Asiguratii Delta Addendum isi pot incasa despagubirile de la Fondul de Garantare

Cei 409 clienti ai societatii de asigurare aflata in faliment, Delta Addendum, se pot adresa Fondului de Garantare din cadrul CSA pentru a-si incasa despagubirile aferente daunelor inregistrate.


Fondul de Garantare din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) are temeiul legal sa efectueze aceste plati incepand din 15 august 2011, intrucat hotararea instantei judecatoresti, de deschidere a procedurii insolventei, a ramas irevocabila.

Fondul a preluat pana in prezent un numar de 565 de dosare de dauna. Acestea au fost preluate in doua transe, iar valoarea lor totala este de aproape 1,42 milioane lei.

Fondul de Garantare a efectuat deja plati in valoare de 61.631 lei in temeiul cererilor de plata primite, aferenta unui numar de 31 dosare de dauna.

”Potrivit procedurii reglementate de legislatia specifica asigurarilor, toate persoanele care pretind un drept de creanta impotriva societatii Delta Addendum Asigurari Generale trebuie sa se adreseze Fondului de Garantare cu o cerere de plata, insotita de documentele justificative ale creantei in vederea platii despagubirii. Cererea se formuleaza in termen de 60 de zile de la data publicarii listelor”, se arata in comunicatul de presa Comisiei de Supraveghere (CSA).


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor
Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor

Cu prime subscrise de aproape 500 milioane euro anul trecut si nu mai putin de 45% din piata RCA (20% din cea a asigurarilor generale), prabusirea City Insurance zguduie sistemul financiar local.

20 Septembrie 2021 | Asigurari

Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare
Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare

Problemele cu care se confrunta liderul pietei asigurarilor RCA, City Insurance, companie care si-a crescut agresiv cota de piata in principal pe baza unor preturi mici ale politei de asigurare, vor putea conduce la repozitionari din partea principalilor jucatori.

12 August 2021 | Asigurari

Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat
Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat

Daca asigurarile de calatorie acopera riscurile pe care le poti intampina la destinatie, o asigurare storno te protejeaza in cazul in care, dintr-un motiv sau altul, nu mai poti pleca de acasa.

29 Iulie 2021 | Asigurari

Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet
Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet

Companiile de asigurari au inteles ca in aceasta perioada gasirea unui profesionist pentru lucrari urgente in locuinta nu e tocmai usoara si asigura asistenta tehnica la domiciliu, in limitele unei anumite sume, in cazul producerii evenimentelor asigurate.

19 Mai 2021 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus