Casco pentru sanatate

Cand vine vorba despre asigurari, de cele mai multe ori ne orientam fie spre politele ce ne asigura masina sau casa, fie spre cele de viata. Totusi, in oferta societatilor de profil regasim alte zeci de tipuri de produse. Printre acestea se numara si asigurarile private de sanatate, o clasa rar accesata in ultimii ani.

Tangential, am intrat cu totii in contact cu segmentul produselor de sanatate prin intermediul abonamentor la clinicile particulare, oferite de angajatori sau achizitionate individual, prin anumite componente ale asigurarilor de viata sau prin intermediul asigurarilor de calatorie. Totusi, foarte putini au decis sa achizitioneze asigurari de sanatate traditionale care sa acopere o gama mai larga de riscuri.

Avantajele incheierii unei asigurari private de sanatate sunt numeroase. Produsele au o structura modulara, clientul achizitionand astfel doar modulele ce corespund cel mai bine necesitatilor sale. Prin intermediul call-center-ului, se asigura acces non-stop la sfaturile unui specialist. Acesta face recomandari de medici, clinici sau spitale in functie de nevoile asiguratului.

Companiile de asigurari au incheiate contracte cu sute de furnizori de servicii medicale atat din Romania cat si din strainatate astfel incat la momentul producerii unui risc asigurat se poate gasi solutia optima pentru client in functie de natura problemei si locatia acestuia. De asemenea, daca clientul se afla in tratament la momentul expirarii politei, el va continua sa beneficieze de serviciile medicale contractate pana la rezolvarea problemelor.

Atentie sporita la incheierea contractului

Printre societatile care ofera astfel de polite se numara Eureko, Signal Iduna Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac, Asirom, Astra Asigurari sau Alico Asigurari. Atunci cand doriti sa incheiati o asigurare de sanatate traditionala este bine sa consultati lista prestatiilor medicale disponibile in regim ambulatoriu si in regim de spitalizare, dar si lista prestatiilor medicale disponibile in cadrul controlului anual preventiv.

De asemenea, solicitati informatii despre limita maxima asigurata, despre numarul maxim de proceduri posibil de accesat si de valoarea, acolo unde este cazul, a fransizei atasata politei. Veti constata existenta unor diferente notabile chiar si intre produsele care au un tarif asemanator.

Este bine sa optati pentru planurile de asigurare ce au stabilite plafoane de despagubire de cel putin cateva zeci de mii de euro si care permit un numar cat mai mare, sau chiar nelimitat, de accesari a serviciilor stipulate in contract. Nu de alta, dar cheltuielile pentru investigatii medicale amanuntite si cele pentru proceduri chirurgicale sunt destul de mari si nu este de dorit ca valoarea facturii finale sa depaseasca suma maxima asigurata, caz in care vom suporta din surse proprii diferenta.

Tarife stabilite diferentiat

In ciuda beneficiilor, numarul de asigurati privat este inca extrem de redus. Motivul il reprezinta desigur pretul, in majoritatea cazurilor, prima anuala plecand de la cateva sute de euro in functie de acoperirile incluse, de varsta asiguratului si starea sanatatii acestuia la momentul incheierii politei. Ea poate ajunge si la cateva mii de euro pe an daca sunt acoperite urmarile bolilor pre-existente, respectiv cheltuielile efectuate cu chimioterapia, radioterapia, transplantul de organe, dializa etc.

Pentru exemplificare, in zona de tarifare de pana la 300 de euro/an regasim planurile Klar si Klassik ale Signal Iduna Asigurari de Viata, Basic Plan de la Eureko, planurile Silver si Gold ale Alico Asigurari sau produsul SanaPlan de la Allianz-Tiriac, cu mentiunea ca acesta din urma este destinat exclusiv grupurilor.

