top banner

Leasing auto: ce taxe se platesc la finalul unui contract incheiat dupa 2007?

28 Februarie 2011 | Autor: George Ciubuca

Potrivit prevederilor OUG 50/2008 privind instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, cu modificarile si completarile ulterioare, taxa pe poluare se achita pentru categoriile de autovehicule stabilite de OUG 50/2008 cu ocazia primei inmatriculari pe teritoriul Romaniei.
In cazul unui autovehicul ce a facut obiectul unui contract de leasing, taxa pe poluare respectiv in acest caz taxa de prima inmatriculare a fost achitata la inceputul contractului de leasing, o data cu achizitia vehiculului de la dealer/furnizor, cu ocazia inmatriculari pe teritoriul Romaniei. In consecinta, la finalul contractului de leasing nu mai este necesara achitarea acestei taxe, autoturismul fiind deja inmatriculat.
In ceea ce priveste plata accizelor, la sfarsitul contractului de leasing inceput dupa data de 31.12.2006, un autovehicul avand nr de format B-65-XXX este inmatriculat definitiv nefiind necesara plata accizelor.
In concluzie, la expirarea duratei contractului de leasing si transferul dreptului de proprietate, utilizatorul va achita doar : taxa de inmatriculare (52 lei) la care se poate adauga taxa pentru numere preferentiale la solicitarea utilizatorului (85 lei) si certificatul de inmatriculare (37 lei).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto