Leasingul se reinventeaza in varianta de finantare in lei

Dupa o perioada in care criza financiara si-a spus cuvantul asupra activitatii segmentului de leasing, societatile incep sa revina usor pe piata cu noi oferte, axate in special pe finantarea in lei.


Daca in anii anteriori crizei, finantarea prin leasing mergea aproape in exclusivitate pe varianta in euro, in prezent ofertele noi pentru populatie testeaza si optiunea de finantare in moneda nationala.

De curand Raiffeisen Leasing a lansat doua produse de leasing in lei destinate populatiei, cu dobanda fixa sau variabila, indexata in functie de Robor la 1 luna.

“Am lansat produsul in lei pentru a le oferi clientilor o alternativa prudenta de finantare, care le permite sa evite riscul valutar”, a precizat Felix Daniliuc, director general al companiei.

Noul produs se acorda cu un avand incepand de la 15%, pe o perioada de pana la 5 ani si este destinat IMM-urilor si persoanelor fizice autorizate, pentru achizitia de autoturisme, vehicule comerciale si echipamente, noi sau second hand.

Raiffeisen Leasing nu este insa prima societate care a mizat pe finantarile in lei in 2012. De la inceputul anului si BCR Leasing si BRD Sogelease au decis sa lanseze si optiunea de leasing in lei pentru clientii companii.

Mutarea este cu atat mai importanta cu cat societatile care au ales aceasta varianta sunt printre cele mai mari din piata iar, daca noua linie de business se va dovedi viabila, atunci este posibil ca tot mai multe societatii de lesing sa mearga pe aceesi cale.

Totusi, chiar daca clientii sunt protejati de riscul valutar, finantarile in lei prezinta inca dezavantajul unor costuri usor mai mari. Indicii Robor, in functie de care este stabilita dobanda pentru clienti, au inceput din nou sa urce si au depasit pragul de 6% pentru toate scadentele de peste 1 luna, dupa ce in primavara nivelurile scazusera sub 4%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele
Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele

In aceasta luna se pot subscrie titluri de stat atat prin Trezorerie, cat si prin bancile si brokerii care intermediaza listarea la bursa a acestor instrumente.

19 Noiembrie 2020 | Auto

Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet
Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet

In contextul in care deplasarea clientilor la sediul asiguratorului este mai dificila in actualul context epidemiologic, companiile de asigurari au pus la dispozitia clientilor platforme online prin care isi pot raporta daunele. Iata cateva exemple

4 Noiembrie 2020 | Auto

Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti
Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti

Cu un deficit bugetar in crestere si cu dobanzi de refinantare a datoriei publice printre cele mai mari din Europa, cu un buget ale carui venituri merg aproape exclusiv pe plata salariilor si pensiilor, viitorul economiei romanesti nu suna deloc bine iar ajustarile dure ne pandesc dupa colt.

10 Septembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus