top banner

Leasingul se reinventeaza in varianta de finantare in lei

17 August 2012 | Autor: Conso

Dupa o perioada in care criza financiara si-a spus cuvantul asupra activitatii segmentului de leasing, societatile incep sa revina usor pe piata cu noi oferte, axate in special pe finantarea in lei.
Daca in anii anteriori crizei, finantarea prin leasing mergea aproape in exclusivitate pe varianta in euro, in prezent ofertele noi pentru populatie testeaza si optiunea de finantare in moneda nationala.
De curand Raiffeisen Leasing a lansat doua produse de leasing in lei destinate populatiei, cu dobanda fixa sau variabila, indexata in functie de Robor la 1 luna.
“Am lansat produsul in lei pentru a le oferi clientilor o alternativa prudenta de finantare, care le permite sa evite riscul valutar”, a precizat Felix Daniliuc, director general al companiei.
Noul produs se acorda cu un avand incepand de la 15%, pe o perioada de pana la 5 ani si este destinat IMM-urilor si persoanelor fizice autorizate, pentru achizitia de autoturisme, vehicule comerciale si echipamente, noi sau second hand.
Raiffeisen Leasing nu este insa prima societate care a mizat pe finantarile in lei in 2012. De la inceputul anului si BCR Leasing si BRD Sogelease au decis sa lanseze si optiunea de leasing in lei pentru clientii companii.
Mutarea este cu atat mai importanta cu cat societatile care au ales aceasta varianta sunt printre cele mai mari din piata iar, daca noua linie de business se va dovedi viabila, atunci este posibil ca tot mai multe societatii de lesing sa mearga pe aceesi cale.
Totusi, chiar daca clientii sunt protejati de riscul valutar, finantarile in lei prezinta inca dezavantajul unor costuri usor mai mari. Indicii Robor, in functie de care este stabilita dobanda pentru clienti, au inceput din nou sa urce si au depasit pragul de 6% pentru toate scadentele de peste 1 luna, dupa ce in primavara nivelurile scazusera sub 4%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto