Rovinieta poate fi platita si prin SMS

Soferii vor putea sa achizitioneze rovinieta mai usor, prin intermediul telefonului mobil, cu plata prin SMS. Facilitatea este disponibila doar in reteaua Orange pentru moment.


De asemenea, prin acest sistem pot fi cumparate roviniete doar de catre soferii romani si doar pentru perioada minima de utilizare.

Pentru a achizitiona rovinieta soferii care au abonament sau cartela PrePay Orange trebuie sa transmita un SMS la numarul 7500, numar cu tarif normal. Mesajul trebuie sa contina numarul de inmatriculare si categoria rovinietei corespunzatoare tipului vehiculului. Pentru autoturisme, categoria este A. (ex. B54AJV A)

soferul va primi inapoi un SMS prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate, la care trebuie sa confirme cu un nou SMS cu textul “da”.

In final, soferul primeste o confirmare de emitere cu seria rovinietei, numarul de inmatriculare si data si pra expirarii, respectiv peste 7 zile.

La costul rovinietei, de 3 euro, se mai adauga 0,4 euro si tariful sms-urilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele
Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele

In aceasta luna se pot subscrie titluri de stat atat prin Trezorerie, cat si prin bancile si brokerii care intermediaza listarea la bursa a acestor instrumente.

19 Noiembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus