Numarul inmatricularilor noi de autoturisme a crescut cu 30% fata de 2011

In luna martie au fost inmatriculate 4.902 autoturisme noi, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada din 2011. Majoritatea au fost marca Dacia, conform statisticilor oficiale.


Romanii au inmatriculat 1.159 de autoturisme marca Dacia in martie, in crestere cu 32% fata de anul anterior. In topul celor mai populare marci se mai numara Ford, cu 729 de autoturisme nou inmatriculate, urmat de marcile Volkswagen, Skoda si Renault.

Luna martie a adus si doua inmatriculari de autoturisme marca Ferrari. De asemenea a fost inmatriculat un autoturism Bentley, un Jaguar, un Lamborgjini si un Maserati.

O crestere puternica s-a inregistrat pe segmentul autobuzelor si autocarelor mari. Numarul de inmatriculari noi a urcat de la 8 in martie 2011 la 71 de unitati in prezent. De asemenea, fata de anul trecut, numarul de tractoare nou inmatriculate a urcat de la 19 la 36 de bucati.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei
Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a impus in august noi reguli privind modul in care companiile fac schimb de informatii legate de clienti, astfel incat sa fie ingreunate strategiile de impartire a pietei si fixarea anumitor preturi, care constituie practici anticoncurentiale.

2 Septembrie 2021 | Auto

Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare
Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare

Din 24 mai si pana pe 4 iunie investitorii pot subscrie actiuni aferente ofertei publice Transport Trade Services (TTS) la un pret cuprins intre 19 si 21 lei/actiune. Elemente cheie: PER de 13, indatorare redusa, stabilizare a cotatiilor post IPO, suma minima de participare 5.040 lei.

24 Mai 2021 | Auto

Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus