Numarul inmatricularilor noi de autoturisme a crescut cu 30% fata de 2011

In luna martie au fost inmatriculate 4.902 autoturisme noi, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada din 2011. Majoritatea au fost marca Dacia, conform statisticilor oficiale.


Romanii au inmatriculat 1.159 de autoturisme marca Dacia in martie, in crestere cu 32% fata de anul anterior. In topul celor mai populare marci se mai numara Ford, cu 729 de autoturisme nou inmatriculate, urmat de marcile Volkswagen, Skoda si Renault.

Luna martie a adus si doua inmatriculari de autoturisme marca Ferrari. De asemenea a fost inmatriculat un autoturism Bentley, un Jaguar, un Lamborgjini si un Maserati.

O crestere puternica s-a inregistrat pe segmentul autobuzelor si autocarelor mari. Numarul de inmatriculari noi a urcat de la 8 in martie 2011 la 71 de unitati in prezent. De asemenea, fata de anul trecut, numarul de tractoare nou inmatriculate a urcat de la 19 la 36 de bucati.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele
Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele

In aceasta luna se pot subscrie titluri de stat atat prin Trezorerie, cat si prin bancile si brokerii care intermediaza listarea la bursa a acestor instrumente.

19 Noiembrie 2020 | Auto

Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet
Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet

In contextul in care deplasarea clientilor la sediul asiguratorului este mai dificila in actualul context epidemiologic, companiile de asigurari au pus la dispozitia clientilor platforme online prin care isi pot raporta daunele. Iata cateva exemple

4 Noiembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus