Asigurati-va o calatorie fara peripetii

Eforturile planificarii unui sejur in strainatate nu sunt deloc neglijabile. Fie ca plecam pe cont propriu fie ca apelam la o agentie de turism, cautarea unei oferte avantajoase necesita timp pretios. Pentru a minimiza riscurile unui voiaj nereusit, pe langa zbor sau hotel trebuie sa ne gandim si la incheierea unei asigurari de calatorie.

Aproximativ 15 societati de asigurari au in portofoliu produse destinate asistentei persoanelor aflate in dificultate. Oferta numeroasa de polite a condus la creionarea unor tarife reduse.

Chiar daca veti constata diferente intre tarifele percepute de asiguratori, inainte de a opta pentru un produs trebuie sa cititi conditiile contractuale. De cele mai multe ori, o prima de asigurare mai mica poate insemna o limita maxima de despagubire mai redusa.

In plus, tarifele mai mari pot fi explicate in unele cazuri printr-un numar mai mare de beneficii. Astfel, pentru cativa zeci de lei in plus clientul poate beneficia de despagubiri pentru bagajele pierdute sau intarziate si are inclusa si o componenta de asigurare de raspundere civila fata de terti.

Asigurari achizitionate direct de pe site-urile companiilor

Daca ai ajuns deja la aeroport sau la autocar si nu ti-ai achizitionat anterior o asigurare de calatorie este posibil ca achizitionarea acesteia din punctele de trecere a frontierei sa se faca la un tarif mai mare.

In acest sens, solutia optima o reprezinta cumpararea politei utilizand paginile web ale asiguratorilor. Cea mai mare parte a societatilor au pe site-urile proprii calculatoare pentru tarifele politelor de calatorie. Un avantaj suplimentar al acestei metode il reprezinta posibilitatea de a studia in detaliu conditiile contractuale.

In majoritatea cazurilor, asigurarile de calatorie se pot incheia pe o perioada cuprinsa intre minim doua zile si maxim un an. De asemenea, daca nu vorbim despre o reinnoire a politei, la momentul incheierii contractului asiguratul trebuie sa fie in tara. De cele mai multe ori, companiile nu asigura persoane cu varsta de peste 75 de ani, iar pentru cele cu varste de peste 60 de ani tarifele sunt duble sau triple.

Oferte pentru toate buzunarele

Pentru comparabilitatea ofertelor am luat in calcul un sejur de sapte zile, ce va fi efectuat in aceasta vara, varsta solicitantului fiind mai mica de 60 de ani. Astfel, la Astra Asigurari, pentru un voiaj in orice tara cu exceptia Americii de Nord si Israelului, prima de asigurare este de 17 lei. Obligatia societatii este limitata la maxim 25.000 de euro.

Compania suporta cheltuielile legate de tratamentul medical de urgenta, tratamentul ambulatoriu, medicamentele prescrise, tratamentul in conditii de spitalizare pana cand starea medicala a asiguratului permite repatrierea, costurile de transport efectuat de serviciile de urgenta, cheltuieli de repatriere medicala sa a corpului neinsufletit. In plus, sunt acoperite si costurile cu tratamentul dentar in regim de urgenta in limita a 150 de euro.

La Generali Asigurari, tariful aferent politei Turist este de 22 de lei. Limita maxima de despagubire pe teritoriul tarilor din spatiul Schengen este de 50.000 de euro. Contractul prevede asumarea de catre asigurator a cheltuielilor amintite anterior, pentru urgente stomatologice plafonul maxim de despagubire fiind stabilit la 200 de euro.

Prin Allianz Direct, clientii pot achizitiona o asigurare de calatorie incepand de la 19 lei. Limita maxima asigurata este de 10.000 de euro in cazul produsului Voiaj Direct, acoperirea teritoriala excluzand SUA si Canada. Pe langa cheltuielile medicale efectuate in regim de urgenta compania suporta si cheltuielile transportului unui membru al familiei pentru a asista la repatrierea corpului neinsufletit sau costul repatrierii minorului care il insoteste pe asigurat daca acesta este spitalizat mai mult de zece zile. Pentru deces si invaliditate permanenta ca urmare a unui accident, despagubirea se face in limita a 2500 de euro.

In cazul Omniasig, prima de asigurare pentru produsul Medicas – optiunea plan despagubire maxima plafonata la 10.000 de euro - este de aproximativ 19 lei.

Atentie sporita atunci cand incheiati polita. Daca aveti de gand sa practicati sporturi de agrement trebuie sa bifati aceasta optiune, prima de asigurare fiind mai mare. Daca nu ati facut acest lucru iar accidentul a survenit ca urmare a unor activitati precum alpinismul, jet skiing, surfing sau multe altele, asiguratorul nu va plati despagubirile.

In plus, pentru a beneficia de clauzele stipulate, asiguratul trebuie sa anunte imediat ce va fi posibil evenimentul catre centrul de asistenta prevazut in contract.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet
Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet

Companiile de asigurari au inteles ca in aceasta perioada gasirea unui profesionist pentru lucrari urgente in locuinta nu e tocmai usoara si asigura asistenta tehnica la domiciliu, in limitele unei anumite sume, in cazul producerii evenimentelor asigurate.

19 Mai 2021 | Asigurari

Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA
Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA

In primele 9 luni ale anului, piata RCA a fost caracterizata de o crestere cu 4% a valorii primelor brute subscrise, in vreme ce prima medie anualizata a scazut cu aproximativ 1% fata de trimestrul al treilea din 2019.

23 Decembrie 2020 | Asigurari

SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA
SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA

Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin), organism creat în interiorul ASF, poate aduce pe aceeasi lungime de unda pretentiile pagubitiilor RCA cu oferta asiguratorilor.

17 Decembrie 2020 | Asigurari

Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini
Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini

Companiile de asigurari ofera asigurari de raspundere civila pentru persoane fizice in cazul unor daune produse tertilor, fie ca acestia sunt chiriasi, proprietari, pietoni loviti de biciclisti etc, in ideea ca un simplu “pardon, scuzati” poate fi de multe ori insuficient.

7 Decembrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

GHIDURI


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Asigurari de viata

O asigurare de viata este o modalitate de a ne proteja financiar, pe noi sau familia noastra, in cazul producerii unor riscuri specifice, in schimbul platii unei prime de asigurare. Care sunt riscurile acoperite, cine are nevoie de o asigurare de viata, avantaje si exceptii in Ghidul complet Asigurari de viata.

Inapoi sus