Leasingul se reinventeaza in varianta de finantare in lei

Dupa o perioada in care criza financiara si-a spus cuvantul asupra activitatii segmentului de leasing, societatile incep sa revina usor pe piata cu noi oferte, axate in special pe finantarea in lei.


Daca in anii anteriori crizei, finantarea prin leasing mergea aproape in exclusivitate pe varianta in euro, in prezent ofertele noi pentru populatie testeaza si optiunea de finantare in moneda nationala.

De curand Raiffeisen Leasing a lansat doua produse de leasing in lei destinate populatiei, cu dobanda fixa sau variabila, indexata in functie de Robor la 1 luna.

“Am lansat produsul in lei pentru a le oferi clientilor o alternativa prudenta de finantare, care le permite sa evite riscul valutar”, a precizat Felix Daniliuc, director general al companiei.

Noul produs se acorda cu un avand incepand de la 15%, pe o perioada de pana la 5 ani si este destinat IMM-urilor si persoanelor fizice autorizate, pentru achizitia de autoturisme, vehicule comerciale si echipamente, noi sau second hand.

Raiffeisen Leasing nu este insa prima societate care a mizat pe finantarile in lei in 2012. De la inceputul anului si BCR Leasing si BRD Sogelease au decis sa lanseze si optiunea de leasing in lei pentru clientii companii.

Mutarea este cu atat mai importanta cu cat societatile care au ales aceasta varianta sunt printre cele mai mari din piata iar, daca noua linie de business se va dovedi viabila, atunci este posibil ca tot mai multe societatii de lesing sa mearga pe aceesi cale.

Totusi, chiar daca clientii sunt protejati de riscul valutar, finantarile in lei prezinta inca dezavantajul unor costuri usor mai mari. Indicii Robor, in functie de care este stabilita dobanda pentru clienti, au inceput din nou sa urce si au depasit pragul de 6% pentru toate scadentele de peste 1 luna, dupa ce in primavara nivelurile scazusera sub 4%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

6 Ianuarie 2022 | Auto

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noiembrie 2021 | Auto

Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei
Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a impus in august noi reguli privind modul in care companiile fac schimb de informatii legate de clienti, astfel incat sa fie ingreunate strategiile de impartire a pietei si fixarea anumitor preturi, care constituie practici anticoncurentiale.

2 Septembrie 2021 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus