top banner

„Asigurarea Covid” isi face loc in oferta asiguratorilor

09 August 2020 | Autor: Cristian Dogaru

„Asigurarea Covid” isi face loc in oferta asiguratorilor

Vestea buna pentru consumatori este ca sunt deja companii de asigurari care au prins si acest risc in polite, numarul lor creste in ultima perioada si apar si asigurari de grup in acest scop.
Suntem in sezonul concediilor, iar interesul pentru asigurarile care sa acopere riscul imbonavirii cu noul virus e in crestere. In mod normal, riscul contractarii coronavirusului ar trebui sa fie acoperit prin asigurari de calatorie, dar si prin cele de sanatate sau viata. 

Numai ca pandemia este o umbrela larga sub care raspunderea firmelor de asigurari nu isi face neaparat loc, potrivit reglementarilor in domeniu. Asa ca numai companiile care doresc sa acopere si acest risc o vor face, fara sa fie obligate de lege ci doar de grija fata de clienti sau de incercarea de a-si creste cota de piata.

Primii asiguratori au reactionat inca din martie

Astfel, Groupama a anuntat inca din martie ca “va acoperi in mod exceptional riscurile asociate epidemiei de coronavirus pentru clientii actuali si cei care vor încheia Asigurare medicala integrala, Asigurare de viata si Asigurare de calatorie in strainatate. Iar “decizia a fost luata in ciuda faptului ca practica standard, la nivel de industrie si valabil? pe plan international, excepteaza pandemiile din contractele de asigurare”. 

Uniqa a anuntat la randul sau ca pentru mai multe produse de asigurare, in special pentru asigurarile de viata, dar si pentru asigurari de sanatate si asigurari medicale de calatorie nu va aplica excluderile referitoare la epidemii / pandemii, asa cum sunt prevazute in conditiile de asigurare, pentru evenimentele legate de coronavirus. In plus, compania a extins cu 30 de zile valabilitatea politelor de calatorie pentru persoanele care sunt prinse in afara Romaniei de masurile de carantina impuse de alte state. 

Similar, asigurarile de viata precum ?i asigurarile suplimentare Aegon (spitalizare si interventie chirurgicala in caz de imboln?vire) acoper? si riscurile asociate COVID-19. 

Bilete de avion cu asigurare inclusa

Vola Medical este o asigurare lansata de agentia de turism online in parteneriat cu o societate de asigurari si care este oferita la pachet in cazul biletelor de avion achizitionate prin portalul vola.ro. Este vorba de o asigurare de calatorie ce acopera toate cheltuielile de diagnosticare, tratament sau izolare la destinatie în caz de COVID-19. Cine doreste o astfel de asigurare va plati in plus 2 euro pe zi de sejur. Compania ofera contra cost un serviciu suplimentar, “Vola Rambursabil”, care presupune ca pasagerii isi pot anula calatoria fara costuri in cazul in care sunt contaminati cu coronavirusul (achizitionarea acestui servciu costa insa 10% din pretul biletelor de avion)

Asigurarile de grup, o solutie pentru firmele cu personal expus

Generali are in portofoliu o astfel de asigurare, mai exact polita Co-Protect, disponibila in 3 variante standardizate, cu prime de pana la 22 euro de angajat , in fucntie de poltia. 

Valabilitatea este de 6 luni din momentul semnarii pentru polita cea mai ieftina si de 12 luni pentru politele superioare. Asiguratii primesc o indemnizatie zilnica de spitalizare in regim normal sau ATI (intre 25 si 100 de euro pe zi) precum si decontarea cheltuielilor privind medicatia, transport pentru tratament, etc intr-un cuantum cuprins intre 300 si 1.000 euro. 

Produsul poate fi accesat de companiile cu minim 10 angajati iar varsta acestora nu trebuie sa depaseasca 65 de ani. 

Cardul european de sanatate o solutie complementara

Asigurarile private au avantaje suplimentare fata de cardul european care este gratuit-accesul in unitati sanitare private (cu cardul european se deschid doar usile celor publice), acoperirea costurilor repatrierii, etc. Cine dispune de un card european ar putea insa sa isi completeze portofoliul cu o asigurare privata avand astfel o acoperire mai mare in fata aparitiei si efectelor bolii. 

In final, numarul produselor  care vor acoperi si riscurile aferente coronavirusului va depinde de numarul de solicitari, o inmultire a cazurilor si daunelor fiind probabil de natura sa creasca numarul ofertelor de asigurare. 

Inainte de a incheia o astfel de asigurare, este bine sa va interesati asupra tuturor aspectelor vizand coronavirusul, daca exista acoperire sau nu a acestui risc, daca despagubirile vizeaza doar tratamentul intr-o unitate sanitara sau si perioada de carantina, daca este inclusa si repatrierea in caz de infectare, etc. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Asigurari

Alte Articole

Pana in aprilie, tarifele RCA pot fi ajustate doar cu rata inflatiei

Pana in aprilie, tarifele RCA pot fi ajustate doar cu rata inflatiei

Printr-o Hotarare de Guvern emisa la finalul anului trecut, autoritatile au stabilit inghetarea tarifelor RCA pentru inca 3 luni, acestea putand majorate cel mult 6,8% cat este stimata rata inflatiei la finalul trimestrului doi din 2024.

03 Ian 2024 | Asigurari
Asigurarile cu retur de prima, o tentatie pentru debitori

Asigurarile cu retur de prima, o tentatie pentru debitori

Asigurarea de viata este ceruta imperativ de o parte dintre bancile care ofera credite ipotecare, iar incheierea unei astfel de polite poate scadea si costurile creditelor de nevoi personale. Debitorii aflati in aceste situatii ar putea aprecia returnarea unei parti din primele platite, daca ar avea acces la un astfel de produs.

05 Dec 2023 | Asigurari
Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Modificarile aduse legii privind asigurarea obligatorie a locuintei vin cu cresteri de costuri, in special in zona urbana si pun piedici suplimentare celor care vor sa evite incheierea politelor PAD.

15 Noi 2023 | Asigurari
Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Potrivit unei ordonante de urgenta emise de Guvern in 1 septembrie, valabilitatea politelor Euroins este prelungita cu 90 de zile, interval care poate fi folosit de posesorii de polite pentru a solicita restituirea diferentelor de prima.

07 Sep 2023 | Asigurari

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul