Inghetarea pretului la benzina ar putea avea nevoie de avizul UE

Guvernul analizeaza, impreuna cu Consiliul Concurentei si Departamentul de Afaceri Europene, daca prevederile legislative ce dau posibilitatea inghetarii preturilor la carburanti sunt conforme cu UE.

Reprezentantii guvernului au solicitat presedintelui Consiliului Concurentei si Departamentului de Afaceri Europene o analiza asupra modului in care prevederile din legislatia nationala, privind inghetarea administrativa a preturilor, pot fi aplicate in conformitate cu normele UE.


“Am invitat astazi la sedinta de Guvern si pe presedintele Consiliului Concurentei si am cerut ca impreuna cu Departamentul de Afaceri Europene sa ne prezinte daca acest articol din lege este compatibil cu legislatia europeana si, in consecinta, daca poate fi aplicat in Romania, avand in vedere faptul ca acel articol a fost adoptat inainte de intrarea Romaniei in UE. Daca raspunsul va fi pozitiv, vom gasi o soluţie”, a precizat premierul Emil Boc la finalul sedintei de guvern de miercuri.

Legea Concurentei, modificata si actualizata in 2004, prevede ca, pentru sectoare economice determinate si in imprejurari exceptionale, Guvernul poate dispune masuri cu caracter temporar pentru combaterea cresterii excesive a preturilor sau chiar blocarea acestora.

Asemenea masuri pot fi adoptate prin hotarare pentru o perioada de 6 luni, care poate fi prelungita succesiv pentru durate de cate cel mult 3 luni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele
Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele

In aceasta luna se pot subscrie titluri de stat atat prin Trezorerie, cat si prin bancile si brokerii care intermediaza listarea la bursa a acestor instrumente.

19 Noiembrie 2020 | Auto

Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet
Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet

In contextul in care deplasarea clientilor la sediul asiguratorului este mai dificila in actualul context epidemiologic, companiile de asigurari au pus la dispozitia clientilor platforme online prin care isi pot raporta daunele. Iata cateva exemple

4 Noiembrie 2020 | Auto

Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti
Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti

Cu un deficit bugetar in crestere si cu dobanzi de refinantare a datoriei publice printre cele mai mari din Europa, cu un buget ale carui venituri merg aproape exclusiv pe plata salariilor si pensiilor, viitorul economiei romanesti nu suna deloc bine iar ajustarile dure ne pandesc dupa colt.

10 Septembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus