Asigurare Casco cu fransiza garantata de prieteni

Un nou tip de asigurare Casco este disponibil pentru consumatori, prin care costul cu fransiza poate fi impartit cu prietenii. In acest fel, prima de asigurare scade.

Euroins a introdus un nou tip de asigurare Casco, care incurajeaza consumatorii sa accepte fransize mai mari, cu scopul de a beneficia de prime mai mici.

In cazul unei daune, asiguratorul achita valoarea despagubirii, din care se scade valoarea fransizei. Prin urmare, asiguratul isi asuma riscuri mai mari (trebuie sa suporte din fonduri proprii o parte mai mare din dauna), dar economiseste bani cu asigurarea.

Daca nu se simte confortabil cu un nivel inalt al fransizei, asiguratul poate invita prietenii si familia sa garanteze pentru el. Acest lucru este posibil prin intermediul aplicatiei VouchForMe (VFM), cu care Euroins a incheiat un contract.

In cazul unei daune, fransiza este impartita proportional intre garanti. Ei isi exprima increderea in abilitatile si comportamentul conducatorului auto sub forma unui angajament financiar.

“Prin garantarea faptului ca sunt soferi buni, familia si prietenii ii pot ajuta sa obtina reduceri mari”, se arata in comunicatul Euroins.

Sistemul functioneaza in ambele sensuri, astfel incat intr-un grup de prieteni, acestia pot garanta unul pentru celalalt, ajutandu-se reciproc sa beneficieze de prime de asigurare mai mici.

“Credem ca modelul VFM poate aduce economii semnificative consumatorului final, poate ajuta compania de asigurari sa reduca riscul si, in acelasi timp, sa influenteze viitorul comportament in timpul conducerii”, afirma co-fondatorul VouchForMe, Matt Peterman.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Asigurarea RCA in format electronic este acceptata la controalele Politiei
Asigurarea RCA in format electronic este acceptata la controalele Politiei

Soferii pot face dovada incheierii asigurarii RCA si prin prezentarea unui document electronic cu polita emisa, in cazul unui control al Politiei.

9 Septembrie 2020 | Asigurari

„Asigurarea Covid” isi face loc in oferta asiguratorilor
„Asigurarea Covid” isi face loc in oferta asiguratorilor

Vestea buna pentru consumatori este ca sunt deja companii de asigurari care au prins si acest risc in polite, numarul lor creste in ultima perioada si apar si asigurari de grup in acest scop.

9 August 2020 | Asigurari

Asigurare multitravel, card european de sanatate sau ambele?
Asigurare multitravel, card european de sanatate sau ambele?

Exista mai multe modalitati de a ne asigura cand iesim des din tara, de la banala asigurare de calatorie la asigurarea multitravel, fiecare cu cateva avantaje fata de cardul european de sanatate, dar si cu un cost suplimentar asociat.

16 Iulie 2020 | Asigurari

Asigurarea Carte Verde se tipareste pe hartie alba
Asigurarea Carte Verde se tipareste pe hartie alba

Politele de asigurare Carte Verde se tiparesc pe suport de hartie alba, incepand cu data de 1 iulie 2020, indiferent daca asigurarea se elibereaza impreuna cu polita RCA sau separat.

1 Iulie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

Inapoi sus