Asigurarea RCA in format electronic este acceptata la controalele Politiei

Soferii pot face dovada incheierii asigurarii RCA si prin prezentarea unui document electronic cu polita emisa, in cazul unui control al Politiei.

Din 10 septembrie 2020, soferii pot face mai usor dovada incheierii asigurarii RCA. Documentele electronice reprezinta si ele o dovada recunoscuta de autoritatile abitate sa efectueze controale in trafic.

Schimbarea s-a produs ca urmare a modificarii Normei nr. 20/2017  privind asigurarile auto din Romania, emisa de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Conform noilor prevederi, exista 3 modalitati prin care se poate dovedi incheierea unui asigurari RCA:
- Prezentarea documentului pe suport hartie
- Prezentarea documentului electronic (de obicei, acesta este un document pdf)
- Informatia rezultata din interogarea bazei de date cu asigurari obligatorii incheiata pe teritoriul Romaniei, prin care se certifica existenta unui contract RCA valabil la data interogarii.

Ultima varianta presupune ca si in lipsa oricaror documente, dovada se poate face prin simpla interogare a bazei de date AIDA, disponibila online. Verificarea se realizeaza usor, chiar si de pe telefonul mobil,  completand numarul de inmatriculare sau seria de sasiu a autovehiculului, iar rezultatul se afiseaza in timp real.

Este important de stiut ca si pentru autoturismele inmatriculate in alte state ale UE, versiunea electronica a politei emisa de asiguratori din UE este acceptata in Romania la un control in trafic.

Conso iti trimite asigurarea electronica instant pe email

Modificarile aduse de ASF aduc beneficii importante consumatorilor si elimina situatiile ca un sofer sa fie amendat pentru ca a uitat acasa un document. 

Cumparand asigurarea RCA direct de pe Conso, poti fi sigur ca vei avea intotodeauna la indemana, pe telefon, laptop sau tableta, documentul electronic ce atesta emiterea politiei.

Dupa ce cumperi o asigurarea, Conso iti trimite imediat pe email un document in format pdf, cu polita emisa. Mai mult, documentul este salvat in contul tau deschis pe Conso, de unde il poti descarca oricand.

Totodata, utilizatorii Conso beneficiaza de cele mai bune tarife la asigurarile RCA, deoarece comparam ofertele tuturor asiguratorilor RCA din Romania. In acest fel, te ajutam sa faci cea mai buna alegere si sa economisesti bani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Uniqa Asigurari: Informatii cheie despre asigurarea RCA
Uniqa Asigurari: Informatii cheie despre asigurarea RCA

Uniqa este una dintre societatile autorizate sa vanda asigurari RCA. Conso iti prezinta cele mai importante aspecte pe care sa le ai in vedere la cumpararea unei polite.

29 Noiembrie 2020 | Asigurari

Asigurare RCA Omniasig: Aspecte esentiale pentru asigurati
Asigurare RCA Omniasig: Aspecte esentiale pentru asigurati

Omniasig prezinta in documentul de informare privind asigurarile RCA, elementele cheie de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati o polita.

13 Noiembrie 2020 | Asigurari

Asigurare RCA Asirom: Riscuri si beneficii
Asigurare RCA Asirom: Riscuri si beneficii

Asirom este una dintre societatile autorizate sa vanda asigurari RCA. Conso analizeaza principalele avantaje si dezavantaje ale asigurarii oferite de Asirom.

16 Octombrie 2020 | Asigurari

Allianz Tiriac: Ce beneficii ofera asigurarea RCA
Allianz Tiriac: Ce beneficii ofera asigurarea RCA

Asigurarea RCA oferita de Allianz Tiriac este valabila in Romania si statele din sistemul Carte Verde. Conso iti prezinta riscurile si gradul de acoperire al asigurarii.

9 Octombrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

GHIDURI


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Inapoi sus