top banner

Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini

07 Decembrie 2020 | Autor: Cristian Dogaru

Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini
Companiile de asigurari ofera asigurari de raspundere civila pentru persoane fizice in cazul unor daune produse tertilor, fie ca acestia sunt chiriasi, proprietari, pietoni loviti de biciclisti etc, in ideea ca un simplu “pardon, scuzati” poate fi de multe ori insuficient.
Plaja de acoperire este destul de vasta, de la banale accidente in traficul pietonal provocate de biciclete ori trotinete electrice, la daunele provocate bunurilor proprietarului de chirias, despagubirea celor muscati de caini deveniti agresivi din senin sub privirile stapanului etc.

My Apologies de la Allianz Tiriac

Asigurarea oferita de Allianz Tiriac acopera daunele materiale si vatamarile corporale produse accidental, din neglijenta, altor persoane, dar ?i eventuale cheltuieli de judecat? solicitate de acestea. 

Acest tip de asigurare are 3 pachete de acoperire, valoarea primei oscileaza intre 75 de lei si 500 de lei pe an, in functie de complexitate, iar despagubirea maxima este cuprinsa intre 50.000 lei si 250.000 lei. De mentionat faptul ca membrii familiei titularului politei sunt inclusi in asigurare la semnarea acesteia. 

Varianta de baza acopera pagube produse in Romania, in activitatile zilnice sau in timpul practicarii unui sport de agrement, pagubele produse de animalele de companie, de chiriasi proprietarilor de locuinte si de proprietari chiriasilor. 
A doua varianta acoper? si daunele provocate in timpul deplasarii cu bicicletele si trotinetele electrice, dar si pagubele provocate altor persoane prin practicarea unor sporturi extreme.

In varianta de top sunt incluse si prejudiciile provocate in timpul vacantelor sau al studiilor, oriunde in Europa. Aceasta varianta include si daunele provocate de cainii de lupta si raspunde astfel legislatiei privind detinerea astfel de caini in Romania, care impune necesitatea unei asigurari. 

Groupama se focuseaza pe relatia dintre proprietari si chiriasi

Asigurarea similara propusa de Groupama se focalizeaza mai mult pe relatia dintre proprietar si chirias. 
Se pot astfel alege asigurarea de raspundere civila a chiriasului fata de proprietar sau asigurarea  a proprietarului fata de chirias.
Asigurarea va acoperi sumele pe care asiguratul trebuie sa le plateasca tertului pagubit dar si cheltuielile de judecata prin care au fost stabilite acestea. 

Raspundere civila profesionala prin Omniasig

Omniasig largeste paleta clientilor potentiali si se adreseaza tuturor celor a caror activitate implica o doza sporita de responsabilitate, oferind polite de raspundere civila profesionala. 

Mai exact se pot incheia polite pentru medici, farmacisti, asistenti medicali, avocati, notari, administratori judiciari, lichidatori, auditori, arhitecti, ingineri, constructori, proiectanti, experti contabili, traducatori sau...brokeri de asigurare. 
Raspundere civila pentru bone si instalatori prin Gothaer
GoResponsible ofera acoperire pentru asigurat, familia acestuia, dar si pentru persoanele care presteaza servicii la resedinta asiguratului – bona, sofer, gradinar, instalator, etc.

Clauzele diverse pentru care pot opta asiguratii in plus fata de asigurarea de baza includ asigurarea pentru animalele de companie, asigurarea pentru pagubele provocate in calitate de biciclist, raspunderea chiriasului fata de proprietar si a proprietarului fata de chirias, etc.


Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Asigurari

Alte Articole

Asiguratii City Insurance trebuie sa incheie urgent alte polite RCA

Asiguratii City Insurance trebuie sa incheie urgent alte polite RCA

Potrivit ASF, politele RCA emise de City Insurance inceteaza de drept pe 11 mai 2022, chiar daca scadenta lor depaseste data mentionata, iar detinatorii acestora trebuie sa incheie noi asigurari pana atunci, altfel risca amenzi sau, si mai grav, sa plateasca daunele produse din propriul buzunar.

03 Mai 2022 | Asigurari
Modificare in legislatia RCA: apare constatarea amiabila in format electronic

Modificare in legislatia RCA: apare constatarea amiabila in format electronic

Un proiect de norma propus de ASF introduce constatarea amiabila in format electronic incepand din 15 octombrie 2022 pentru a oferi soferilor implicati in accidente usoare o modalitate mai rapida de rezolvare a formalitatilor.

29 Mar 2022 | Asigurari
Ce modificari aduce noua directiva UE privind asigurarile RCA

Ce modificari aduce noua directiva UE privind asigurarile RCA

Sunt vizate de textul noii directive in principal despagubirile in urma insolventelor unor societati de asigurare, sumele minime asigurate, controalele privind incheierea RCA si utilizarea certificatelor cu istoricul daunelor in statele membre.

14 Dec 2021 | Asigurari
Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor

Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor

Cu prime subscrise de aproape 500 milioane euro anul trecut si nu mai putin de 45% din piata RCA (20% din cea a asigurarilor generale), prabusirea City Insurance zguduie sistemul financiar local.

20 Sep 2021 | Asigurari

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul