Inghetarea pretului la benzina ar putea avea nevoie de avizul UE

Guvernul analizeaza, impreuna cu Consiliul Concurentei si Departamentul de Afaceri Europene, daca prevederile legislative ce dau posibilitatea inghetarii preturilor la carburanti sunt conforme cu UE.

Reprezentantii guvernului au solicitat presedintelui Consiliului Concurentei si Departamentului de Afaceri Europene o analiza asupra modului in care prevederile din legislatia nationala, privind inghetarea administrativa a preturilor, pot fi aplicate in conformitate cu normele UE.


“Am invitat astazi la sedinta de Guvern si pe presedintele Consiliului Concurentei si am cerut ca impreuna cu Departamentul de Afaceri Europene sa ne prezinte daca acest articol din lege este compatibil cu legislatia europeana si, in consecinta, daca poate fi aplicat in Romania, avand in vedere faptul ca acel articol a fost adoptat inainte de intrarea Romaniei in UE. Daca raspunsul va fi pozitiv, vom gasi o soluţie”, a precizat premierul Emil Boc la finalul sedintei de guvern de miercuri.

Legea Concurentei, modificata si actualizata in 2004, prevede ca, pentru sectoare economice determinate si in imprejurari exceptionale, Guvernul poate dispune masuri cu caracter temporar pentru combaterea cresterii excesive a preturilor sau chiar blocarea acestora.

Asemenea masuri pot fi adoptate prin hotarare pentru o perioada de 6 luni, care poate fi prelungita succesiv pentru durate de cate cel mult 3 luni.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti
Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti

Cu un deficit bugetar in crestere si cu dobanzi de refinantare a datoriei publice printre cele mai mari din Europa, cu un buget ale carui venituri merg aproape exclusiv pe plata salariilor si pensiilor, viitorul economiei romanesti nu suna deloc bine iar ajustarile dure ne pandesc dupa colt.

10 Septembrie 2020 | Auto

OTP Leasing lanseaza campania “6 luni perioada de gratie” pentru companii
OTP Leasing lanseaza campania “6 luni perioada de gratie” pentru companii

OTP Leasing Romania, cu o experienta de peste 12 ani in domeniul leasingului financiar, ramane un partener de incredere al afacerilor locale. Tinand cont de nevoile curente din mediul de business, OTP Leasing lanseaza o campanie pentru noile contracte de leasing menita sa sprijine relansarea activitatii economice.

6 Iulie 2020 | Articol sponsorizat

Programul Rabla 2020: Cum puteti profita la maxim?
Programul Rabla 2020: Cum puteti profita la maxim?

Renault, Ford, Dacia, Toyota, Volkswagen, Nissan, Suzuki sunt pe primele locuri la intalnirile cu click-urile clientilor la cautarea pe Google dupa “programul Rabla 2020” intr-un an in care, in premiera, si posesorii de motociclete vechi pot aplica pentru schimbarea lor cu unele noi, chiar cu unele electrice.

11 Mai 2020 | Auto

Conso te ajuta sa obtii finantari auto prin OTP Leasing
Conso te ajuta sa obtii finantari auto prin OTP Leasing

Conso a extins sectiunea de Leasing auto, prin adaugarea unui nou partener, OTP Leasing. Compania ofera finantari in leasing auto pentru persoane juridice, clientii putand solicita finantare direct de pe Conso.

6 Noiembrie 2019 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus