top banner

Conturi curente

La ce comisioane trebuie sa fiu atent?

Cuprins
  Principalul cost al unui cont curent este comisionul de administrare. Acesta este perceput chiar si in atunci cand nu exista activitate pe acel cont (plati, incasari, retrageri, etc.).
  In unele cazuri, conturile inactive pe o perioada de timp sunt considerate conturi dormante si trec pe o alta schema de tarifare. In anumite situatii, daca timp de cateva luni contul curent este inactiv, banca il poate inchide. 
  Pe langa administrare, majoritatea operatiunilor realizate prin intermediul contului curent au costuri separate. In alegerea unui cont, o atentie deosebita trebuie acordata urmatoarelor operatiuni:
  -    incasare: in mod normal, comisionul de incasare trebuie sa fie zero, iar bancile care percep astel de comisioane pot fi usor evitate, deoarece majoritatea institutiilor nu percep astfel de comisioane;
  -    depunere numerar: ca si in cazul de mai sus, depunerea de numerar este de cele mai multe ori gratuita, insa daca nu suntem atenti in alegerea banci, putem ajunge sa platim comision pentru aceasta operatiune;
  -    plati: comisioanele pentru plati intrabancare ar trebui sa fie mult mai ieftine decat cele pentru plati interbancare, in anumite cazuri fiind chiar scutite de comisioane. Aceste costuri pot fi mult reduse daca utilizam serviciile de internet banking si mobile banking.
  -    Retragere de numerar: de regula, comisionul de retragere de numerar de 0,5% din suma depusa, in cazul operatiunilor la ghiseu. Acest cost poate fi evitat utilizand cardul de debit la bancomat.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Credit maxim

  Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

  Rate credit

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

  Refinanțare credit

  Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

  Compară

  Info Financiar