum sa te imprumuti prudent in 3 pasi?

Inainte de a merge la banca sa intrebi ce suma maxima poti imprumuta, este vine sa iti faci de acasa temele. Nimeni nu stie mai bine decat tine situatia financiara si cat de mult iti poti permite sa platesti. Te ajutam sa iti faci calculele: cat de mult cheltuiesti, care este venitul disponibil si cat poti rambursa in Ghidul Cum sa te imprumuti pru

Inapoi sus