In majoritatea cazurilor, aceste planuri acopera controlul anual preventiv, consultatii de specialitate, investigatii paraclinice, analize de laborator, tratamente si proceduri chirurgicale ca urmare a unei boli sau accident. Variantele de pachete achizitionate individual, tarifate cu peste 500-600 euro/an, includ mai multe tipuri de consultatii de specialitate, de analize de laborator sau investigatii paraclinice si, nu in ultimul rand, acoperirea in proportie de 100% a cheltuielilor cu monitorizarea sarcinii, respectiv cu nasterea si cazarea in rezerve speciale.

Tarifele pot parea prohibitive in contextul limitarii resurselor noastre financiare. Totusi, costurile mentionate anterior trebuie privite relativ. Odata cu introducerea co-platii in sistemul public nu ar fi rau sa analizam cu atentie ofertele de asigurari private de sanatate, mai ales ca prin intermediul acestora scapam si de platile informale.

In plus, daca gasim bani an de an sa incheiem Casco -  exista aproximativ un milion de asigurati Casco si doar cateva mii cu polite de sanatate – poate gasim si o solutie mai avantajoasa pentru a avea grija si de sanatate, nu numai de masina sau casa.

Costuri

Eureko Asigurari – Basic Plan,
Full Plan – prima porneste de la 220 de euro/an si poate ajunge la 1.500 de euro/an in functie de acoperirile incluse

Signal Iduna Asigurari de Viata – Klassik, Klar, Komplet
Pentru pachetul Klar prima este de aproximativ 180 de euro/an, pentru Klassik de 290 de euro/an si pentru Komplet de 780 de euro

Asirom VIG – Medical Select Plus
Prima de asigurare este de aproximativ 950 de euro/an; valoarea scade la 720 de euro daca asiguratul accepta un nivel de 30% al co-platii

Astra Asigurari - Astra Sante Premiere Classe (cu planurile Premium, Full Premium, Premiere Gold, Premiere Platinum) si Astra Sante Deluxe
Pentru pachetul de baza prima porneste de la aproximativ 1.400 de euro/an

Alico Romania – ExtraMED
Pentru planul Silver prima este de 200 de euro/an, pentru Gold de 295 de euro/an si pentru Platinum de 390 de euro/an

Allianz-Tiriac – SanaPlan
Prima pentru planul de asigurare Ambulatoriu porneste de la 168 de euro/an, pentru Spitalizare de la 96 de euro/an si pentru Stomatologie de la 36 de euro/an – produs destinat exclusiv grupurilor.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet
Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet

Companiile de asigurari au inteles ca in aceasta perioada gasirea unui profesionist pentru lucrari urgente in locuinta nu e tocmai usoara si asigura asistenta tehnica la domiciliu, in limitele unei anumite sume, in cazul producerii evenimentelor asigurate.

19 Mai 2021 | Asigurari

Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA
Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA

In primele 9 luni ale anului, piata RCA a fost caracterizata de o crestere cu 4% a valorii primelor brute subscrise, in vreme ce prima medie anualizata a scazut cu aproximativ 1% fata de trimestrul al treilea din 2019.

23 Decembrie 2020 | Asigurari

SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA
SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA

Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin), organism creat în interiorul ASF, poate aduce pe aceeasi lungime de unda pretentiile pagubitiilor RCA cu oferta asiguratorilor.

17 Decembrie 2020 | Asigurari

Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini
Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini

Companiile de asigurari ofera asigurari de raspundere civila pentru persoane fizice in cazul unor daune produse tertilor, fie ca acestia sunt chiriasi, proprietari, pietoni loviti de biciclisti etc, in ideea ca un simplu “pardon, scuzati” poate fi de multe ori insuficient.

7 Decembrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

GHIDURI


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Asigurari de viata

O asigurare de viata este o modalitate de a ne proteja financiar, pe noi sau familia noastra, in cazul producerii unor riscuri specifice, in schimbul platii unei prime de asigurare. Care sunt riscurile acoperite, cine are nevoie de o asigurare de viata, avantaje si exceptii in Ghidul complet Asigurari de viata.

Inapoi sus