top banner

Cand economia sufera, asigurarile de somaj au mare cautare

17 Ianuarie 2023 | Autor: Cristian Dogaru

Cand economia sufera, asigurarile de somaj au mare cautare

Foto Unsplah.com

NN Romania ofera din acesta luna o asigurare pentru pierderea locului de munca unde asiguratul are ocazia sa recupereze o parte din valoarea primelor, daca evenimentul asigurat – pierderea locului de munca - nu se produce. 
Compania s-a decis sa isi completeze portofoliul concentrat preponderent in jurul asigurarilor de viata cu o asigurare suplimentara impotriva somajului bazandu-se si pe un studiu comandat in 2021, potrivit caruia pentru 6 romani din 10 locul de munca actual reprezinta singura sursa de venit, iar numai 33% dintre respondenti spun ca se pot baza pe sprijin financiar din partea familiei sau prietenilor in caz de somaj. 
Participantii la studiu afirmau ca, daca si-ar pierde veniturile salariale, ar avea nevoie de o suma cuprinsa intre 1.500 si 2.500 de lei lunar, timp de o perioada cuprinsa intre 4 si 8 luni, pentru a putea acoperi nevoile financiare de baza pana la gasirea unui nou loc de munca, si de aici nevoia unei asigurari impotriva pierderii locului de munca. 
Ce include noua polita 
Asigurarea lansata de NN Romania se adreseaza clientilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani, care isi doresc sprijin financiar in eventualitatea pierderii locului de munca, din motive independente de propriile planuri profesionale, conform conditiilor contractuale. 
Asigurarea NN impotriva pierderii locului de munca poate fi achizitionata impreuna cu un contract nou de asigurare de viata sau poate fi atasata unui contract deja existent si ofera clientilor doua niveluri de protectie, in functie de nevoile financiare ale familiei.
Astfel, clientii pot opta pentru o suma asigurata de 2.000 lei sau 4.000 de lei pe luna, de care pot beneficia imediat dupa incetarea contractului de munca pentru o perioada de maximum 12 luni, pana la gasirea unui nou loc de munca. 
Iar, daca pe parcursul asigurarii isi pastreaza locul de munca si nu este nevoie sa foloseasca beneficiile financiare acoperite, clientii primesc la finalul contractului 30% din valoarea primelor platite pentru asigurare.
Asigurarile de somaj, la pachet cu creditele
Groupama ofera la randul sau o asigurare de viata si somaj pentru posesorii de credite de nevoi personale de la CEC Bank.
Riscurile acoperite sunt cele de deces din accident sau boala, invaliditate din accident si pierderea locului de munca (somajul voluntar nu se asigura).
Suma asigurata este egala cu soldul creditului de nevoi personale, ceea ce inseamna ca in caz de somaj asiguratul scapa de grija intrarii in baza de date a rau platnicilor, dar nu are o solutie efectiva pentru inlocuirea veniturilor in perioada de somaj. 
BCR Asigurari de Viata are la randul sau o asigurare atasata creditelor garantate, care presupune protectie pentru cei care isi pierd locul de munca. 
Astfel, asigurarea pentru protectia veniturilor ce poate fi achizitionata doar la pachet cu asigurarea de viata, ofera asiguratului in cazul pierderii involuntare a locului de munca sau a incapacitatii temporare de munca pana la 24 de salarii lunare, la fiecare 5 ani din perioada de asigurare. 
Compania achita de asemenea soldul creditelor pentru asiguratii care ajung la invaliditate totala si permanenta in urma unui accident de munca.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Asigurari

Alte Articole

Pana in aprilie, tarifele RCA pot fi ajustate doar cu rata inflatiei

Pana in aprilie, tarifele RCA pot fi ajustate doar cu rata inflatiei

Printr-o Hotarare de Guvern emisa la finalul anului trecut, autoritatile au stabilit inghetarea tarifelor RCA pentru inca 3 luni, acestea putand majorate cel mult 6,8% cat este stimata rata inflatiei la finalul trimestrului doi din 2024.

03 Ian 2024 | Asigurari
Asigurarile cu retur de prima, o tentatie pentru debitori

Asigurarile cu retur de prima, o tentatie pentru debitori

Asigurarea de viata este ceruta imperativ de o parte dintre bancile care ofera credite ipotecare, iar incheierea unei astfel de polite poate scadea si costurile creditelor de nevoi personale. Debitorii aflati in aceste situatii ar putea aprecia returnarea unei parti din primele platite, daca ar avea acces la un astfel de produs.

05 Dec 2023 | Asigurari
Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Modificarile aduse legii privind asigurarea obligatorie a locuintei vin cu cresteri de costuri, in special in zona urbana si pun piedici suplimentare celor care vor sa evite incheierea politelor PAD.

15 Noi 2023 | Asigurari
Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Potrivit unei ordonante de urgenta emise de Guvern in 1 septembrie, valabilitatea politelor Euroins este prelungita cu 90 de zile, interval care poate fi folosit de posesorii de polite pentru a solicita restituirea diferentelor de prima.

07 Sep 2023 | Asigurari

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul