Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard. 

Compania a finalizat procesul de notificare in baza dreptului de stabilire in Romania pentru sucursala locala, primind aviz favorabil de la autoritatea de supraveghere din Franta si de la ASF, conform anuntului de pe site-ul propriu.

Axeria, companie franceza, a fost achizitionata integral de catre grupul american Watford Holdings Ltd, procesul de schimbare al actionariatului fiind finalizat in Aprilie 2021. La inceputul lunii Noiembrie 2021, Watford Holdings si Watford Re au devenit Somers Group Holdings si Somers Re, rating-ul "A" fiind reconfirmat de catre agentia internationala de rating AM Best.

Axeria are o prezenta mai veche in Romania

Grupul Somers ex Watford, controlat de catre compania americana de asigurare-reasigurare Arch (cu prime brute subscrise de 3,3 miliarde dolari in primul semstru din 2021), este prezent pe piata din Romania din anul 2018 iar distributia RCA se va face din 2022 prin intermediul brokerilor locali. Va continua de asemenea parteneriatul cu compania de consultanta Intaro ce va oferi servicii privind instrumentarea si administrarea portofoliului de daune.

Grupul Watford era inregistrat in Gibraltar si a fost nevoit sa isi suspende activitatea din Romania pe fondul iesirii Marii Britanii din UE, deoarece activa aici in baza “Freedom of Establishment” (forma de organizare prin care entitatile din UE puteau activa in alte tari decat cea de origine in baza unei notificari a supraveghetorului). 

Alternativa pentru reintrarea pe piata locala ar fi fost infiintarea unei companii noi, care sa fie autorizata de ASF, sau achizitionare unei companii din UE de talie mai redusa (Axeria Iard in final, o companie cu venituri de 135 milioane euro in 2020) care sa poata activa aici printr-o simpla notificare a autoritatilor de supraveghere. 

Sperante pentru soferi

Dupa falimentul City Insurance, jucatorul care dominase piata RCA cu o cota de 46% si retragerea Uniqa (companie de buzunar pe segmentul RCA), tarifele urcasera spectaculos la finalul anului trecut (peste 50%), cel putin raportat la preturile practicate de City Insurance, unele vecine cu dumpingul insa. 

Soferii care erau obisnuiti sa cumpere ieftin de la City sau Euroins, al doilea mare jucator din piata, au descoperit brusc ca trebuie sa scoata mai multi bani din buzunar pentru polite iar orice semn ca va creste concurenta in piata RCA vine cu speranta ca preturile vor reflecta asta, mai ales pe segmentele unde riscurile sunt mai mici (soferii de peste 30 de ani, fara istoric bogat al daunelor, din orasele mici, etc). 

Puteti incheia o asigurare RCA direct de pe Conso, completand seria sasiului pentru autovehiculul inmatriculat sau pentru care se doreste inmatricularea, apoi selectand cea mai buna oferta din lista (ofertele Axeria Iard pot aparea cu intarziere aici, compania fiind inca implicata in stabilirea coordonatelor acestora cu brokerii). 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noiembrie 2021 | Auto

Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei
Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a impus in august noi reguli privind modul in care companiile fac schimb de informatii legate de clienti, astfel incat sa fie ingreunate strategiile de impartire a pietei si fixarea anumitor preturi, care constituie practici anticoncurentiale.

2 Septembrie 2021 | Auto

Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare
Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare

Din 24 mai si pana pe 4 iunie investitorii pot subscrie actiuni aferente ofertei publice Transport Trade Services (TTS) la un pret cuprins intre 19 si 21 lei/actiune. Elemente cheie: PER de 13, indatorare redusa, stabilizare a cotatiilor post IPO, suma minima de participare 5.040 lei.

24 Mai 2021 | Auto

Mai multe articole

GHIDURI


Ghid credite auto

Suma maxima pe care o persoana o poate imprumuta este direct proportionala cu venitul lunar (la nivel individual sau familial). Cum se calculeaza suma maxima alocata pentru achizitia unui autoturism, dilema masina noua sau second hand, riscurile unui credit auto, costurile si perioada de rambursare in ghidul oferit de Conso.

Ghid leasing auto

Mod de functionare: masina in leasing nu este a ta, ci apartine finantatorului. Doar la finalul contractului devii propietar. Diferentele fata de credit tine de dreptul de propietate asupra automobilului. Raspunsul la toate intrebarile despre periaoda de finantare, avans, valoare reziduala, costuri, inmatriculare si renuntare la contract in capitol

Programul Rabla

Modul de functionare a programului consta in acordarea unei reduceri la achizitia unui autovehicul nou, in cazul in care cumparatorul face dovada ca a casat masina veche. Pentru a primi prima de casare, masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii atat tehnice cat si de vechime. Ghidul Programul Rabla arata pas cu pas modul de functionare si ca

Inapoi sus