top banner

Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat

29 Iulie 2021 | Autor: Cristian Dogaru

Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat

Daca asigurarile de calatorie acopera riscurile pe care le poti intampina la destinatie, o asigurare storno te protejeaza in cazul in care, dintr-un motiv sau altul, nu mai poti pleca de acasa.
Sa presupunem ca varianta Delta nu te-a ocolit si iti vei anula sejurul sau ca ai avut un accident de masina chiar inainte de plecare. 

Banii nu se pierd in aceste conditii daca ai incheiat o asigurare storno, modalitatea prin care turistii isi pot recupera banii oferiti ca avans agentiei de turism daca nu mai pot calatori. 

Omiasig acopera in asigurarea storno si riscul de...divort 

In asigurarea storno, Omniasig include riscul de deces sau imbolnavire grava a asiguratului sau a membrilor familiei inainte de plecare, accident auto cu 48 de ore inainte de debutul sejurului, devastarea locuintei asiguratului, dar si citarea acestuia intr-un proces civil. 

In plus, asigurarea storno poate fi utilizata si daca beneficiarul este concediat pe neasteptate de la job, i se naste prematur un copil sau partenerul sau intenteaza o actiune de divort. 

Allianz Tiriac ofera asigurare storno si pentru vacantele cumparate online

Clientii Allianz-Tiriac pot achizitiona acoperirea storno si pentru vacantele cumparate online sau direct de la furnizorii din Romania sau strainatate de servicii turistice (cazare, transport, evenimente). Anterior, clauza storno era disponibila doar pentru pachetele turistice achizitionate prin intermediul agentiilor de turism. 

Acoperirea storno extinsa poate fi atasata unei asigurari de calatorie Voiaj emisa prin intermediul agentilor si partenerilor de distributie ai Allianz-Tiriac. Aceasta functioneaza si in cazul in care calatoria este anulata ca urmare a imbolnavirii cu Covid-19. 

Gothaer propune asigurarea “Travel-Storno”

Pe langa acoperirea clasica a asigurarii travel (accident sau imbolnavire in timpul calatoriei), componenta storno vine sa acopere riscuri precum anularea plecarii in calatorie din motive independente de persoana asigurata (falimentul companiei aeriene, anularea sau amanarea unui eveniment la care asiguratul trebuia sa ia parte), dar si intoarcerea din calatorie mai devreme de data programata din cauza decesului, accidentarii sau imbolnavirii unei rude de gradul I sau II, distrugerea locuintei, etc.

Optional, in schimbul platii unei prime de asigurare suplimentare, asigurarea Travei-Storno poate acoperi si riscurile rezultate in urma practicarii unor sporturi de agrement cat si asigurarea bagajelor de calatorie (cu suma 1.000 euro) in cazul calatoriilor efectuate cu avionul.
Nu se poate invoca reducerea gradului de confort pentru anularea calatoriei

Dupa cum se vede, asigurarea storno acopera riscurile unor evenimente neprevazute din viata asiguratului, dar nu si aparitia unor evenimente care pot reduce gradul de confort la destinatie. 

De exemplu, intrarea tarii in care plecam in vacanta in zona rosie, ceea ce ar presupune carantina la intoarcerea in Romania, restrictii mai mari in timpul sejurului la hoteluri si restaurante, etc, nu este acoperita. Daca vom renunta sa plecam in excursie din aceste motive, banii de avans pot fi pierduti. 

In 2020, companiile de asigurare din Romania, membre UNSAR au platit despagubiri de peste 24,5 milioane lei aferente asigurarilor de calatorie potrivit portalului specializat 1asig.ro.

 Dintre acestea, 22,6 milioane lei au acoperit cheltuieli medicale, iar restul au fost platite pentru acoperirea unor riscuri precum anularea calatoriei (storno), problemele cu bagajele, raspunderea civila, pierderea documentelor, intreruperea calatoriei etc. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Asigurari

Alte Articole

Pana in aprilie, tarifele RCA pot fi ajustate doar cu rata inflatiei

Pana in aprilie, tarifele RCA pot fi ajustate doar cu rata inflatiei

Printr-o Hotarare de Guvern emisa la finalul anului trecut, autoritatile au stabilit inghetarea tarifelor RCA pentru inca 3 luni, acestea putand majorate cel mult 6,8% cat este stimata rata inflatiei la finalul trimestrului doi din 2024.

03 Ian 2024 | Asigurari
Asigurarile cu retur de prima, o tentatie pentru debitori

Asigurarile cu retur de prima, o tentatie pentru debitori

Asigurarea de viata este ceruta imperativ de o parte dintre bancile care ofera credite ipotecare, iar incheierea unei astfel de polite poate scadea si costurile creditelor de nevoi personale. Debitorii aflati in aceste situatii ar putea aprecia returnarea unei parti din primele platite, daca ar avea acces la un astfel de produs.

05 Dec 2023 | Asigurari
Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Modificarile aduse legii privind asigurarea obligatorie a locuintei vin cu cresteri de costuri, in special in zona urbana si pun piedici suplimentare celor care vor sa evite incheierea politelor PAD.

15 Noi 2023 | Asigurari
Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Potrivit unei ordonante de urgenta emise de Guvern in 1 septembrie, valabilitatea politelor Euroins este prelungita cu 90 de zile, interval care poate fi folosit de posesorii de polite pentru a solicita restituirea diferentelor de prima.

07 Sep 2023 | Asigurari

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul