top banner

Cardul de credit BRD: Punct si de la capat

19 Mai 2008 | Autor: Alin Iacob

BRD a lansat un card de credit, care este menit sa inlocuiasca experienta mai putin fericita reprezentata de fostul produs de gen, cardul Vivere. Denumirea noului produs, Punct Card, subliniaza faptul ca utilizarea lui la comercianti sau pe internet sau pentru plata de facturi la POS presupune si acumularea de puncte de fidelitate.
 
Punct Card este un card de credit emis sub sigla MasterCard, care poate fi achizitionat de clientii persoane fizice cu un venit lunar mai mare de 500 lei. 
 
Oficialii bancii afirma ca, spre exemplu, un client care dispune de un venit net de aproximativ 1.000 de lei, neafectat de alte obligatii lunare de plata, ar putea obtine o limita de credit situata in jurul valorii de 3.000 de lei. Indiferent de nivelul veniturilor clientului, limita maxima a liniei de credit atasata acestui card nu poate depasi 20.000 lei.
 
60 de zile pe banii bancii
 
Cardul de credit BRD este recomandat celor care obisnuiesc sa ramburseze integral suma cheltuita la comercianti pana la finalul perioadei de gratie. Si asta pentru ca Punct Card este produsul cu cea mai mare perioada de gratie de pe piata, de maximum 60 de zile.
 
Astfel, daca spre exemplu cineva cumpara un produs dintr-un magazin din tara sau din strainatate pe data de 1 iunie, va putea sa ramburseze bancii contravaloarea produsului respectiv pana la sfarsitul lunii iulie, fara sa trebuiasca sa plateasca nici un leu dobanda!
 
Din punct de vedere al costurilor, care trebuie sa-i intereseze pe cei care nu ramburseaza integral pana la scadenta sumele cheltuite pe card, produsul BRD se plaseaza intr-o zona relativ moderata: nu este nici cel mai ieftin de pe piata, dar nici cel mai scump.
 
Costuri rezonabile, rambursare “a la longue”
 
Dobanda anuala este de 22%, iar dobanda anuala efectiva (DAE) pentru un client cu o limita de credit de 3.000 de lei, in conditiile in care aceasta este utilizata integral, este de 26,4%.
 
Modalitatea de rambursare propusa de BRD este una simpla, care insa poate conduce si la acumularea de dobanzi semnificative daca nu este bine inteleasa. Astfel, cei care cheltuiesc intre 1 si 1.000 de lei trebuie sa ramburseze lunar cel putin 25 de lei, cei care utilizeaza intre 1.000 si 2.000 de lei, trebuie sa ramburseze lunar minimum 50 de lei, cei care consuma intre 2.000 si 5.000 de lei trebuie sa inapoieze lunar bancii cel putin 150 de lei, iar cei care depasesc suma de 5.000 de lei trebuie sa achite lunar minim 500 de lei.
 
Pentru o linie de credit de 3.000 de lei, pe care presupunem ca un client o cheltuieste integral intr-o luna pentru cumpararea de produse de la comercianti, acesta va trebui, conform grilei, sa ramburseze la scadenta numai 150 de lei. Aceasta rambursare acopera insa doar dobanda si aproximativ 3% din suma cheltuita.
 
Din acest motiv, cei care isi fac calculul ca prin intermediul unui card de credit pot avea acces mai facil la un credit trebuie sa tina cont si de faptul ca mentinerea unui comportament de plata care urmareste strict plata sumei minime va insemna suportarea unei rate a dobanzii semnificativ mai mare decat in cazul unui credit obisnuit de nevoi personale.
 
Platile prin card aduc si puncte de fidelitate
 
Prin Punct Card, BRD se alatura bancilor care promoveaza “recompensarea” clientilor care platesc prin card la comercianti cu puncte de fidelitate (Credit Europe Bank, Garanti Bank, etc.).
 
Punctele de fidelitate se acumuleaza pentru efectuarea de tranzactii la orice comerciant din tara sau din strainatate care afiseaza sigla MasterCard, pentru platile pe internet sau pentru platile de facturi la comerciantii din sistemul BRD inrolati in programul Simplis Facturi.
 
Tranzactiile efectuate la orice comerciant aduc clientului un punct pentru fiecare leu cheltuit pentru cumparaturi, respective 0,5 puncte pentru fiecare leu cheltuit pentru plata facturilor. Tranzactiile derulate la comerciantii parteneri (Domo, Praktiker, Paralela 45, Diverta, Agip, etc) aduc 2 sau 2,5 puncte de fidelitate pentru fiecare leu cheltuit in functie de suma cheltuita.
 
Punctele de fidelitate sunt transformate in bani potrivit algoritmului 1 punct de fidelitate = 0,005 lei, si cu ajutorul lor se pot face cumparaturi noi la comerciantii parteneri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Tot mai multe solutii pentru schimbul valutar fara costuri

Tot mai multe solutii pentru schimbul valutar fara costuri

Schimbarea leilor in valuta in perioada concediilor sau economisirea in euro fara costurile conversiei sunt acum mai accesibile publicului prin solutiile propuse de banci sau fintech-uri nebancare.

26 Oct 2023 | Carduri
Impulsionarea vanzarilor prin oferte cashback prinde viteza

Impulsionarea vanzarilor prin oferte cashback prinde viteza

Oferirea unor procente bonus pentru achizitiile prin cardurile de credit sau de debit de la magazinele partenere sau folosind site-urile dedicate amatorilor de recompense este tot mai populara iar partea buna este ca cele doua sisteme pot fi combinate.

23 Oct 2023 | Carduri
Bancile tenteaza studentii cu pachete de cont curent si promotii

Bancile tenteaza studentii cu pachete de cont curent si promotii

Cei care urmeaza o facultate sunt considerati o nisa tot mai interesanta de banci, ofertele pentru acestia incluzand pachete de cont curent cu zero comisioane de administrare, internet banking, carduri de debit si concursuri cu premii.

09 Oct 2023 | Carduri
Call centere bancare: in cat timp se parcurge distanta dintre robotei si operatorii umani?

Call centere bancare: in cat timp se parcurge distanta dintre robotei si operatorii umani?

Aparitia unor sisteme informatizate, care sa preia din sarcinile operatorilor din departamentele de relatii cu clientii, se poate dovedi practica pentru sarcini foarte simple, dar si foarte cronofaga pentru cele mai complexe. Conso a vrut sa vada, in mod real, cat dureaza sa intri in legatura cu un operator uman la cateva dintre cele mai mari banci si cat de efectiv este ajutorul pe care-l primesti in urma interactiunii.

28 Sep 2023 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă