Un sibian a incasat prima despagubire de dauna totala in baza asigurarii obligatorii a locuintei

Un locuitor din localitatea Avrig, judetul Sibiu a primit 20.000 euro pe baza politei de asigurare obligatorii a locuintei, dupa ce imobilul a fost luat de ape in luna iunie.

Polita fusese incheiata la finalul lunii decembrie prin Credit Europe Asigurari. Proprietarul nu va mai putea sa isi reconstruiasca locuinta pe acelasi amplasament, din cauza riscului de inundatii la care este expus.


”In zonele cu expunere mare la diverse riscuri, aceasta asigurare este privita in continuare ca o taxa si nu ca un instrument de protectie. Mizam pe sprijinul autoritatilor locale in demersul nostru de popularizare a politei PAD, pentru ca obiectivul estecomun – degrevarea bugetului de stat si a bugetelor locale de cheltuieli semnificative in cazul unui dezastru”, a precizat Marius Bulugea, directorul general al PAID - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale.

In orasul Avrig sunt 5.979 de locuinte, insa polite de asigurare obligatorie au fost incheiate doar pentru 201 dintre acestea. La nivel national au fost incheiate 780.000 de polite, dintre care 504 in mediul urban.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor
Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor

Cu prime subscrise de aproape 500 milioane euro anul trecut si nu mai putin de 45% din piata RCA (20% din cea a asigurarilor generale), prabusirea City Insurance zguduie sistemul financiar local.

20 Septembrie 2021 | Asigurari

Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare
Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare

Problemele cu care se confrunta liderul pietei asigurarilor RCA, City Insurance, companie care si-a crescut agresiv cota de piata in principal pe baza unor preturi mici ale politei de asigurare, vor putea conduce la repozitionari din partea principalilor jucatori.

12 August 2021 | Asigurari

Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat
Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat

Daca asigurarile de calatorie acopera riscurile pe care le poti intampina la destinatie, o asigurare storno te protejeaza in cazul in care, dintr-un motiv sau altul, nu mai poti pleca de acasa.

29 Iulie 2021 | Asigurari

Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet
Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet

Companiile de asigurari au inteles ca in aceasta perioada gasirea unui profesionist pentru lucrari urgente in locuinta nu e tocmai usoara si asigura asistenta tehnica la domiciliu, in limitele unei anumite sume, in cazul producerii evenimentelor asigurate.

19 Mai 2021 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus