top banner

Cum aleg cel mai avantajos card de debit?

23 Iulie 2007 | Autor: Oana Cosescu

Alegerea bancii emitente a cardurilor de debit pe care sa se vireze salariile trebuie sa tina cont de interesele angajatilor. Desi, evident, pentru angajator este mai simplu si mai putin costisitor sa lucreze cu o singura banca pentru plata salariilor, el nu ar trebui sa refuze dreptul angajatilor de a avea un card de debit al unei banci anume, pe care ei si-o doresc dintr-un motiv sau altul.
In cazul in care angajatorul este cel care decide banca care va emite cardul de debit pentru virarea salariilor, salariatii vor avea insa un avantaj, in masura in care angajatorul este de acord sa semneze cu banca un contract prin care angajatii sa beneficieze de un descoperit de cont, cuprins in general intre 1 si 6 salarii nete lunare.
La alegerea cardului de debit, trebuie sa se tina cont, pe langa conditiile si costurile de acordare a descoperitului de cont amintit, si de comisioanele de emitere si de administrare lunare/anuale. De asemenea, avand in vedere ca este vorba de un card de salarii, probabilitatea efectuarii de retrageri de numerar de la bancomat este mult mai mare decat in cazul cardurilor de credit. Si atunci un criteriu important de alegere ar trebui sa fie si nivelul comisioanelor percepute de banca la retragerea de numerar.
In plus, din acelasi motiv, este bine ca reteaua de bancomate ale bancii emitente a cardului sa fie cat mai extinsa, pentru a reduce costurile de retragere a numerarului. Asta deoarece comisionul de retragere de la ATM-urile ce nu apartin bancii emitente este, de regula, mult mai mare in comparatie cu cel practicat in reteaua proprie de bancomate.
Pentru amanunte si lamuriri suplimentare, ar fi bine sa consultati si Ghidul pentru carduri de debit existent pe site-ul nostru la adresa http://www.conso.ro/ghiduri/4/6/Ghid-carduri-de-debit.html
Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Cele mai bune carduri de cash-back

Cele mai bune carduri de cash-back

Sa iti poti recupera un procent din valoarea cumparaturilor uzuale fara ca asta sa presupuna neaparat costuri colaterale reprezinta o provocare pentru tot mai multi romani.

20 Apr 2022 | Carduri
Cum te poti transforma din client in agent de vanzari

Cum te poti transforma din client in agent de vanzari

Orange Money, copiata imediat de concurentul direct Revolut, a propus un bonus de 150 de lei fiecarui client care aduce un nou recrut in sistem din lista lui de amici. Si beneficiile nu se opresc aici.

22 Feb 2022 | Carduri
Despre dileme fericite si cumparaturi mai relaxate cu Cardul de Credit de la Intesa Sanpaolo Bank

Despre dileme fericite si cumparaturi mai relaxate cu Cardul de Credit de la Intesa Sanpaolo Bank

Cati oameni, atatea dileme fericite. Vestea buna e ca nu trebuie sa mai alegi! Le poti avea pe toate cu Cardul de Credit de la Intesa Sanpaolo Bank.

13 Dec 2021 | Carduri
Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale

Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale

La aproape doua luni de la lansarea cardurilor virtuale in portofoliul ING Bank Romania, peste 16.000 de persoane le-au emis in Home’Bank si au inceput sa le utilizeze, un sfert chiar inainte ca acestea sa fie anuntate in mod oficial.

08 Noi 2021 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă