ASF a publicat lista celor mai reclamate societati de asigurare in 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a primit, in primele 6 luni din 2016, 8.124 petitii de la asigurati/pagubiti. Aproape 5.000 au fost inregistrare, analizate si solutionate in mod unic pe petent. 68% dintre petitii au fost solutionate in favoarea petentilor, iar 50% au fost finalizate prin plata despagubirilor solicitate/cuvenite.

Diferenta intre petitiile solutionate si cele primite se explica prin faptul ca numarul petitiilor primite include si reveniri sau completari la petitii deja analizate, solicitari care nu intra in sfera de competenta a ASF, solicitari trimise de catre service-urile auto, respectiv solicitari referitoare la obiectul de activitate al altor directii de specialitate din cadrul ASF.

4 societati de asigurare totalizeaza peste 75% din petitii

City Insurance, Asirom VIG, Carpatica Asig si Euroins detin, cumulat, 76% din totalul petitiilor unice inregistrate in primul semestru din 2016. Lider autoritar este City Insurance, cu aproape 38%, urmata de Asirom VIG si Carpatica Asig, cu aproximativ 14% si de Euroins, cu 10,5%.


In top 10 societati de asigurare reclamate la ASF se mai regasesc si Forte Asigurari si Omniasig VIG cu aproximativ 5%, Allianz Tiriac si Uniqa Asigurari cu aproximativ 3%, precum si Groupama si Generali Romania cu sub 2%. Celelalte societati de asigurare reclamate de petenti totalizeaza, impreuna, sub 5% din numarul de petitii unice solutionate de ASF.

4 societati de asigurare au inregistrat cresteri ale numarului de petitii fata de perioada similara a anului 2015. Cea mai spectaculoasa crestere (de 81 ori) a fost al Forte Asigurari (de la 3 la 246). Insa ca numar cea mai mare crestere a fost la City Insurance (1.877 fata de 707). Cresteri ale numarului de petitii au inregistrat si Carpatica Asig (+45%) si Asirom VIG (+26%).

Celelalte societati au inregistrat scaderi ale numarului de petitii. Cea mai mare scadere a fost inregistrata de Euroins (524 fata de 905 cu un an inainte).

Majoritatea petentilor reclama neplata despagubirilor solicitate

Aspectul cel mai des reclamat de petenti a fost neplata despagubirilor solicitate – 82% din totalul petitiilor analizate, din care 77% se refera la dosare de dauna deschise in baza politelor RCA.

Pe clase de asigurari, segmentul asigurarilor generale a inregistrat cel mai mare numar de reclamatii – peste 98%. Reclamatiile aferente asigurarilor obligatorii auto au crescut cu 4% fata de aceeasi perioada a anului anterior, in timp ce petitiile pe asigurarile de tip CASCO au scazut cu aproximativ 16%.

Aproape 100 de petitii s-au referit la asigurarile de viata, in crestere cu aproape 8% fata de aceeasi perioada a anului 2015.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Asigurari


Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA
Pandemia n-a pus bete in roate vanzarii de polite RCA

In primele 9 luni ale anului, piata RCA a fost caracterizata de o crestere cu 4% a valorii primelor brute subscrise, in vreme ce prima medie anualizata a scazut cu aproximativ 1% fata de trimestrul al treilea din 2019.

23 Decembrie 2020 | Asigurari

SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA
SAL-Fin, o alternativa reala pentru soferii nemultumiti de despagubirile RCA

Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin), organism creat în interiorul ASF, poate aduce pe aceeasi lungime de unda pretentiile pagubitiilor RCA cu oferta asiguratorilor.

17 Decembrie 2020 | Asigurari

Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini
Asigurarea de raspundere civila nu e doar pentru masini

Companiile de asigurari ofera asigurari de raspundere civila pentru persoane fizice in cazul unor daune produse tertilor, fie ca acestia sunt chiriasi, proprietari, pietoni loviti de biciclisti etc, in ideea ca un simplu “pardon, scuzati” poate fi de multe ori insuficient.

7 Decembrie 2020 | Asigurari

Uniqa Asigurari: Informatii cheie despre asigurarea RCA
Uniqa Asigurari: Informatii cheie despre asigurarea RCA

Uniqa este una dintre societatile autorizate sa vanda asigurari RCA. Conso iti prezinta cele mai importante aspecte pe care sa le ai in vedere la cumpararea unei polite.

29 Noiembrie 2020 | Asigurari

Mai multe articole

GHIDURI


Asigurari RCA

Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul. Totul despre RCA, limite de despagubire, valoarea despagubirilor, ce faci in caz de accident, bonus-malus si

Inapoi sus