top banner

Inghetarea pretului la benzina ar putea avea nevoie de avizul UE

14 Aprilie 2011 | Autor: Conso

Guvernul analizeaza, impreuna cu Consiliul Concurentei si Departamentul de Afaceri Europene, daca prevederile legislative ce dau posibilitatea inghetarii preturilor la carburanti sunt conforme cu UE.
Reprezentantii guvernului au solicitat presedintelui Consiliului Concurentei si Departamentului de Afaceri Europene o analiza asupra modului in care prevederile din legislatia nationala, privind inghetarea administrativa a preturilor, pot fi aplicate in conformitate cu normele UE.
“Am invitat astazi la sedinta de Guvern si pe presedintele Consiliului Concurentei si am cerut ca impreuna cu Departamentul de Afaceri Europene sa ne prezinte daca acest articol din lege este compatibil cu legislatia europeana si, in consecinta, daca poate fi aplicat in Romania, avand in vedere faptul ca acel articol a fost adoptat inainte de intrarea Romaniei in UE. Daca raspunsul va fi pozitiv, vom gasi o soluţie”, a precizat premierul Emil Boc la finalul sedintei de guvern de miercuri.
Legea Concurentei, modificata si actualizata in 2004, prevede ca, pentru sectoare economice determinate si in imprejurari exceptionale, Guvernul poate dispune masuri cu caracter temporar pentru combaterea cresterii excesive a preturilor sau chiar blocarea acestora.
Asemenea masuri pot fi adoptate prin hotarare pentru o perioada de 6 luni, care poate fi prelungita succesiv pentru durate de cate cel mult 3 luni.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto