top banner

Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare

12 August 2021 | Autor: Conso

Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare
Problemele cu care se confrunta liderul pietei asigurarilor RCA, City Insurance, companie care si-a crescut agresiv cota de piata in principal pe baza unor preturi mici ale politei de asigurare, vor putea conduce la repozitionari din partea principalilor jucatori.
Liderul pietei asigurarilor RCA, City Insurance, cu o cota de piata de 45% la finalul primului trimestru din 2021, traverseaza o situatie dificiala in prezent, cu conducerea suspendata si activand sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA). 

FGA incearca sa redreseze situatia City Insurance

Iar perspectivele nu sunt foarte incurajatoare, data limita pentru efectuarea unei majorari de capital cu 150 milioane euro care sa permita functionarea societatii la parametri normali fiind 26 august. 

Indiferent de aparitia sau nu a unui investitor providential pana atunci, FGA incearca sa redreseze finantele societatii si a inceput sa ia decizii in acest sens. 

Un prim pas l-a constituit denuntarea ofertelor cu discount semnificativ pentru membrii anumitor asociatii profesionale (e vorba de RCA pentru camioane). 

Chiar daca asociatiile afectate deplang urmarile acestei decizii, iar alte asociatii care nu faceau parte din intelegere o saluta, urmarea pentru piata va fi alinierea ofertelor in jurul tarifelor medii practicate de concurenta City Insurance, fapt ce presupune o majorare a tarifelor. 

Ajustari similare se pot produce si pe celelalte segmente ale asigurarilor RCA, avand in vedere ca renuntarea la o strategie agresiva de captare a clientilor prin pretul mic practicat de principalul jucator din piata presupune tarife reevaluate, in linie cu cele ale restului competitorilor.

Ieftin nu inseamna neaparat foarte bun

Evenimentele recente din jurul City Insurance amintesc foarte mult de pataniile asiguratilor defunctelor Astra sau Carpatica Asig. 

Cei care se bucurau atunci de tarife neasteptat de mici pentru politele RCA aveau surpriza sa constate ca platile se faceau greu, despagubirile se acordau dupa multe insistente si, uneori, dupa demersuri pe la autoritatea de supraveghere astfel incat, in final, economia facuta la achizitioarea politei nu prea se justifica raportat la timpul petrecut pentru incasarea banilor si consumul nervos aferent. 

Morala e simpla-si in materie de asigurari RCA, precum in multe alte domenii, cand ceva e prea ieftin ca sa fie adevarat, de cele mai multe ori este bine sa fim atenti si sa incercam sa deslusim care sunt riscurile aferente. 

Iar un indicator util in evaluarea acestor oferte este gradul de satisfactie al clientilor (asiguratii City Insurance erau, firesc, printre cei mai nemultumiti din piata). 

Sigur, pe termen scurt, orice companie poate derula campanii agresive pentru atragerea clientilor, preluarea acestora de sub umbrela concurentei presupunand asumarea unor costuri. Mentinerea acestor campanii pe termen lung ar trebui sa ridice insa serioase semne de intrebare pentru publicul-tinta al respectivilor actori din piata.

Persoanele fizice pot compara costurile si ulterior, achizitiona polite de asigurare RCA direct de pe Conso, cu doar cateva click-uri, in cateva minute. 
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Asigurari

Alte Articole

Asiguratii City Insurance trebuie sa incheie urgent alte polite RCA

Asiguratii City Insurance trebuie sa incheie urgent alte polite RCA

Potrivit ASF, politele RCA emise de City Insurance inceteaza de drept pe 11 mai 2022, chiar daca scadenta lor depaseste data mentionata, iar detinatorii acestora trebuie sa incheie noi asigurari pana atunci, altfel risca amenzi sau, si mai grav, sa plateasca daunele produse din propriul buzunar.

03 Mai 2022 | Asigurari
Modificare in legislatia RCA: apare constatarea amiabila in format electronic

Modificare in legislatia RCA: apare constatarea amiabila in format electronic

Un proiect de norma propus de ASF introduce constatarea amiabila in format electronic incepand din 15 octombrie 2022 pentru a oferi soferilor implicati in accidente usoare o modalitate mai rapida de rezolvare a formalitatilor.

29 Mar 2022 | Asigurari
Ce modificari aduce noua directiva UE privind asigurarile RCA

Ce modificari aduce noua directiva UE privind asigurarile RCA

Sunt vizate de textul noii directive in principal despagubirile in urma insolventelor unor societati de asigurare, sumele minime asigurate, controalele privind incheierea RCA si utilizarea certificatelor cu istoricul daunelor in statele membre.

14 Dec 2021 | Asigurari
Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor

Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor

Cu prime subscrise de aproape 500 milioane euro anul trecut si nu mai putin de 45% din piata RCA (20% din cea a asigurarilor generale), prabusirea City Insurance zguduie sistemul financiar local.

20 Sep 2021 | Asigurari

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul