Asigurarea RCA in format electronic este acceptata la controalele Politiei

Soferii pot face dovada incheierii asigurarii RCA si prin prezentarea unui document electronic cu polita emisa, in cazul unui control al Politiei.

Din 10 septembrie 2020, soferii pot face mai usor dovada incheierii asigurarii RCA. Documentele electronice reprezinta si ele o dovada recunoscuta de autoritatile abitate sa efectueze controale in trafic.

Schimbarea s-a produs ca urmare a modificarii Normei nr. 20/2017  privind asigurarile auto din Romania, emisa de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Conform noilor prevederi, exista 3 modalitati prin care se poate dovedi incheierea unui asigurari RCA:
- Prezentarea documentului pe suport hartie
- Prezentarea documentului electronic (de obicei, acesta este un document pdf)
- Informatia rezultata din interogarea bazei de date cu asigurari obligatorii incheiata pe teritoriul Romaniei, prin care se certifica existenta unui contract RCA valabil la data interogarii.

Ultima varianta presupune ca si in lipsa oricaror documente, dovada se poate face prin simpla interogare a bazei de date AIDA, disponibila online. Verificarea se realizeaza usor, chiar si de pe telefonul mobil,  completand numarul de inmatriculare sau seria de sasiu a autovehiculului, iar rezultatul se afiseaza in timp real.

Este important de stiut ca si pentru autoturismele inmatriculate in alte state ale UE, versiunea electronica a politei emisa de asiguratori din UE este acceptata in Romania la un control in trafic.

Conso iti trimite asigurarea electronica instant pe email

Modificarile aduse de ASF aduc beneficii importante consumatorilor si elimina situatiile ca un sofer sa fie amendat pentru ca a uitat acasa un document. 

Cumparand asigurarea RCA direct de pe Conso, poti fi sigur ca vei avea intotodeauna la indemana, pe telefon, laptop sau tableta, documentul electronic ce atesta emiterea politiei.

Dupa ce cumperi o asigurarea, Conso iti trimite imediat pe email un document in format pdf, cu polita emisa. Mai mult, documentul este salvat in contul tau deschis pe Conso, de unde il poti descarca oricand.

Totodata, utilizatorii Conso beneficiaza de cele mai bune tarife la asigurarile RCA, deoarece comparam ofertele tuturor asiguratorilor RCA din Romania. In acest fel, te ajutam sa faci cea mai buna alegere si sa economisesti bani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


„Asigurarea Covid” isi face loc in oferta asiguratorilor
„Asigurarea Covid” isi face loc in oferta asiguratorilor

Vestea buna pentru consumatori este ca sunt deja companii de asigurari care au prins si acest risc in polite, numarul lor creste in ultima perioada si apar si asigurari de grup in acest scop.

9 August 2020 | Asigurari

Asigurare multitravel, card european de sanatate sau ambele?
Asigurare multitravel, card european de sanatate sau ambele?

Exista mai multe modalitati de a ne asigura cand iesim des din tara, de la banala asigurare de calatorie la asigurarea multitravel, fiecare cu cateva avantaje fata de cardul european de sanatate, dar si cu un cost suplimentar asociat.

16 Iulie 2020 | Asigurari

Asigurarea Carte Verde se tipareste pe hartie alba
Asigurarea Carte Verde se tipareste pe hartie alba

Politele de asigurare Carte Verde se tiparesc pe suport de hartie alba, incepand cu data de 1 iulie 2020, indiferent daca asigurarea se elibereaza impreuna cu polita RCA sau separat.

1 Iulie 2020 | Asigurari

Conso te ajuta sa cumperi online cel mai bun RCA
Conso te ajuta sa cumperi online cel mai bun RCA

Conso a introdus un nou serviciu, prin care ajuta consumatorii sa cumpere online cea mai buna asigurare RCA. Noua platforma compara ofertele in timp real si asista utilizatorii in procesul de luare a deciziei.

24 Iunie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus