top banner

Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare

12 August 2021 | Autor: Conso

Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare

Problemele cu care se confrunta liderul pietei asigurarilor RCA, City Insurance, companie care si-a crescut agresiv cota de piata in principal pe baza unor preturi mici ale politei de asigurare, vor putea conduce la repozitionari din partea principalilor jucatori.
Liderul pietei asigurarilor RCA, City Insurance, cu o cota de piata de 45% la finalul primului trimestru din 2021, traverseaza o situatie dificiala in prezent, cu conducerea suspendata si activand sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA). 

FGA incearca sa redreseze situatia City Insurance

Iar perspectivele nu sunt foarte incurajatoare, data limita pentru efectuarea unei majorari de capital cu 150 milioane euro care sa permita functionarea societatii la parametri normali fiind 26 august. 

Indiferent de aparitia sau nu a unui investitor providential pana atunci, FGA incearca sa redreseze finantele societatii si a inceput sa ia decizii in acest sens. 

Un prim pas l-a constituit denuntarea ofertelor cu discount semnificativ pentru membrii anumitor asociatii profesionale (e vorba de RCA pentru camioane). 

Chiar daca asociatiile afectate deplang urmarile acestei decizii, iar alte asociatii care nu faceau parte din intelegere o saluta, urmarea pentru piata va fi alinierea ofertelor in jurul tarifelor medii practicate de concurenta City Insurance, fapt ce presupune o majorare a tarifelor. 

Ajustari similare se pot produce si pe celelalte segmente ale asigurarilor RCA, avand in vedere ca renuntarea la o strategie agresiva de captare a clientilor prin pretul mic practicat de principalul jucator din piata presupune tarife reevaluate, in linie cu cele ale restului competitorilor.

Ieftin nu inseamna neaparat foarte bun

Evenimentele recente din jurul City Insurance amintesc foarte mult de pataniile asiguratilor defunctelor Astra sau Carpatica Asig. 

Cei care se bucurau atunci de tarife neasteptat de mici pentru politele RCA aveau surpriza sa constate ca platile se faceau greu, despagubirile se acordau dupa multe insistente si, uneori, dupa demersuri pe la autoritatea de supraveghere astfel incat, in final, economia facuta la achizitioarea politei nu prea se justifica raportat la timpul petrecut pentru incasarea banilor si consumul nervos aferent. 

Morala e simpla-si in materie de asigurari RCA, precum in multe alte domenii, cand ceva e prea ieftin ca sa fie adevarat, de cele mai multe ori este bine sa fim atenti si sa incercam sa deslusim care sunt riscurile aferente. 

Iar un indicator util in evaluarea acestor oferte este gradul de satisfactie al clientilor (asiguratii City Insurance erau, firesc, printre cei mai nemultumiti din piata). 

Sigur, pe termen scurt, orice companie poate derula campanii agresive pentru atragerea clientilor, preluarea acestora de sub umbrela concurentei presupunand asumarea unor costuri. Mentinerea acestor campanii pe termen lung ar trebui sa ridice insa serioase semne de intrebare pentru publicul-tinta al respectivilor actori din piata.

Persoanele fizice pot compara costurile si ulterior, achizitiona polite de asigurare RCA direct de pe Conso, cu doar cateva click-uri, in cateva minute. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Asigurari

Alte Articole

Constatarea amiabila va fi usurata printr-o aplicatie de mobil

Constatarea amiabila va fi usurata printr-o aplicatie de mobil

Posesorii de polite RCA implicati in accidente usoare vor putea din 17 octombrie sa trimita in format electronic formularul de constatare amiabila catre asiguratori printr-o aplicatie denumita chiar “Amiabila”.

13 Oct 2022 | Asigurari
Piata RCA se stabilizeaza la un nivel ridicat al primelor

Piata RCA se stabilizeaza la un nivel ridicat al primelor

Sumele platite de persoanele fizice pentru politele RCA au fost in usoara scadere la jumatatea anului, dupa cresterile explozive din trecut. Pentru companii, cresterea continua.

30 Sep 2022 | Asigurari
Politele RCA cumparate online vor fi mai ieftine

Politele RCA cumparate online vor fi mai ieftine

Modificarile aduse normei 20/2017 vizand asigurarile auto ce vor intra in vigoare in septembrie introduc posibilitatea diferentierii tarifelor in functie de modul de vanzare al acestora-online sau fizic.

24 Aug 2022 | Asigurari
Asiguratii City Insurance trebuie sa incheie urgent alte polite RCA

Asiguratii City Insurance trebuie sa incheie urgent alte polite RCA

Potrivit ASF, politele RCA emise de City Insurance inceteaza de drept pe 11 mai 2022, chiar daca scadenta lor depaseste data mentionata, iar detinatorii acestora trebuie sa incheie noi asigurari pana atunci, altfel risca amenzi sau, si mai grav, sa plateasca daunele produse din propriul buzunar.

03 Mai 2022 | Asigurari

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul