Asiguratii Delta Addendum isi pot incasa despagubirile de la Fondul de Garantare

Cei 409 clienti ai societatii de asigurare aflata in faliment, Delta Addendum, se pot adresa Fondului de Garantare din cadrul CSA pentru a-si incasa despagubirile aferente daunelor inregistrate.


Fondul de Garantare din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) are temeiul legal sa efectueze aceste plati incepand din 15 august 2011, intrucat hotararea instantei judecatoresti, de deschidere a procedurii insolventei, a ramas irevocabila.

Fondul a preluat pana in prezent un numar de 565 de dosare de dauna. Acestea au fost preluate in doua transe, iar valoarea lor totala este de aproape 1,42 milioane lei.

Fondul de Garantare a efectuat deja plati in valoare de 61.631 lei in temeiul cererilor de plata primite, aferenta unui numar de 31 dosare de dauna.

”Potrivit procedurii reglementate de legislatia specifica asigurarilor, toate persoanele care pretind un drept de creanta impotriva societatii Delta Addendum Asigurari Generale trebuie sa se adreseze Fondului de Garantare cu o cerere de plata, insotita de documentele justificative ale creantei in vederea platii despagubirii. Cererea se formuleaza in termen de 60 de zile de la data publicarii listelor”, se arata in comunicatul de presa Comisiei de Supraveghere (CSA).


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA
Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA

In primele 9 luni ale anului, piata RCA a fost caracterizata de o crestere cu 4% a valorii primelor brute subscrise, in vreme ce prima medie anualizata a scazut cu aproximativ 1% fata de trimestrul al treilea din 2019.

23 Decembrie 2020 | Asigurari

SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA
SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA

Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin), organism creat în interiorul ASF, poate aduce pe aceeasi lungime de unda pretentiile pagubitiilor RCA cu oferta asiguratorilor.

17 Decembrie 2020 | Asigurari

Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini
Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini

Companiile de asigurari ofera asigurari de raspundere civila pentru persoane fizice in cazul unor daune produse tertilor, fie ca acestia sunt chiriasi, proprietari, pietoni loviti de biciclisti etc, in ideea ca un simplu “pardon, scuzati” poate fi de multe ori insuficient.

7 Decembrie 2020 | Asigurari

Uniqa Asigurari: Informatii cheie despre asigurarea RCA
Uniqa Asigurari: Informatii cheie despre asigurarea RCA

Uniqa este una dintre societatile autorizate sa vanda asigurari RCA. Conso iti prezinta cele mai importante aspecte pe care sa le ai in vedere la cumpararea unei polite.

29 Noiembrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus