Conso.ro ajuta consumatorii sa compare costurile conturilor bancare

Consumatorii isi pot alege acum cel mai convenabil cont bancar pentru incasarea salariului la banca, cu ajutorul unui comparator dedicat lansat de Conso.ro. Acesta permite identificarea rapida a principalelor costuri, ajutandu-i astfel pe consumatori sa ia cea mai buna decizie, pe baza unor informatii actualizate permanent.


In ultima perioada, bancile au aplicat majorari substantiale la conturile curente, astfel ca diferentele intre ofertele bancilor au devenit, in unele cazuri, foarte mari. Chiar si daca nu faci nicio tranzactie, bancile pot percepe comisioane, iar in unele cazuri costurile au atins niveluri foarte ridicate.

Totodata, tot mai multe banci au lansat pachete de cont curent, ce includ diverse facilitati, precum card de debit, internet banking sau tranzactii gratuite. Complexitatea acestor produse face insa dificila comparatia ofertelor de catre un consumator neavizat.

Conso.ro te ajuta sa eviti produsele nedorite

Noul motor de comparatii lansat de Conso vine sa usureze acest demers, deoarece permite utilizatorilor sa filtreze ofertele bancare in functie de facilitatile dorite.

Astfel, fie ca este vorba de un simplu cont curent sau de un pachet de produse, utilizatorul poate selecta optiunile de care doreste sa beneficieze, precum internet banking sau card de debit.

In acest mod, Conso.ro ajuta consumatorii sa evite ofertele nedorite, asa cum se poate intampla in unitatile bancare, unde functionarii vand uneori clientilor pachete ce includ produse pe care acestia nu le doresc si nu intentioneaza sa le foloseasca.

“Conso.ro lanseaza comparatorul de conturi curente intr-un moment in care Comisia Europeana este pe punctul de a lansa un pachet legislativ complex care vizeaza conturile curente, un accent extrem de important fiind pus pe transparenta si comparabilitatea costurilor asociate acestora” afirma Alin Iacob, redactor sef Conso.ro si membru FSUG, grup de experti al utilizatorilor de produse financiare constituit pe langa Comisia Europeana.

Diferente majore de costuri intre banci

Conso.ro calculeaza pentru fiecare oferta costul de administrare anual, respectiv valoarea comisioanelor pe care clientul trebuie sa le plateasca obligatoriu, chiar daca nu face nicio tranzactie.

Diferentele sunt extrem de mari intre banci, astfel ca unii consumatori ar putea face economii importante, daca ar schimba banca cu care lucreaza.

De exemplu, pentru un simplu cont curent si card de debit atasat, ofertele au costuri cuprinse intre 0 si aproape 200 lei pe an.

Comisioanele esentiale sunt scoase in evidenta

Evident, nu doar costurile de administrare conteaza, ci si comisioanele practicate la tranzactii. In general, lista de comisioane la conturile curente se intinde pe cateva pagini, ceea ce creeaza de multe ori confuzie.

Conso.ro iti prezinta doar o lista simplificata, ce include comisioanele cele mai uzuale. Astfel, poti analiza mult mai usor aspectele importante ale ofertelor, pentru a lua cea mai buna decizie.

Comisioanele sunt prezentate detaliat in pasul 2 de comparatii. Cu aceasta ocazie, consumatorii pot afla ca:

-    platile intrabancare si incasarile sunt gratuite la unele banci, in timp in alte cazuri se retin comisioane importante;

-    retragerea de numerar poate fi efectuata fara costuri la unele banci. In acest sens, comparatorul include un filtru special, pentru a selecta ofertele cu comisioane 0% la ATM.

In functie de numarul si tipul tranzactiilor pe care intentioneaza sa le efectueze, consumatorii pot decide usor care oferta raspunde cel mai bine propriilor nevoi.

De asemenea, fiecare persoana poate compara rapid cat de mult plateste la actuala banca si ce beneficii ar putea obtine daca isi muta contul la alta banca.

Compara acum ofertele de conturi curente.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Cum pot plati cu Apple Pay?
Cum pot plati cu Apple Pay?

Apple Pay este disponibil si in Romania, astfel ca detinatorii de carduri Visa si Mastercard pot face plati contactless utilizand un dispozitiv iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac.

27 Iunie 2019 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum sa folosesti inteligent cardul de credit?
Cum sa folosesti inteligent cardul de credit?

Sarbatorile de iarna vin, in fiecare an, cu un apetit crescut pentru cumparaturi, inclusiv pe datorie. Cel mai utilizat instrument de credit in astfel de perioade este cardul de credit. El vine la pachet cu beneficii tot mai „inventive”, dar si cu costuri si conditii de utilizare dintre cele mai complexe. Cum il utilizam pentru beneficii maxime?

11 Decembrie 2018 | Carduri (carduri + ebanking)

Ce inseamna pentru cumparatori cresterea pragului obligatoriu pentru acceptarea cardului?

Legea cash back, modificata din nou, a fost adoptata de Parlament. Principala modificare consta in faptul ca doar magazinele cu cifra de afaceri de peste 50.000 de euro anual vor fi obligate sa accepte plata cu cardul. Pragul precedent era de 10.000 de euro.

22 Iunie 2018 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum sa te feresti de infractori cand retragi bani de la bancomat?

Posesorii de carduri din Romania utilizeaza in continuare excesiv operatiunea de retragere de numerar de la bancomat, fapt care le-a dat idei si infractorilor. Acestia au inventat numeroase dispozitive cu ajutorul carora pot copia datele cardurilor sau afla PIN-ul. Politia Romana prezinta cateva astfel de dispozitive.

2 Mai 2018 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus