Inghetarea pretului la benzina ar putea avea nevoie de avizul UE

Guvernul analizeaza, impreuna cu Consiliul Concurentei si Departamentul de Afaceri Europene, daca prevederile legislative ce dau posibilitatea inghetarii preturilor la carburanti sunt conforme cu UE.

Reprezentantii guvernului au solicitat presedintelui Consiliului Concurentei si Departamentului de Afaceri Europene o analiza asupra modului in care prevederile din legislatia nationala, privind inghetarea administrativa a preturilor, pot fi aplicate in conformitate cu normele UE.


“Am invitat astazi la sedinta de Guvern si pe presedintele Consiliului Concurentei si am cerut ca impreuna cu Departamentul de Afaceri Europene sa ne prezinte daca acest articol din lege este compatibil cu legislatia europeana si, in consecinta, daca poate fi aplicat in Romania, avand in vedere faptul ca acel articol a fost adoptat inainte de intrarea Romaniei in UE. Daca raspunsul va fi pozitiv, vom gasi o soluţie”, a precizat premierul Emil Boc la finalul sedintei de guvern de miercuri.

Legea Concurentei, modificata si actualizata in 2004, prevede ca, pentru sectoare economice determinate si in imprejurari exceptionale, Guvernul poate dispune masuri cu caracter temporar pentru combaterea cresterii excesive a preturilor sau chiar blocarea acestora.

Asemenea masuri pot fi adoptate prin hotarare pentru o perioada de 6 luni, care poate fi prelungita succesiv pentru durate de cate cel mult 3 luni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

6 Ianuarie 2022 | Auto

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noiembrie 2021 | Auto

Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei
Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a impus in august noi reguli privind modul in care companiile fac schimb de informatii legate de clienti, astfel incat sa fie ingreunate strategiile de impartire a pietei si fixarea anumitor preturi, care constituie practici anticoncurentiale.

2 Septembrie 2021 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus