Cum aleg cel mai avantajos card de debit?


Intrebare:

Sunt angajata unei societati comerciale si conducerea firmei doreste sa plateasca salariile angajatilor pe carduri. Cum pot sa aflu care este cea mai buna varianta, atat pentru societate cat si pentru angajati?

Laura Ionescu, Bucuresti

Alegerea bancii emitente a cardurilor de debit pe care sa se vireze salariile trebuie sa tina cont de interesele angajatilor. Desi, evident, pentru angajator este mai simplu si mai putin costisitor sa lucreze cu o singura banca pentru plata salariilor, el nu ar trebui sa refuze dreptul angajatilor de a avea un card de debit al unei banci anume, pe care ei si-o doresc dintr-un motiv sau altul.

In cazul in care angajatorul este cel care decide banca care va emite cardul de debit pentru virarea salariilor, salariatii vor avea insa un avantaj, in masura in care angajatorul este de acord sa semneze cu banca un contract prin care angajatii sa beneficieze de un descoperit de cont, cuprins in general intre 1 si 6 salarii nete lunare.

La alegerea cardului de debit, trebuie sa se tina cont, pe langa conditiile si costurile de acordare a descoperitului de cont amintit, si de comisioanele de emitere si de administrare lunare/anuale. De asemenea, avand in vedere ca este vorba de un card de salarii, probabilitatea efectuarii de retrageri de numerar de la bancomat este mult mai mare decat in cazul cardurilor de credit. Si atunci un criteriu important de alegere ar trebui sa fie si nivelul comisioanelor percepute de banca la retragerea de numerar.

In plus, din acelasi motiv, este bine ca reteaua de bancomate ale bancii emitente a cardului sa fie cat mai extinsa, pentru a reduce costurile de retragere a numerarului. Asta deoarece comisionul de retragere de la ATM-urile ce nu apartin bancii emitente este, de regula, mult mai mare in comparatie cu cel practicat in reteaua proprie de bancomate.

Pentru amanunte si lamuriri suplimentare, ar fi bine sa consultati si Ghidul pentru carduri de debit existent pe site-ul nostru la adresa http://www.conso.ro/ghiduri/4/6/Ghid-carduri-de-debit.html


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Carduri


Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul
Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul

Exista mai multe oferte de reduceri pentru posesorii de carduri de debit, care nici nu implica costuri asociate, precum emiterea cardului si administrarea contului curent.

22 Septembrie 2020 | Carduri

Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?
Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?

Dupa ce ne-au propus sa ocolim cardul platind la POS-uri direct cu telefonul, bancile merg mai departe incercand sa elimine cardul si la retragerea de numerar de la ATM.

28 August 2020 | Carduri

Ce sanse are telefonul in lupta cu cardul pentru plati?
Ce sanse are telefonul in lupta cu cardul pentru plati?

Numarul bancilor care ofera aplicatii de plata ce permit utilizarea telefonului in locul cardului este in crestere. Mai ramane doar ca si cel al utilizatorilor sa aiba o dinamica asemanatoare pe termen lung.

30 Iulie 2020 | Carduri

Cardurile de credit pluseaza la avantaje colaterale
Cardurile de credit pluseaza la avantaje colaterale

Desi dobanzile cardurilor de credit sunt foarte ridicate, bancile incearca sa le faca atractive oferind la pachet cu acestea rate la comerciantii parteneri (pana la 40), asigurari de calatorie, mile aeriene, transport fara costuri la retaileri ori bani inapoi la cumparaturi.

21 Iulie 2020 | Carduri

Inapoi sus