Rovinieta poate fi platita si prin SMS

Soferii vor putea sa achizitioneze rovinieta mai usor, prin intermediul telefonului mobil, cu plata prin SMS. Facilitatea este disponibila doar in reteaua Orange pentru moment.


De asemenea, prin acest sistem pot fi cumparate roviniete doar de catre soferii romani si doar pentru perioada minima de utilizare.

Pentru a achizitiona rovinieta soferii care au abonament sau cartela PrePay Orange trebuie sa transmita un SMS la numarul 7500, numar cu tarif normal. Mesajul trebuie sa contina numarul de inmatriculare si categoria rovinietei corespunzatoare tipului vehiculului. Pentru autoturisme, categoria este A. (ex. B54AJV A)

soferul va primi inapoi un SMS prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate, la care trebuie sa confirme cu un nou SMS cu textul “da”.

In final, soferul primeste o confirmare de emitere cu seria rovinietei, numarul de inmatriculare si data si pra expirarii, respectiv peste 7 zile.

La costul rovinietei, de 3 euro, se mai adauga 0,4 euro si tariful sms-urilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noiembrie 2021 | Auto

Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei
Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a impus in august noi reguli privind modul in care companiile fac schimb de informatii legate de clienti, astfel incat sa fie ingreunate strategiile de impartire a pietei si fixarea anumitor preturi, care constituie practici anticoncurentiale.

2 Septembrie 2021 | Auto

Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare
Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare

Din 24 mai si pana pe 4 iunie investitorii pot subscrie actiuni aferente ofertei publice Transport Trade Services (TTS) la un pret cuprins intre 19 si 21 lei/actiune. Elemente cheie: PER de 13, indatorare redusa, stabilizare a cotatiilor post IPO, suma minima de participare 5.040 lei.

24 Mai 2021 | Auto

Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus