top banner

Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat

29 Iulie 2021 | Autor: Cristian Dogaru

Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat
Daca asigurarile de calatorie acopera riscurile pe care le poti intampina la destinatie, o asigurare storno te protejeaza in cazul in care, dintr-un motiv sau altul, nu mai poti pleca de acasa.
Sa presupunem ca varianta Delta nu te-a ocolit si iti vei anula sejurul sau ca ai avut un accident de masina chiar inainte de plecare. 

Banii nu se pierd in aceste conditii daca ai incheiat o asigurare storno, modalitatea prin care turistii isi pot recupera banii oferiti ca avans agentiei de turism daca nu mai pot calatori. 

Omiasig acopera in asigurarea storno si riscul de...divort 

In asigurarea storno, Omniasig include riscul de deces sau imbolnavire grava a asiguratului sau a membrilor familiei inainte de plecare, accident auto cu 48 de ore inainte de debutul sejurului, devastarea locuintei asiguratului, dar si citarea acestuia intr-un proces civil. 

In plus, asigurarea storno poate fi utilizata si daca beneficiarul este concediat pe neasteptate de la job, i se naste prematur un copil sau partenerul sau intenteaza o actiune de divort. 

Allianz Tiriac ofera asigurare storno si pentru vacantele cumparate online

Clientii Allianz-Tiriac pot achizitiona acoperirea storno si pentru vacantele cumparate online sau direct de la furnizorii din Romania sau strainatate de servicii turistice (cazare, transport, evenimente). Anterior, clauza storno era disponibila doar pentru pachetele turistice achizitionate prin intermediul agentiilor de turism. 

Acoperirea storno extinsa poate fi atasata unei asigurari de calatorie Voiaj emisa prin intermediul agentilor si partenerilor de distributie ai Allianz-Tiriac. Aceasta functioneaza si in cazul in care calatoria este anulata ca urmare a imbolnavirii cu Covid-19. 

Gothaer propune asigurarea “Travel-Storno”

Pe langa acoperirea clasica a asigurarii travel (accident sau imbolnavire in timpul calatoriei), componenta storno vine sa acopere riscuri precum anularea plecarii in calatorie din motive independente de persoana asigurata (falimentul companiei aeriene, anularea sau amanarea unui eveniment la care asiguratul trebuia sa ia parte), dar si intoarcerea din calatorie mai devreme de data programata din cauza decesului, accidentarii sau imbolnavirii unei rude de gradul I sau II, distrugerea locuintei, etc.

Optional, in schimbul platii unei prime de asigurare suplimentare, asigurarea Travei-Storno poate acoperi si riscurile rezultate in urma practicarii unor sporturi de agrement cat si asigurarea bagajelor de calatorie (cu suma 1.000 euro) in cazul calatoriilor efectuate cu avionul.
Nu se poate invoca reducerea gradului de confort pentru anularea calatoriei

Dupa cum se vede, asigurarea storno acopera riscurile unor evenimente neprevazute din viata asiguratului, dar nu si aparitia unor evenimente care pot reduce gradul de confort la destinatie. 

De exemplu, intrarea tarii in care plecam in vacanta in zona rosie, ceea ce ar presupune carantina la intoarcerea in Romania, restrictii mai mari in timpul sejurului la hoteluri si restaurante, etc, nu este acoperita. Daca vom renunta sa plecam in excursie din aceste motive, banii de avans pot fi pierduti. 

In 2020, companiile de asigurare din Romania, membre UNSAR au platit despagubiri de peste 24,5 milioane lei aferente asigurarilor de calatorie potrivit portalului specializat 1asig.ro.

 Dintre acestea, 22,6 milioane lei au acoperit cheltuieli medicale, iar restul au fost platite pentru acoperirea unor riscuri precum anularea calatoriei (storno), problemele cu bagajele, raspunderea civila, pierderea documentelor, intreruperea calatoriei etc. 
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Asigurari

Alte Articole

Asiguratii City Insurance trebuie sa incheie urgent alte polite RCA

Asiguratii City Insurance trebuie sa incheie urgent alte polite RCA

Potrivit ASF, politele RCA emise de City Insurance inceteaza de drept pe 11 mai 2022, chiar daca scadenta lor depaseste data mentionata, iar detinatorii acestora trebuie sa incheie noi asigurari pana atunci, altfel risca amenzi sau, si mai grav, sa plateasca daunele produse din propriul buzunar.

03 Mai 2022 | Asigurari
Modificare in legislatia RCA: apare constatarea amiabila in format electronic

Modificare in legislatia RCA: apare constatarea amiabila in format electronic

Un proiect de norma propus de ASF introduce constatarea amiabila in format electronic incepand din 15 octombrie 2022 pentru a oferi soferilor implicati in accidente usoare o modalitate mai rapida de rezolvare a formalitatilor.

29 Mar 2022 | Asigurari
Ce modificari aduce noua directiva UE privind asigurarile RCA

Ce modificari aduce noua directiva UE privind asigurarile RCA

Sunt vizate de textul noii directive in principal despagubirile in urma insolventelor unor societati de asigurare, sumele minime asigurate, controalele privind incheierea RCA si utilizarea certificatelor cu istoricul daunelor in statele membre.

14 Dec 2021 | Asigurari
Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor

Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor

Cu prime subscrise de aproape 500 milioane euro anul trecut si nu mai putin de 45% din piata RCA (20% din cea a asigurarilor generale), prabusirea City Insurance zguduie sistemul financiar local.

20 Sep 2021 | Asigurari

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul