top banner

Bancile promoveaza creditul cu verificare la Fisc

28 Septembrie 2015 | Autor: Conso

Bancile incep din nou sa isi promoveze produsele de creditare promitand documentatie limitata si acordare rapida. Spre deosebire de perioada de boom, insa, de data aceasta in joc intra si Fiscul, care furnizeaza bancii datele despre veniturile clientului, care inlocuiesc adeverinta de salariu.
Tot mai multe banci anunta incheierea unei astfel de conventii cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), pe care le prezinta ca pe un avantaj pentru client, in sensul in care acesta scapa de "corvoada" adeverintei de venit, in momentul in care aplica pentru un credit.
In fapt, este mai mult o masura de siguranta pentru banca, datele de la Fisc fiind mult mai sigure decat cele furnizate de angajator. Pe baza acestor conventii, banca anunta termene foarte mici de aprobare a creditului.
Initial, Asociatia Romana a Bancilor a semnat un protocol in acest sens cu ANAF, iar ulterior, bancile au anuntat incheierea unor acorduri individuale cu Fiscul.
Raiffeisen Bank si Idea Bank sunt printre bancile care au anuntat pana in prezent semnarea unor astfel de acorduri, iar recent si ING Bank a intrat in grupul bancilor care verifica direct la Fisc informatiile legate de veniturile unui client care solicita un credit.
ING lanseaza creditul "15 minute"
Banca a facut acest anunt in contextul lansarii unui credit de nevoi personale, cu acordare ”in 15 minute”, in medie. Mai mult, banca promite clientului ca primeste banii in cont imediat dupa aprobarea creditului.
Valoarea creditului poate fi cuprinsa intre 2.000 si 90.000 de lei, perioada de acordare poate merge pana la 5 ani, iar dobanda este fixa si se situeaza intre 8,95% pe an pentru clientii care primesc banii in cont la banca si 10,45% pe an, dobanda standard.
Pentru acordarea creditului, banca percepe doua comisioane: comision de analiza a dosarului de credit, perceput doar in cazul acordarii creditului (105 lei) si comision de administrare, care se plateste o singura data, in momentul acordarii creditului (1% din valoarea sumei imprumutate), mentioneaza banca in comunicat.
In plus, pentru refinantarea creditelor de nevoi personale nu se percepe nici comision de analiza si nici de adminstrare pana la 30 noiembrie 2015.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

Te gândești să îți renovezi casa, să îți achiziționezi noi piese de mobilier care să spună o nouă poveste sau, poate, să îți schimbi mașina? Pentru dorințe împlinite și planuri viitoare, ING oferă creditul de nevoi personale cu o dobândă fixă avantajoasă între 5,99% - 15,49% pe an, redusă de la 6,24%-16,49%.

15 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Reducerea dobanzii de politica monetara nu va produce deocamdata efecte majore pe piata creditelor, dar deponentii bancilor ar putea simti mai repede scaderea dobanzii la facilitatea de depozit a BNR.

09 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Noile oferte promotionale lansate de banci coboara dobanda fixa la creditele de nevoi personale pana la 6,25%, nivel foarte apropiat de indicele IRCC din prezent.

14 Mar 2024 | Credite nevoi personale
Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

In conditiile in care BNR se pregateste sa dea startul scaderii dobanzii de politica monetara in 2024, imprumuturile cu dobanzi variabile la creditele de nevoi personale ar putea fi de preferat celor fixe, la valori comparabile.

20 Feb 2024 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul