Guvernul intentioneaza sa limiteze comisioanele interbancare la 0,2% pentru tranzactiile cu carduri de debit si la 0,3% pentru cele cu carduri de credit.
“Salutam initiativa autoritatilor de a stimula cresterea utilizarii mijloacelor de plata electronica in Romania, insa preocuparea noastra este sa evitam transferul unor costuri la posesorii de carduri”, afirma Cosmin Valdimirescu, general manager pentru Romania si Moldova la MasterCard.
Vladimirescu spune ca experienta de pe alte piete a arata ca magazinele nu transfera beneficiile rezultate dintr-un comision mai mic catre consumatorul final. In schimb, exista pericolul ca acelasi consumator sa plateasca mai mult pentru utilizarea mijloacelor de plata electronice.
Distribuie articolul
Sarbatorile de iarna vin, in fiecare an, cu un apetit crescut pentru cumparaturi, inclusiv pe datorie. Cel mai utilizat instrument de credit in astfel de perioade este cardul de credit. El vine la pachet cu beneficii tot mai „inventive”, dar si cu costuri si conditii de utilizare dintre cele mai complexe. Cum il utilizam pentru beneficii maxime?
Citeste mai multLegea cash back, modificata din nou, a fost adoptata de Parlament. Principala modificare consta in faptul ca doar magazinele cu cifra de afaceri de peste 50.000 de euro anual vor fi obligate sa accepte plata cu cardul. Pragul precedent era de 10.000 de euro.
Citeste mai multPosesorii de carduri din Romania utilizeaza in continuare excesiv operatiunea de retragere de numerar de la bancomat, fapt care le-a dat idei si infractorilor. Acestia au inventat numeroase dispozitive cu ajutorul carora pot copia datele cardurilor sau afla PIN-ul. Politia Romana prezinta cateva astfel de dispozitive.
Citeste mai multComertul electronic transfrontalier va lua amploare in urma acordului politic la care au ajuns recent Parlamentul European, Consiliul si Comisia de a pune capat geoblocarii nejustificate pentru consumatorii care doresc sa achizitioneze produse sau servicii online in interiorul UE.
Citeste mai mult