Conso.ro ajuta consumatorii sa compare costurile conturilor bancare

Consumatorii isi pot alege acum cel mai convenabil cont bancar pentru incasarea salariului la banca, cu ajutorul unui comparator dedicat lansat de Conso.ro. Acesta permite identificarea rapida a principalelor costuri, ajutandu-i astfel pe consumatori sa ia cea mai buna decizie, pe baza unor informatii actualizate permanent.

In ultima perioada, bancile au aplicat majorari substantiale la conturile curente, astfel ca diferentele intre ofertele bancilor au devenit, in unele cazuri, foarte mari. Chiar si daca nu faci nicio tranzactie, bancile pot percepe comisioane, iar in unele cazuri costurile au atins niveluri foarte ridicate.

Totodata, tot mai multe banci au lansat pachete de cont curent, ce includ diverse facilitati, precum card de debit, internet banking sau tranzactii gratuite. Complexitatea acestor produse face insa dificila comparatia ofertelor de catre un consumator neavizat.

Conso.ro te ajuta sa eviti produsele nedorite

Noul motor de comparatii lansat de Conso vine sa usureze acest demers, deoarece permite utilizatorilor sa filtreze ofertele bancare in functie de facilitatile dorite.

Astfel, fie ca este vorba de un simplu cont curent sau de un pachet de produse, utilizatorul poate selecta optiunile de care doreste sa beneficieze, precum internet banking sau card de debit.

In acest mod, Conso.ro ajuta consumatorii sa evite ofertele nedorite, asa cum se poate intampla in unitatile bancare, unde functionarii vand uneori clientilor pachete ce includ produse pe care acestia nu le doresc si nu intentioneaza sa le foloseasca.

“Conso.ro lanseaza comparatorul de conturi curente intr-un moment in care Comisia Europeana este pe punctul de a lansa un pachet legislativ complex care vizeaza conturile curente, un accent extrem de important fiind pus pe transparenta si comparabilitatea costurilor asociate acestora” afirma Alin Iacob, redactor sef Conso.ro si membru FSUG, grup de experti al utilizatorilor de produse financiare constituit pe langa Comisia Europeana.

Diferente majore de costuri intre banci

Conso.ro calculeaza pentru fiecare oferta costul de administrare anual, respectiv valoarea comisioanelor pe care clientul trebuie sa le plateasca obligatoriu, chiar daca nu face nicio tranzactie.

Diferentele sunt extrem de mari intre banci, astfel ca unii consumatori ar putea face economii importante, daca ar schimba banca cu care lucreaza.

De exemplu, pentru un simplu cont curent si card de debit atasat, ofertele au costuri cuprinse intre 0 si aproape 200 lei pe an.

Comisioanele esentiale sunt scoase in evidenta

Evident, nu doar costurile de administrare conteaza, ci si comisioanele practicate la tranzactii. In general, lista de comisioane la conturile curente se intinde pe cateva pagini, ceea ce creeaza de multe ori confuzie.

Conso.ro iti prezinta doar o lista simplificata, ce include comisioanele cele mai uzuale. Astfel, poti analiza mult mai usor aspectele importante ale ofertelor, pentru a lua cea mai buna decizie.

Comisioanele sunt prezentate detaliat in pasul 2 de comparatii. Cu aceasta ocazie, consumatorii pot afla ca:

-    platile intrabancare si incasarile sunt gratuite la unele banci, in timp in alte cazuri se retin comisioane importante;

-    retragerea de numerar poate fi efectuata fara costuri la unele banci. In acest sens, comparatorul include un filtru special, pentru a selecta ofertele cu comisioane 0% la ATM.

In functie de numarul si tipul tranzactiilor pe care intentioneaza sa le efectueze, consumatorii pot decide usor care oferta raspunde cel mai bine propriilor nevoi.

De asemenea, fiecare persoana poate compara rapid cat de mult plateste la actuala banca si ce beneficii ar putea obtine daca isi muta contul la alta banca.

Compara acum ofertele de conturi curente.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?
Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?

Cresterea limitei de credit, a perioadelor de gratie si parghia ratelor fara dobanda a trezit speranta ca acest produs ar fi varianta mai ieftina, fara costuri aproape, a creditelor de nevoi personale. Exista insa si riscuri.

9 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

De ce am opta pentru un card virtual?
De ce am opta pentru un card virtual?

Cardurile virtuale vin cu avantajul taxelor de emitere si livrare zero, conectarii facile cu dispozitivele mobile de plata, dar si cu unele limitari pe partea de retrageri.

24 August 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului
Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului

Tentativele de inselare a celor care posteaza anunturi pe platformele de vanzare-cumparare prolifereaza, in ciuda introducerii recente a elementelor suplimentare de siguranta la trazactiile online.

17 Iunie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit
Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit

Altex si Flanco in parteneriat cu finantatorul Oney Bank ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona produse in 3 sau 4 rate daca dispun de un card de debit Visa sau Mastercard, la costuri mult mai mici decat in cazul achizitiei cu un card de credit.

7 Ianuarie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

GHIDURI


Carduri de credit

Cardul de credit reprezinta un imprumut aflat permanent la dispozitia clientului. Limita de credit este calculata pe baza unei proceduri numita scoring. In general, limita maxima de credit poate ajunge pana la 5.000 euro sau echivalentul in moneda nationala. Cum se calculeaza scoringul, diferentele dintre carduri de debit si carduri de credit, peri

Carduri de debit

Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii propii din contul de la banca. Cardul de debit are insa de oferit mai mult decat retragerea de numerar. Cea mai importanta functie a sa este plata cumparaturilor la comercianti. Pentru tranzactiile efectuate in Romania nu se plateste nici un comision. Ce servicii suplimentare ofera car

Carduri premium

Cardurile premium reprezinta o categorie privilegiata de instrumente de plata, care sunt acordate clientilor cu venituri ridicate. Limita de credit este mult mai mare si poate ajunge pana la 100.000 euro, fata de numai 5.000 euro, cat ofera in general cardurile de credit standard. Cui se adreseaza cardurile premium, care sunt tipurile de carduri, c

Carduri cu cip

Cardul cu cip este un card bancar - de credit sau de debit - care are incorporat un microcip. Acesta a fost conceput pentru a conferi tranzactiilor cu carduri mai multa siguranta si rapiditate. Cat de sigure sunt cardurile cu cip, ce tehnologie are in spate si cum schimba cipul modul in care se plateste cu cardul in Ghidul Carduri cu cip.

Cumparaturi online cu cardul

Inainte sa faceti cumparaturi online trebuie sa va asigurati ca aveti cardul activat pentru utilizare online. Dupa activarea cardului, este recomandata inrolarea cardurilor in sistemul 3D Secure. Ponturi pentru cumparaturi sigure si toate informatiile despre carduri acceptate pentru cumparaturi, tranzactii online si inrolarea cardului in Ghidul Cum

Vacanta cu cardul in strainatate

Atunci cand mergem in vacanta este recomandat sa nu plecam cu toti banii de care avem nevoie in portofel. Cardurile bancare ne protejeaza mai bine banii. Cardul de credit este recomandat cu prioritate, pentru ca ofera o serie de beneficii suplimentare. Totul despre tipul de card potrivit in vacanta, ce comisioane apar la tranzactiile din afara tari

Inapoi sus