top banner

Atentie la asigurarea de viata atasata creditului!

04 August 2015 | Autor: Conso

Cati dintre cei care au luat un credit au fost obligati sa incheie o asigurare de viata? Marea majoritate! Cati dintre ei au citit in detaliu contractul de asigurare si stiu exact ce presupune? Autoritatea de Supraveghere Financiara a constatat ca multi clienti nu acorda atentia cuvenita acestor contracte de asigurare.
Din cauza neatentiei, sau din cauza faptului ca a fost indus in eroare de agentul de asigurari, au fost cazuri in care clientul a constatat ca polita nu ii acopera despagubirea in cazul producerii riscului asigurat.
"S-a constat ca nedeclararea unor probleme de sanatate anterioare, posibil la recomandarea agentilor de vanzare, sa fie considerate ulterior de asiguratori ca declaratii mincinoase care sa duca la ne-executarea politei in situatia dificila a unui consumator care isi pierde viata si prin ne-executarea politei urmasii sai ar trebui sa acopere costul restant al creditului", avertizeaza ASF.
Astfel, ASF sustine ca, la semnarea contractului, trebuie acordata atentie sporita excluderilor specifice acestor contracte de asigurare, conditiilor de incetare/reziliere a contractului de asigurare dar si furnizarii detaliilor privind declararea starii de sanatate anterioare.
De asemenea, clientii trebuie sa fie atenti la costurile primelor de asigurare si la factorii care influenteaza marimea acestor costuri, la conditiile in care se poate renunta la contractul de asigurare, inaintea producerii riscului asigurat, dar si la conditiile in care asigurarea produce efecte dupa producerea riscului asigurat.
In plus, ASF sfatuieste asiguratii sa se intereseze si ce pot face in cazul falimentarii asiguratorului si care este modalitatea de solutionare a plangerilor privind neplata despagubirii la producerea riscului asigurat.
„Recomandam tuturor consumatorilor o atentie sporita cu privire la toate aceste aspecte pentru a fi evitate situatiile in care anumite excluderi, declaratii incomplete, sau prevederi aferente contractelor de asigurari de viata asociate creditelor bancare sa conduca la neplata despagubirilor”, se mai arata in avertizarea ASF.
Pentru eventuale clarificari suplimentare sau intrebari referitoare la interpretarea unor clauze tehnice, specifice, consumatorilor li se recomanda a solicita toate detaliile agentilor de vanzare a creditului sau al politei, sau daca exista in continuare neclaritati catre Serviciul Relatii cu Publicul al ASF.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

Te gândești să îți renovezi casa, să îți achiziționezi noi piese de mobilier care să spună o nouă poveste sau, poate, să îți schimbi mașina? Pentru dorințe împlinite și planuri viitoare, ING oferă creditul de nevoi personale cu o dobândă fixă avantajoasă între 5,99% - 15,49% pe an, redusă de la 6,24%-16,49%.

15 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Reducerea dobanzii de politica monetara nu va produce deocamdata efecte majore pe piata creditelor, dar deponentii bancilor ar putea simti mai repede scaderea dobanzii la facilitatea de depozit a BNR.

09 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Noile oferte promotionale lansate de banci coboara dobanda fixa la creditele de nevoi personale pana la 6,25%, nivel foarte apropiat de indicele IRCC din prezent.

14 Mar 2024 | Credite nevoi personale
Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

In conditiile in care BNR se pregateste sa dea startul scaderii dobanzii de politica monetara in 2024, imprumuturile cu dobanzi variabile la creditele de nevoi personale ar putea fi de preferat celor fixe, la valori comparabile.

20 Feb 2024 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul