Asigurare RCA Omniasig: Aspecte esentiale pentru asigurati

Omniasig prezinta in documentul de informare privind asigurarile RCA, elementele cheie de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati o polita. 

In baza contractului de asigurare oferit de Omniasig, se vor acorda despagubiri pentru avarierea vehiculelor sau altor bunuri apartinand persoanelor implicate in accident, inclusiv pentru chetuielile generate de transportul vehiculelor la centrele de constatare si service sau pentru lipsa de folosinta a acestora. De asemenea, despagubirile se acorda si in cazul aparitiei unor prejudicii fara caracter patrimonial cat si in situatia in care survin vatamari corporale sau decese.

Limitele maxime de despagubire in cazul unui accident accoperit de polita RCA sunt de 1,22 milioane euro pentru pagube materiale si de 6,07 milioane euro in cazul unor vatamari corporale sau decese. 

Daca accidentul se produce in alt stat membru al UE care practica alte niveluri de despagubire, mai mari decat cele mentionate anterior, atunci despagubirile vizate vor fi cele din statul in care s-a produs incidentul. In acest sens, asiguratii pot achizitiona clauza de “decontare directa” ce permite Omiasig sa gestioneze recuperarea acestor sume. 

Restrictii de acoperire si evenimentele care nu se asigura

Pentru ca o polita RCA sa poata fi incheiata la Omiasig pentru vehiculele inmatriculate in alte state si care urmeaza sa fie inmatriculate in Romania, trebuie ca in prealabil sa fie prezentata dovada inregistrarii fiscale a acestora in tara noastra. In cazul vehiculelor inmatriculate temporar, perioada de asigurare va fi de maxim o luna. 

Nu vor fi acoperite de asigurare daunele produse exclusiv din vina altei persoane decat soferul asigurat, daunele produse bunurilor proprii ale acestuia sau bunurilor transportate in autovehicol in baza unui contract, nici amenzile sau cheltuielile penale. 

Similar, pagubele produse in urma operatiunilor de incarcare-descarcare ori in timpul transportarii unor produse periculoase nu vor cadea in sarcina asiguratorului. 

Obligatiile posesorului politei

Asiguratul va furniza datele de identificare si datele tehnice ale vehiculului, va informa asiguratorul din timp cu privire la orice modificare survenita in raport si va instiinta compania de asigurari in 5 zile lucratoare despre producerea unui eveniment asigurat. De asemena, trebuie sa furnizeze partii prejudiciate, la cererea acesteia, informatiile necesare pentru formularea cererii de despagubire. 

RCA de la Omniasig este valabila pe teritoriul Romaniei si pe teritoriul statelor membre ale sistemului “Carte Verde” cu excep?ia Rusiei. Pentru autovehicule destinate transportului de marf? / persoane sunt exceptate si Albania, Azerbaijan, Bosnia si Hertegovina, Belarus, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Muntenegru, Tunisia, Turcia, Ucraina. 

Cum poate fi reziliat contractul RCA

Asiguratul poate renunta la contractele RCA incheiate cu mai multi asiguratori daca data lor de intrare in vigoare este ulterioara primului contract RCA semnat (acest drept se poate exercita o singura data intr-un an calendaristic).
De asemenea, se poate solicita incetarea contactului in cazul in care autovehiculul asigurat a fost instrainat sau in cazul in care clientul nu este de acord cu modificarea primei de asigurare notificata de asigurator (cu termen de preaviz de 20 de zile).

Pentru cotractele care isi urmeaza netulburat cursul, prima de asigurare se va achita in lei, prin virament bancar sau în numerar, la momentul incheierii politei.

Care este pozitia Omniasig in topul asigurarilor RCA

Compania a avut in semestrul I din 2020 o cota de piata de 11,5%, cu 1,28 milioane polite RCA in vigoare si un numar de 74.783 de dosare de dauna avizate. Un numar de 418 clienti au trimis petitii si informari de neconformitate la ASF in primul semestru vizand activitatea companiei (reprezentand un procent de 0,56% din numarul dosarelor de dauna).

Conso te ajuta sa compari in timp real tarifele pentru asigurarile RCA si sa cumperi asigurarea online, platind cu cardul. Cumparand asigurarea RCA direct de pe Conso, primesti pe loc polita in format electronic si poti fi sigur ca vei avea intotodeauna la indemana, pe telefon, laptop sau tableta, documentul electronic ce atesta emiterea politiei. 

Utilizatorii Conso beneficiaza de cele mai bune tarife la asigurarile RCA, deoarece comparam ofertele tuturor asiguratorilor RCA autorizati de ASF din Romania. In acest fel, te ajutam sa faci cea mai buna alegere si sa economisesti bani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare
Pretul politelor RCA se poate ajusta in perioada urmatoare

Problemele cu care se confrunta liderul pietei asigurarilor RCA, City Insurance, companie care si-a crescut agresiv cota de piata in principal pe baza unor preturi mici ale politei de asigurare, vor putea conduce la repozitionari din partea principalilor jucatori.

12 August 2021 | Asigurari

Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat
Cu asigurarea storno recuperezi banii dintr-un sejur neefectuat

Daca asigurarile de calatorie acopera riscurile pe care le poti intampina la destinatie, o asigurare storno te protejeaza in cazul in care, dintr-un motiv sau altul, nu mai poti pleca de acasa.

29 Iulie 2021 | Asigurari

Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet
Asigurarile facultative de locuinta vin cu “meserias” la pachet

Companiile de asigurari au inteles ca in aceasta perioada gasirea unui profesionist pentru lucrari urgente in locuinta nu e tocmai usoara si asigura asistenta tehnica la domiciliu, in limitele unei anumite sume, in cazul producerii evenimentelor asigurate.

19 Mai 2021 | Asigurari

Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA
Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA

In primele 9 luni ale anului, piata RCA a fost caracterizata de o crestere cu 4% a valorii primelor brute subscrise, in vreme ce prima medie anualizata a scazut cu aproximativ 1% fata de trimestrul al treilea din 2019.

23 Decembrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

GHIDURI


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Asigurari de viata

O asigurare de viata este o modalitate de a ne proteja financiar, pe noi sau familia noastra, in cazul producerii unor riscuri specifice, in schimbul platii unei prime de asigurare. Care sunt riscurile acoperite, cine are nevoie de o asigurare de viata, avantaje si exceptii in Ghidul complet Asigurari de viata.

Inapoi sus