Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini

Companiile de asigurari ofera asigurari de raspundere civila pentru persoane fizice in cazul unor daune produse tertilor, fie ca acestia sunt chiriasi, proprietari, pietoni loviti de biciclisti etc, in ideea ca un simplu “pardon, scuzati” poate fi de multe ori insuficient.

Plaja de acoperire este destul de vasta, de la banale accidente in traficul pietonal provocate de biciclete ori trotinete electrice, la daunele provocate bunurilor proprietarului de chirias, despagubirea celor muscati de caini deveniti agresivi din senin sub privirile stapanului etc.

My Apologies de la Allianz Tiriac

Asigurarea oferita de Allianz Tiriac acopera daunele materiale si vatamarile corporale produse accidental, din neglijenta, altor persoane, dar ?i eventuale cheltuieli de judecat? solicitate de acestea. 

Acest tip de asigurare are 3 pachete de acoperire, valoarea primei oscileaza intre 75 de lei si 500 de lei pe an, in functie de complexitate, iar despagubirea maxima este cuprinsa intre 50.000 lei si 250.000 lei. De mentionat faptul ca membrii familiei titularului politei sunt inclusi in asigurare la semnarea acesteia. 

Varianta de baza acopera pagube produse in Romania, in activitatile zilnice sau in timpul practicarii unui sport de agrement, pagubele produse de animalele de companie, de chiriasi proprietarilor de locuinte si de proprietari chiriasilor. 
A doua varianta acoper? si daunele provocate in timpul deplasarii cu bicicletele si trotinetele electrice, dar si pagubele provocate altor persoane prin practicarea unor sporturi extreme.

In varianta de top sunt incluse si prejudiciile provocate in timpul vacantelor sau al studiilor, oriunde in Europa. Aceasta varianta include si daunele provocate de cainii de lupta si raspunde astfel legislatiei privind detinerea astfel de caini in Romania, care impune necesitatea unei asigurari. 

Groupama se focuseaza pe relatia dintre proprietari si chiriasi

Asigurarea similara propusa de Groupama se focalizeaza mai mult pe relatia dintre proprietar si chirias. 
Se pot astfel alege asigurarea de raspundere civila a chiriasului fata de proprietar sau asigurarea  a proprietarului fata de chirias.
Asigurarea va acoperi sumele pe care asiguratul trebuie sa le plateasca tertului pagubit dar si cheltuielile de judecata prin care au fost stabilite acestea. 

Raspundere civila profesionala prin Omniasig

Omniasig largeste paleta clientilor potentiali si se adreseaza tuturor celor a caror activitate implica o doza sporita de responsabilitate, oferind polite de raspundere civila profesionala. 

Mai exact se pot incheia polite pentru medici, farmacisti, asistenti medicali, avocati, notari, administratori judiciari, lichidatori, auditori, arhitecti, ingineri, constructori, proiectanti, experti contabili, traducatori sau...brokeri de asigurare. 
Raspundere civila pentru bone si instalatori prin Gothaer
GoResponsible ofera acoperire pentru asigurat, familia acestuia, dar si pentru persoanele care presteaza servicii la resedinta asiguratului – bona, sofer, gradinar, instalator, etc.

Clauzele diverse pentru care pot opta asiguratii in plus fata de asigurarea de baza includ asigurarea pentru animalele de companie, asigurarea pentru pagubele provocate in calitate de biciclist, raspunderea chiriasului fata de proprietar si a proprietarului fata de chirias, etc.Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor
Prabusirea City Insurance-efecte asupra asiguratilor si pagubitilor

Cu prime subscrise de aproape 500 milioane euro anul trecut si nu mai putin de 45% din piata RCA (20% din cea a asigurarilor generale), prabusirea City Insurance zguduie sistemul financiar local.

20 Septembrie 2021 | Asigurari

Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare
Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare

Problemele cu care se confrunta liderul pietei asigurarilor RCA, City Insurance, companie care si-a crescut agresiv cota de piata in principal pe baza unor preturi mici ale politei de asigurare, vor putea conduce la repozitionari din partea principalilor jucatori.

12 August 2021 | Asigurari

Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat
Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat

Daca asigurarile de calatorie acopera riscurile pe care le poti intampina la destinatie, o asigurare storno te protejeaza in cazul in care, dintr-un motiv sau altul, nu mai poti pleca de acasa.

29 Iulie 2021 | Asigurari

Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet
Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet

Companiile de asigurari au inteles ca in aceasta perioada gasirea unui profesionist pentru lucrari urgente in locuinta nu e tocmai usoara si asigura asistenta tehnica la domiciliu, in limitele unei anumite sume, in cazul producerii evenimentelor asigurate.

19 Mai 2021 | Asigurari

Mai multe articole

GHIDURI


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Asigurari de viata

O asigurare de viata este o modalitate de a ne proteja financiar, pe noi sau familia noastra, in cazul producerii unor riscuri specifice, in schimbul platii unei prime de asigurare. Care sunt riscurile acoperite, cine are nevoie de o asigurare de viata, avantaje si exceptii in Ghidul complet Asigurari de viata.

Inapoi sus