Asigurare Casco cu fransiza garantata de prieteni

Un nou tip de asigurare Casco este disponibil pentru consumatori, prin care costul cu fransiza poate fi impartit cu prietenii. In acest fel, prima de asigurare scade.

Euroins a introdus un nou tip de asigurare Casco, care incurajeaza consumatorii sa accepte fransize mai mari, cu scopul de a beneficia de prime mai mici.

In cazul unei daune, asiguratorul achita valoarea despagubirii, din care se scade valoarea fransizei. Prin urmare, asiguratul isi asuma riscuri mai mari (trebuie sa suporte din fonduri proprii o parte mai mare din dauna), dar economiseste bani cu asigurarea.

Daca nu se simte confortabil cu un nivel inalt al fransizei, asiguratul poate invita prietenii si familia sa garanteze pentru el. Acest lucru este posibil prin intermediul aplicatiei VouchForMe (VFM), cu care Euroins a incheiat un contract.

In cazul unei daune, fransiza este impartita proportional intre garanti. Ei isi exprima increderea in abilitatile si comportamentul conducatorului auto sub forma unui angajament financiar.

“Prin garantarea faptului ca sunt soferi buni, familia si prietenii ii pot ajuta sa obtina reduceri mari”, se arata in comunicatul Euroins.

Sistemul functioneaza in ambele sensuri, astfel incat intr-un grup de prieteni, acestia pot garanta unul pentru celalalt, ajutandu-se reciproc sa beneficieze de prime de asigurare mai mici.

“Credem ca modelul VFM poate aduce economii semnificative consumatorului final, poate ajuta compania de asigurari sa reduca riscul si, in acelasi timp, sa influenteze viitorul comportament in timpul conducerii”, afirma co-fondatorul VouchForMe, Matt Peterman.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Asigurari


Asigurare auto 2 in 1 - RCA plus optiuni din CASCO
Asigurare auto 2 in 1 - RCA plus optiuni din CASCO

Proprietarii de masini care vor sa detina o singura polita de asigurare, cu protectie totala, au la dispozitie un astfel de produs. Este vorba de o asigurare care cuprinde polita RCA, la care se pot adauga optiuni specifice asigurarii CASCO, de la cele de baza, la varianta full.

26 Februarie 2019 | Asigurari

Cum poti obtine o reducere consistenta la RCA?
Cum poti obtine o reducere consistenta la RCA?

Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) reprezinta o cheltuiala obligatorie pentru posesorii de autoturism. Aceasta, insa, poate fi mai mare sau mai mica, pentru acelasi tip de masina, in functie de comportamentul soferului la volan. Diferenta se stabileste dupa aplicarea sistemului bonus-malus. Cum obtii reducerea maxima?

5 Decembrie 2018 | Asigurari

Drepturi suplimentare pentru consumatorii de asigurari din Romania

Consumatorii de asigurari din Romania vor beneficia de o atentie sporita din partea distribuitorilor de asigurari, fie companii sau intermediari. Legea de transpunere a Directivei privind distributia de asigurari IDD (Insurance Distribution Directive), care contine drepturi suplimentare pentru clienti, a fost adoptata, in sfarsit, de Parlament.

20 Septembrie 2018 | Asigurari

Tarifele RCA ar putea creste din nou

Pretul asigurarilor obligatorii auto ar putea sa creasca din nou in aceasta iarna, avertizeaza Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI). Acest risc este iminent daca va fi eliminat plafonul de 25% pentru cheltuielile administrative ale firmelor de asigurari, masura solicitata de asiguratori.

8 August 2018 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus