Un sibian a incasat prima despagubire de dauna totala in baza asigurarii obligatorii a locuintei

Un locuitor din localitatea Avrig, judetul Sibiu a primit 20.000 euro pe baza politei de asigurare obligatorii a locuintei, dupa ce imobilul a fost luat de ape in luna iunie.

Polita fusese incheiata la finalul lunii decembrie prin Credit Europe Asigurari. Proprietarul nu va mai putea sa isi reconstruiasca locuinta pe acelasi amplasament, din cauza riscului de inundatii la care este expus.


”In zonele cu expunere mare la diverse riscuri, aceasta asigurare este privita in continuare ca o taxa si nu ca un instrument de protectie. Mizam pe sprijinul autoritatilor locale in demersul nostru de popularizare a politei PAD, pentru ca obiectivul estecomun – degrevarea bugetului de stat si a bugetelor locale de cheltuieli semnificative in cazul unui dezastru”, a precizat Marius Bulugea, directorul general al PAID - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale.

In orasul Avrig sunt 5.979 de locuinte, insa polite de asigurare obligatorie au fost incheiate doar pentru 201 dintre acestea. La nivel national au fost incheiate 780.000 de polite, dintre care 504 in mediul urban.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet
Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet

Companiile de asigurari au inteles ca in aceasta perioada gasirea unui profesionist pentru lucrari urgente in locuinta nu e tocmai usoara si asigura asistenta tehnica la domiciliu, in limitele unei anumite sume, in cazul producerii evenimentelor asigurate.

19 Mai 2021 | Asigurari

Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA
Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA

In primele 9 luni ale anului, piata RCA a fost caracterizata de o crestere cu 4% a valorii primelor brute subscrise, in vreme ce prima medie anualizata a scazut cu aproximativ 1% fata de trimestrul al treilea din 2019.

23 Decembrie 2020 | Asigurari

SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA
SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA

Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin), organism creat în interiorul ASF, poate aduce pe aceeasi lungime de unda pretentiile pagubitiilor RCA cu oferta asiguratorilor.

17 Decembrie 2020 | Asigurari

Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini
Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini

Companiile de asigurari ofera asigurari de raspundere civila pentru persoane fizice in cazul unor daune produse tertilor, fie ca acestia sunt chiriasi, proprietari, pietoni loviti de biciclisti etc, in ideea ca un simplu “pardon, scuzati” poate fi de multe ori insuficient.

7 Decembrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus