Operatiunile Aviva vor fi preluate de compania MetLife

Aviva a renuntat la operatiunile din Romania, Cehia si Ungaria in favoarea companiei de asigurari MetLife. Datele financiare ale tranzactiei nu au fost date publicitatii.


In Romania, Aviva oferea servicii de asigurari de viata si pensii private, in rimp ce in cehia si Ungaria oferea doar operatiuni de asigurari de viata.

Se asteapta ca finalizarea tranzactiei sa aiba loc in cursul anului 2012, urmand procedura standard de obtinere a aprobabilor din partea autoritatilor competente.

”Acesta reprezinta inca un pas in realizarea viziunii MetLife de a fi liderul global in asigurari de viata, de accidente si sanatate, precum si in planuri de pensii si beneficii pentru angajati”, a precizat Michel Khalaf, presedintele MetLife pentru Regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA).

Pentru aceasta tranzactie, serviciile de consultanta au fost oferite in exclusivitate de catre Deutsche Bank Securities.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet
Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet

Companiile de asigurari au inteles ca in aceasta perioada gasirea unui profesionist pentru lucrari urgente in locuinta nu e tocmai usoara si asigura asistenta tehnica la domiciliu, in limitele unei anumite sume, in cazul producerii evenimentelor asigurate.

19 Mai 2021 | Asigurari

Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA
Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA

In primele 9 luni ale anului, piata RCA a fost caracterizata de o crestere cu 4% a valorii primelor brute subscrise, in vreme ce prima medie anualizata a scazut cu aproximativ 1% fata de trimestrul al treilea din 2019.

23 Decembrie 2020 | Asigurari

SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA
SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA

Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin), organism creat în interiorul ASF, poate aduce pe aceeasi lungime de unda pretentiile pagubitiilor RCA cu oferta asiguratorilor.

17 Decembrie 2020 | Asigurari

Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini
Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini

Companiile de asigurari ofera asigurari de raspundere civila pentru persoane fizice in cazul unor daune produse tertilor, fie ca acestia sunt chiriasi, proprietari, pietoni loviti de biciclisti etc, in ideea ca un simplu “pardon, scuzati” poate fi de multe ori insuficient.

7 Decembrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus