Cum poti face o simulare pentru un credit de nevoi personale?

Poti face rapid o simulare pentru un credit de nevoi personale pe Conso. Verifici pe loc care este rata lunara, suma totala de rambursat si DAE pentru creditele de nevoi personale oferite de banci si IFN-uri.

Comparatorul Conso pentru credite de nevoi personale iti faciliteaza procesul de simulare a unui credit pentru toate ofertele bancilor. Completeaza suma si perioada de rambursare si poti verifica imediat care este rata lunara, suma totala de rambursat si dobanda anuala efectiva (DAE) pentru ofertele curente ale bancilor.

Mai mult, poti verifica cu ajutorul Conso si daca indeplinesti conditiile minime de eligibilitate ale bancilor, folosind optiunea “Verifica eligibilitatea”, din sectiunea de comparatii.

Completeaza venitul net curent, vechime in munca si vechimea la actualul angajator si Conso iti va afisa apoi doar ofertele pentru care te califici. Simulatorul Conso calculeaza totodata sansa de obtinere a creditului, tinand cont de venitul completat si de gradul maxim de indatorare, stabilit prin reglementarile BNR pentru credite.

Pentru a verifica daca indeplinesti toate conditiile de eligibilitate ale unei banci, apasa butonul Solicita Oferta si completeaza formularul afisat. Conso transmite cererea catre finantator si vei fi contactat apoi de un consultant al bancii care iti va face evaluarea pentru obtinerea unui credit.

Daca soliciti oferta direct de pe Conso, iti poti verifica apoi gratuit situatia de la Biroul de Credit. Informatiile vor fi salvate in contul tau Conso si le poti accesa oricand. 

Raportul de la Biroul de Credit contine informatii, precum:
  • situatia creditelor in derulare (sold credit, graficul de rambursate achitate)
  • scorul FICO,
  • informatii privind restantele
  • informatii privind angajatorii

Cum functioneaza simulatorul Conso?


Simulatorul Conso pentru credite de nevoi personale efectueaza calculele pe baza unui algoritm propriu, astfel ca pot sa apara mici diferenta fata de informatiile pe care le primesti direct de la finantator.

Obiectivul Conso este sa ofera consumatorilor posibilutatea sa compare costurile creditelor, folosind o metodologie unitara, care tine cont de majoritatea costurilor suportata de catre imprumutat:

  • Dobanda
  • Comision de analiza
  • Comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent
  • Prime aferente asigurarilor de viata, care sunt obligatorii pentru obtinerea creditului

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura
O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura

Apropierea reluarii platii ratelor pentru creditele a caror rambursare a fost suspendata readuce in discutie oportunitatea prelungirii masurii si riscurile aferente pentru debitori si banci.

19 Octombrie 2020 | Credite de consum

Creditele in magazin sunt rapide, dar au costuri mari
Creditele in magazin sunt rapide, dar au costuri mari

Daca bancile sunt preferate cand vine vorba de sistemul rate fara dobanda de catre retaileri, pentru variantele de e-credit sau credit direct in magazin s-a ales oferta IFN-urilor, care pot oferi banii mai repede decat bancile dar la costuri semnificativ mai mari decat in cazul unui credit de nevoi personale.

8 Septembrie 2020 | Credite de consum

Credite de nevoi personale, oferta estivala
Credite de nevoi personale, oferta estivala

Cateva banci au lansat oferte pentru creditele de nevoi personale intr-o perioada in care multi aleg sa isi petreaca vacantele, tentandu-si potentialii debitori cu certificate digitale oferite gratuit sau cu dobanzi mai mici decat cele standard.

20 August 2020 | Credite de consum

Creditele First Bank pot fi obtinute prin Conso
Creditele First Bank pot fi obtinute prin Conso

First Bank s-a alaturat retelei de parteneri Conso, in sectiunea Credite Nevoi Personale. Utilizatorii pot solicita credit la banca, completand online un simplu formular.

27 Iulie 2020 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus