Avizarea daunelor auto in asigurari se muta pe internet

In contextul in care deplasarea clientilor la sediul asiguratorului este mai dificila in actualul context epidemiologic, companiile de asigurari au pus la dispozitia clientilor platforme online prin care isi pot raporta daunele. Iata cateva exemple

Claims Tracker propus de Allianz-Tiriac se adreseaza clientilor Casco persoane juridice, clientilor RCA cu decontare directa si celor pagubiti de asiguratii RCA ai companiei. Acestia pot transmite online documentele necesare si pot obtine informatii actualizate despre dosarul de dauna. 

Cum folosesti Claims Tracker 

Pentru a folosi serviciul, clientii sau pagubitii Allianz-Tiriac trebuie sa completeze formularul de notificare a daunei pe site-ul companiei, in sectiunea Formular de dauna Casco sau Formular de dauna RCA sau in aplicatia mobila. 

Apoi vor accesa linkul primit prin mail sau sms privind stadiul dosarului de dauna, confirmarea acoperirii daunei si pasii necesari in acest scop (eventualele documente suplimentare se pot incarca tot prin Claims Tracker). 

Serviciul nu presupune niciun cost suplimentar pentru asiguratii Allianz-?iriac sau tertii pagubiti si nu necesita descarcarea unei aplicatii sau crearea unui cont de utilizator. 

Cum se completeaza cererea online de despagubire la Asirom

Cel care a suferit o dauna poate intra pe asirom.ro/daune-online direct de pe telefon unde va completa cererea vizata (pentru daune privind politele RCA, cele CASCO sau de asigurari de Bunuri) si va atasata documentele necesare  (acestea trebuie sa fie salvate in prealabil in telefon sau pe calculator in varianta PDF) dupa care va semna cererea si va bifa casuta “trimite”. 

Tot online se poate depune si cererea de reconstatare, printr-o procedura asemanatoare, acccesand formularul Cerere de reconstatare de pe asirom.ro/daune-online si mentionand numarul dosarului de despagubire deschis de companie. 

Euroins are o pagina dedicata

Euroins a creat pagina programari.euroins.ro, care inlocuieste adresa de mail programari@euroins.ro care a fost desfiintata si nu mai este functionala. 

Pentru obtinerea unei programari online pentru constatarea daunelor solicitantii trebuie sa poata furniza in momentul completarii formularii online numele persoanei prejudiciate, numarul politei de asigurare apartinand soferului vinovat de producerea evenimentului rutier, data si ora producerii acestuia, numerele auto implicate si datele de contact ale solicitantului. 

Omniasig are buton pentru solicitari in pagina principala

Cei interesati dau click pe respectivul buton de notificare a unor daune (sunt vizate asigurarile auto, de bunuri dar si asigurarile de sanatate). 

Trebuie completat apoi un formular in care se specifica tipul de polita, numarul acesteia, perioada de valablitate data si ora producerii evenimentului vizat (e vorba de asigurarile auto si bunuri). 

La Groupama completezi un formular online

De pe site, se bifeaza optiunea “Daune” si apoi “Avizare daune online. 

Se va deschide o aplicatie in care trebuie completate numarul politei, numarul de inmatriculare al autovehiculului, informatii despre persoana care face notificarea si despre evenimentul vizat, date despre vehiculul avariat, datele proprietarului acestuia si programarea la constatare. 

City Insurance are aplicatie mobila

Este vorba de CityinsClaimsAssist care poate fi descarcata din Google Play si App Store. 

Aplicatia permite sa incarci fotografii si sa trimiti documente de la locul evenimentului si sa comunici mai rapid cu inspectorul de daune. 

In acest fel se poate primi mai rapid oferta de despagubire si daca aceasta e acceptata banii vor ajunge mai repede in cont, clientul poate fi directionat prin intermediul aplicatiei catre una dintre unitatile de service autorizate.

Generali si autoconstatarea

Clientii Generali care au daune RCA de semnalat vor completa un formular de pe site-ul asiguratorului in care se indica numarul politei, data si ora producerii evenimentului, numele si calitatea persoanei care avizeaza dauna, numarul autovehicolului, stare in care se afla, descrierea evenimentului, etc.

Exista facilitatea de autoconstatare pentru daunele acoperite de polite RCA pana la o limita estimata de 5.000 lei/ eveniment.  Cererile de despagubire sunt acceptate in format digital (scanat si semnat), urmand ca platile sa se faca direct in contul indicat in cerere.

In contextul prelungirii pandemiei si vehicularii unor scenarii privind o noua perioada de carantina sau cel putin limitarea mobilitatii sociale in perioda urmatoare, este de asteptat ca tot mai multe companii sa propuna clientilor moduri de interactionare online care sa ofere ocazia prelucrarii cererilor de catre angajatii plasati in munca la domiciliu. 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite auto & leasing


Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei
Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a impus in august noi reguli privind modul in care companiile fac schimb de informatii legate de clienti, astfel incat sa fie ingreunate strategiile de impartire a pietei si fixarea anumitor preturi, care constituie practici anticoncurentiale.

2 Septembrie 2021 | Auto

Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare
Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare

Din 24 mai si pana pe 4 iunie investitorii pot subscrie actiuni aferente ofertei publice Transport Trade Services (TTS) la un pret cuprins intre 19 si 21 lei/actiune. Elemente cheie: PER de 13, indatorare redusa, stabilizare a cotatiilor post IPO, suma minima de participare 5.040 lei.

24 Mai 2021 | Auto

Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Mai multe articole

GHIDURI


Ghid credite auto

Suma maxima pe care o persoana o poate imprumuta este direct proportionala cu venitul lunar (la nivel individual sau familial). Cum se calculeaza suma maxima alocata pentru achizitia unui autoturism, dilema masina noua sau second hand, riscurile unui credit auto, costurile si perioada de rambursare in ghidul oferit de Conso.

Ghid leasing auto

Mod de functionare: masina in leasing nu este a ta, ci apartine finantatorului. Doar la finalul contractului devii propietar. Diferentele fata de credit tine de dreptul de propietate asupra automobilului. Raspunsul la toate intrebarile despre periaoda de finantare, avans, valoare reziduala, costuri, inmatriculare si renuntare la contract in capitol

Programul Rabla

Modul de functionare a programului consta in acordarea unei reduceri la achizitia unui autovehicul nou, in cazul in care cumparatorul face dovada ca a casat masina veche. Pentru a primi prima de casare, masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii atat tehnice cat si de vechime. Ghidul Programul Rabla arata pas cu pas modul de functionare si ca

Inapoi sus