Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?

Poti face rapid o simulare pentru un credit de nevoi personale pe Conso. Verifici pe loc care este rata lunara, suma totala de rambursat si DAE pentru creditele de nevoi personale oferite de banci si IFN-uri.

Comparatorul Conso pentru credite de nevoi personale iti faciliteaza procesul de simulare a unui credit pentru toate ofertele bancilor. Completeaza suma si perioada de rambursare si poti verifica imediat care este rata lunara, suma totala de rambursat si dobanda anuala efectiva (DAE) pentru ofertele curente ale bancilor.

Mai mult, poti verifica cu ajutorul Conso si daca indeplinesti conditiile minime de eligibilitate ale bancilor, folosind optiunea “Verifica eligibilitatea”, din sectiunea de comparatii.

Completeaza venitul net curent, vechime in munca si vechimea la actualul angajator si Conso iti va afisa apoi doar ofertele pentru care te califici. Simulatorul Conso calculeaza totodata sansa de obtinere a creditului, tinand cont de venitul completat si de gradul maxim de indatorare, stabilit prin reglementarile BNR pentru credite.

Pentru a verifica daca indeplinesti toate conditiile de eligibilitate ale unei banci, apasa butonul Solicita Oferta si completeaza formularul afisat. Conso transmite cererea catre finantator si vei fi contactat apoi de un consultant al bancii care iti va face evaluarea pentru obtinerea unui credit.

Daca soliciti oferta direct de pe Conso, iti poti verifica apoi gratuit situatia de la Biroul de Credit. Informatiile vor fi salvate in contul tau Conso si le poti accesa oricand. 

Raportul de la Biroul de Credit contine informatii, precum:
  • situatia creditelor in derulare (sold credit, graficul de rambursate achitate)
  • scorul FICO,
  • informatii privind restantele
  • informatii privind angajatorii

Cum functioneaza simulatorul Conso?


Simulatorul Conso pentru credite de nevoi personale efectueaza calculele pe baza unui algoritm propriu, astfel ca pot sa apara mici diferenta fata de informatiile pe care le primesti direct de la finantator.

Obiectivul Conso este sa ofera consumatorilor posibilutatea sa compare costurile creditelor, folosind o metodologie unitara, care tine cont de majoritatea costurilor suportata de catre imprumutat:

  • Dobanda
  • Comision de analiza
  • Comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent
  • Prime aferente asigurarilor de viata, care sunt obligatorii pentru obtinerea creditului


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite de consum

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite de consum

Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?
Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?

Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.

6 Ianuarie 2021 | Credite de consum

CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii
CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii

Concilierile dintre IFN-uri si clientii acestora au rezultate slabe, chiar si dupa cinci ani de la infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar. Desi cererile adresate IFN-urilor sunt cu aproape 60% mai multe decat anul trecut, acestea au acceptat spre negociere doar 22 de solicitari ale consumatorilor.

16 Noiembrie 2020 | Credite de consum

Mai multe articole

GHIDURI


Ghid credite de consum

Finantatorii acorda mai multe tipuri de credit de consum, cele mai des intalnite fiind creditele pentru nevoi personale (cu si fara ipoteca). Perioada maxima pe care se acorda creditele de nevoi personale a fost reglementata de catre BNR la 5 ani. Informatii despre suma imprumutata, costul creditului, alegerea tipului de credit si garantia imprumut

Biroul de Credit

Biroul de Credit s-a infiintat in anul 2003, avand 25 de banci ca principali actionari. Baza sa de date cuprinde, atat date furnizate de bancile actionare cat si de la banci si alte institutii care au calitatea de participanti. In acest fel, se verifica atat comportamentul de plata din trecut, cat si gradul de indatorare al clientului. Totul despre

Centrala Riscurilor de Credit (CRC)

Centrul Riscurilor de credit - CRC este un centru de colectare de date care functioneaza in cadrul Bancii Nationale. Aceasta functioneaza ca un birou de credit, unde sunt raportate informatii de risc bancar si informatii despre fraudele cu carduri. La CRC, raporteaza informatii si au acces la baza de date toate institutiile de credit din Romania. T

Noua legislatie a creditului

De fiecare data cand solicita informatii despre un credit, fie ca este vorba despre un credit cu ipoteca sau de un credit negarantat, clientii trebuie sa primeasca de la functionarul bancar o fisa standard cu detaliile principale ale produsului. Ce drepturi am cand ma informez? Ce drepturi am la analiza dosarului? In ce conditii pot renunta la cred

Cum sa te imprumuti prudent in 3 pasi?

Inainte de a merge la banca sa intrebi ce suma maxima poti imprumuta, este vine sa iti faci de acasa temele. Nimeni nu stie mai bine decat tine situatia financiara si cat de mult iti poti permite sa platesti. Te ajutam sa iti faci calculele: cat de mult cheltuiesti, care este venitul disponibil si cat poti rambursa in Ghidul Cum sa te imprumuti pru

Inapoi sus