„Asigurarea Covid” isi face loc in oferta asiguratorilor

Vestea buna pentru consumatori este ca sunt deja companii de asigurari care au prins si acest risc in polite, numarul lor creste in ultima perioada si apar si asigurari de grup in acest scop.

Suntem in sezonul concediilor, iar interesul pentru asigurarile care sa acopere riscul imbonavirii cu noul virus e in crestere. In mod normal, riscul contractarii coronavirusului ar trebui sa fie acoperit prin asigurari de calatorie, dar si prin cele de sanatate sau viata. 

Numai ca pandemia este o umbrela larga sub care raspunderea firmelor de asigurari nu isi face neaparat loc, potrivit reglementarilor in domeniu. Asa ca numai companiile care doresc sa acopere si acest risc o vor face, fara sa fie obligate de lege ci doar de grija fata de clienti sau de incercarea de a-si creste cota de piata.

Primii asiguratori au reactionat inca din martie

Astfel, Groupama a anuntat inca din martie ca “va acoperi in mod exceptional riscurile asociate epidemiei de coronavirus pentru clientii actuali si cei care vor încheia Asigurare medicala integrala, Asigurare de viata si Asigurare de calatorie in strainatate. Iar “decizia a fost luata in ciuda faptului ca practica standard, la nivel de industrie si valabil? pe plan international, excepteaza pandemiile din contractele de asigurare”. 

Uniqa a anuntat la randul sau ca pentru mai multe produse de asigurare, in special pentru asigurarile de viata, dar si pentru asigurari de sanatate si asigurari medicale de calatorie nu va aplica excluderile referitoare la epidemii / pandemii, asa cum sunt prevazute in conditiile de asigurare, pentru evenimentele legate de coronavirus. In plus, compania a extins cu 30 de zile valabilitatea politelor de calatorie pentru persoanele care sunt prinse in afara Romaniei de masurile de carantina impuse de alte state. 

Similar, asigurarile de viata precum ?i asigurarile suplimentare Aegon (spitalizare si interventie chirurgicala in caz de imboln?vire) acoper? si riscurile asociate COVID-19. 

Bilete de avion cu asigurare inclusa

Vola Medical este o asigurare lansata de agentia de turism online in parteneriat cu o societate de asigurari si care este oferita la pachet in cazul biletelor de avion achizitionate prin portalul vola.ro. Este vorba de o asigurare de calatorie ce acopera toate cheltuielile de diagnosticare, tratament sau izolare la destinatie în caz de COVID-19. Cine doreste o astfel de asigurare va plati in plus 2 euro pe zi de sejur. Compania ofera contra cost un serviciu suplimentar, “Vola Rambursabil”, care presupune ca pasagerii isi pot anula calatoria fara costuri in cazul in care sunt contaminati cu coronavirusul (achizitionarea acestui servciu costa insa 10% din pretul biletelor de avion)

Asigurarile de grup, o solutie pentru firmele cu personal expus

Generali are in portofoliu o astfel de asigurare, mai exact polita Co-Protect, disponibila in 3 variante standardizate, cu prime de pana la 22 euro de angajat , in fucntie de poltia. 

Valabilitatea este de 6 luni din momentul semnarii pentru polita cea mai ieftina si de 12 luni pentru politele superioare. Asiguratii primesc o indemnizatie zilnica de spitalizare in regim normal sau ATI (intre 25 si 100 de euro pe zi) precum si decontarea cheltuielilor privind medicatia, transport pentru tratament, etc intr-un cuantum cuprins intre 300 si 1.000 euro. 

Produsul poate fi accesat de companiile cu minim 10 angajati iar varsta acestora nu trebuie sa depaseasca 65 de ani. 

Cardul european de sanatate o solutie complementara

Asigurarile private au avantaje suplimentare fata de cardul european care este gratuit-accesul in unitati sanitare private (cu cardul european se deschid doar usile celor publice), acoperirea costurilor repatrierii, etc. Cine dispune de un card european ar putea insa sa isi completeze portofoliul cu o asigurare privata avand astfel o acoperire mai mare in fata aparitiei si efectelor bolii. 

In final, numarul produselor  care vor acoperi si riscurile aferente coronavirusului va depinde de numarul de solicitari, o inmultire a cazurilor si daunelor fiind probabil de natura sa creasca numarul ofertelor de asigurare. 

Inainte de a incheia o astfel de asigurare, este bine sa va interesati asupra tuturor aspectelor vizand coronavirusul, daca exista acoperire sau nu a acestui risc, daca despagubirile vizeaza doar tratamentul intr-o unitate sanitara sau si perioada de carantina, daca este inclusa si repatrierea in caz de infectare, etc. 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare
Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare

Problemele cu care se confrunta liderul pietei asigurarilor RCA, City Insurance, companie care si-a crescut agresiv cota de piata in principal pe baza unor preturi mici ale politei de asigurare, vor putea conduce la repozitionari din partea principalilor jucatori.

12 August 2021 | Asigurari

Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat
Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat

Daca asigurarile de calatorie acopera riscurile pe care le poti intampina la destinatie, o asigurare storno te protejeaza in cazul in care, dintr-un motiv sau altul, nu mai poti pleca de acasa.

29 Iulie 2021 | Asigurari

Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet
Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet

Companiile de asigurari au inteles ca in aceasta perioada gasirea unui profesionist pentru lucrari urgente in locuinta nu e tocmai usoara si asigura asistenta tehnica la domiciliu, in limitele unei anumite sume, in cazul producerii evenimentelor asigurate.

19 Mai 2021 | Asigurari

Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA
Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA

In primele 9 luni ale anului, piata RCA a fost caracterizata de o crestere cu 4% a valorii primelor brute subscrise, in vreme ce prima medie anualizata a scazut cu aproximativ 1% fata de trimestrul al treilea din 2019.

23 Decembrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

GHIDURI


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Asigurari de viata

O asigurare de viata este o modalitate de a ne proteja financiar, pe noi sau familia noastra, in cazul producerii unor riscuri specifice, in schimbul platii unei prime de asigurare. Care sunt riscurile acoperite, cine are nevoie de o asigurare de viata, avantaje si exceptii in Ghidul complet Asigurari de viata.

Inapoi sus