top banner

Asigurare RCA Omniasig: Aspecte esentiale pentru asigurati

13 Noiembrie 2020 | Autor: Conso

Asigurare RCA Omniasig: Aspecte esentiale pentru asigurati

Omniasig prezinta in documentul de informare privind asigurarile RCA, elementele cheie de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati o polita. 
In baza contractului de asigurare oferit de Omniasig, se vor acorda despagubiri pentru avarierea vehiculelor sau altor bunuri apartinand persoanelor implicate in accident, inclusiv pentru chetuielile generate de transportul vehiculelor la centrele de constatare si service sau pentru lipsa de folosinta a acestora. De asemenea, despagubirile se acorda si in cazul aparitiei unor prejudicii fara caracter patrimonial cat si in situatia in care survin vatamari corporale sau decese.

Limitele maxime de despagubire in cazul unui accident accoperit de polita RCA sunt de 1,22 milioane euro pentru pagube materiale si de 6,07 milioane euro in cazul unor vatamari corporale sau decese. 

Daca accidentul se produce in alt stat membru al UE care practica alte niveluri de despagubire, mai mari decat cele mentionate anterior, atunci despagubirile vizate vor fi cele din statul in care s-a produs incidentul. In acest sens, asiguratii pot achizitiona clauza de “decontare directa” ce permite Omiasig sa gestioneze recuperarea acestor sume. 

Restrictii de acoperire si evenimentele care nu se asigura

Pentru ca o polita RCA sa poata fi incheiata la Omiasig pentru vehiculele inmatriculate in alte state si care urmeaza sa fie inmatriculate in Romania, trebuie ca in prealabil sa fie prezentata dovada inregistrarii fiscale a acestora in tara noastra. In cazul vehiculelor inmatriculate temporar, perioada de asigurare va fi de maxim o luna. 

Nu vor fi acoperite de asigurare daunele produse exclusiv din vina altei persoane decat soferul asigurat, daunele produse bunurilor proprii ale acestuia sau bunurilor transportate in autovehicol in baza unui contract, nici amenzile sau cheltuielile penale. 

Similar, pagubele produse in urma operatiunilor de incarcare-descarcare ori in timpul transportarii unor produse periculoase nu vor cadea in sarcina asiguratorului. 

Obligatiile posesorului politei

Asiguratul va furniza datele de identificare si datele tehnice ale vehiculului, va informa asiguratorul din timp cu privire la orice modificare survenita in raport si va instiinta compania de asigurari in 5 zile lucratoare despre producerea unui eveniment asigurat. De asemena, trebuie sa furnizeze partii prejudiciate, la cererea acesteia, informatiile necesare pentru formularea cererii de despagubire. 

RCA de la Omniasig este valabila pe teritoriul Romaniei si pe teritoriul statelor membre ale sistemului “Carte Verde” cu excep?ia Rusiei. Pentru autovehicule destinate transportului de marf? / persoane sunt exceptate si Albania, Azerbaijan, Bosnia si Hertegovina, Belarus, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Muntenegru, Tunisia, Turcia, Ucraina. 

Cum poate fi reziliat contractul RCA

Asiguratul poate renunta la contractele RCA incheiate cu mai multi asiguratori daca data lor de intrare in vigoare este ulterioara primului contract RCA semnat (acest drept se poate exercita o singura data intr-un an calendaristic).
De asemenea, se poate solicita incetarea contactului in cazul in care autovehiculul asigurat a fost instrainat sau in cazul in care clientul nu este de acord cu modificarea primei de asigurare notificata de asigurator (cu termen de preaviz de 20 de zile).

Pentru cotractele care isi urmeaza netulburat cursul, prima de asigurare se va achita in lei, prin virament bancar sau în numerar, la momentul incheierii politei.

Care este pozitia Omniasig in topul asigurarilor RCA

Compania a avut in semestrul I din 2020 o cota de piata de 11,5%, cu 1,28 milioane polite RCA in vigoare si un numar de 74.783 de dosare de dauna avizate. Un numar de 418 clienti au trimis petitii si informari de neconformitate la ASF in primul semestru vizand activitatea companiei (reprezentand un procent de 0,56% din numarul dosarelor de dauna).

Conso te ajuta sa compari in timp real tarifele pentru asigurarile RCA si sa cumperi asigurarea online, platind cu cardul. Cumparand asigurarea RCA direct de pe Conso, primesti pe loc polita in format electronic si poti fi sigur ca vei avea intotodeauna la indemana, pe telefon, laptop sau tableta, documentul electronic ce atesta emiterea politiei. 

Utilizatorii Conso beneficiaza de cele mai bune tarife la asigurarile RCA, deoarece comparam ofertele tuturor asiguratorilor RCA autorizati de ASF din Romania. In acest fel, te ajutam sa faci cea mai buna alegere si sa economisesti bani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Asigurari

Alte Articole

Pana in aprilie, tarifele RCA pot fi ajustate doar cu rata inflatiei

Pana in aprilie, tarifele RCA pot fi ajustate doar cu rata inflatiei

Printr-o Hotarare de Guvern emisa la finalul anului trecut, autoritatile au stabilit inghetarea tarifelor RCA pentru inca 3 luni, acestea putand majorate cel mult 6,8% cat este stimata rata inflatiei la finalul trimestrului doi din 2024.

03 Ian 2024 | Asigurari
Asigurarile cu retur de prima, o tentatie pentru debitori

Asigurarile cu retur de prima, o tentatie pentru debitori

Asigurarea de viata este ceruta imperativ de o parte dintre bancile care ofera credite ipotecare, iar incheierea unei astfel de polite poate scadea si costurile creditelor de nevoi personale. Debitorii aflati in aceste situatii ar putea aprecia returnarea unei parti din primele platite, daca ar avea acces la un astfel de produs.

05 Dec 2023 | Asigurari
Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Modificarile aduse legii privind asigurarea obligatorie a locuintei vin cu cresteri de costuri, in special in zona urbana si pun piedici suplimentare celor care vor sa evite incheierea politelor PAD.

15 Noi 2023 | Asigurari
Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Potrivit unei ordonante de urgenta emise de Guvern in 1 septembrie, valabilitatea politelor Euroins este prelungita cu 90 de zile, interval care poate fi folosit de posesorii de polite pentru a solicita restituirea diferentelor de prima.

07 Sep 2023 | Asigurari

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul