top banner

Asigurari RCA

Cum fac dovada politei RCA?

Cuprins
    Soferii pot face dovada incheierii asigurarii RCA la un control al Politiei prin prezentarea unui document pe suport hartie sau electronic sau prin verificarea online a bazei de date AIDA.
    La un control al Politiei, soferul trebuie sa faca dovada incheierii politei RCA. In prezent, legislatia permite soferilor sa faca dovada prin 3 modalitati. Daca iti cumperi polita online, poti face dovada prin oricare din modalitatile de mai jos:

    1. Prezentarea politei RCA pe hartie

    Aceasta este metoda traditionala prin care soferii au facut in trecut dovada incheierii unei polite RCA. La un control al Politei, prezinti documentul primit la cumpararea asigurarii.

    Inainte, polita RCA se imprima pe formulare speciale, care aveau fundal verde pentru asigurarea Carte Verde. Formularele speciale au fost eliminate, dupa ce Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) a decis ca asigurarea Carte Verde sa se imprime pe hartie alba de la 1 iulie 2020.

    Atunci cand cumperi asigurarea RCA pe Conso, primesti imediat pe email polita RCA, sub forma unui fisier cu extensia “pdf” (ce poate fi citit de orice computer, telefon sau tableta). Astfel, poti imprima singur polita RCA la orice imprimanta alb-negru.


    2. Prezentarea politei RCA pe surport electronic

    Din septembrie 2020, Politia accepta ca dovada si polita RCA pe suport electronic,ca urmare a modificarii Normei privind asigurarile auto de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

    Practic, daca ai documentul salvat pe telefon, poti face oricand dovada incheierii politei RCA.

    Atunci cand cumperi RCA pe Conso, polita RCA se emite imediat dupa confirmarea platii cu cardul. Conso iti trimite pe loc un email, avand in atasament polita RCA pe suport electronic (pdf).

    Salveaza documentul pe telefon, laptop sau tableta si ai dovada la indemana in cazul unui control al Politiei.


    Mai mult, polita RCA este salvata automat in contul tau creat pe Conso si o poti descarca ori de cate ori doresti. Astfel, daca ai un telefon cu acces la internet, poti face dovada politei RCA comod si rapid.

    3. Interogarea bazei de date AIDA

    O alta modalitate de verificare a politei RCA este interogarea online a bazei de date privind asigurarile auto – AIDA - administrata de BAAR. 

    Verificarea de face in timp real. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi numarul de inmatriculare sau seria de sasiu si primesti imediat un raspuns care cuprinde:
    - Existenta unei polite RCA pentru autovehiculul cautat
    - Perioada de inceput si de sfarsit a politei
    - Societatea care a asigurat autovehiculul.

    Comparații

    Asigurări RCA

    Asigurări RCA
    • Alegi cea mai bună asigurare
    • Plătești online cu cardul
    • Primești polița pe loc
    Compară

    TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

    Calculatoare

    Credit maxim

    Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

    Rate credit

    Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

    Refinanțare credit

    Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul

    Comparații

    Asigurări RCA

    Asigurări RCA
    • Alegi cea mai bună asigurare
    • Plătești online cu cardul
    • Primești polița pe loc

    Compară

    Info Financiar