Scrisoarea de confort a devenit obligatorie pentru solicitantii de fonduri europene

Din februarie, solicitantii de fonduri europene trebuie sa obtina mai intai de la banca o scrisoare de confort, care atesta eligibilitatea de a obtine cofinantare, daca au nevoie de peste 100.000 euro
.

Prezentarea scrisorii de confort la depunerea proiectelor este obligatorie pentru toate proiectele a caror cofinantare privata a cheltuielilor eligibile reprezinta cel putin 100.000 euro.

Scrisoarea de confort are rolul de a elimina cazurile in care firmele obtineau fonduri europene dar nu puteau sa le foloseasca deoarece ulterior nu primeau cofinantare din partea bancii.

“Parteneriatul activ creat de la inceput intre beneficiar, firma de consultanta si banca va
genera atat proiecte depuse in timp util, eligibile, cat si bancabile - cheia succesului pentru
un grad mai ridicat de absorbtie a fondurilor europene in Romania”, a explicat Marius Radu,
coordonator Fonduri Europene in cadrul UniCredit Tiriac Bank.

Modelul scrisorii de confort este unic pentru toate programele operationale finantate prin instrumente iar valoarea facilitatilor aprobate in baza carora se va emite scrisoare de confort va acoperi minimum cofinantarea privata a cheltuielilor eligibile si cheltuielile neeligibile ale proiectului.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Fonduri europene


Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti
Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti

Cu un deficit bugetar in crestere si cu dobanzi de refinantare a datoriei publice printre cele mai mari din Europa, cu un buget ale carui venituri merg aproape exclusiv pe plata salariilor si pensiilor, viitorul economiei romanesti nu suna deloc bine iar ajustarile dure ne pandesc dupa colt.

10 Septembrie 2020 | Auto

OTP Leasing lanseaza campania “6 luni perioada de gratie” pentru companii
OTP Leasing lanseaza campania “6 luni perioada de gratie” pentru companii

OTP Leasing Romania, cu o experienta de peste 12 ani in domeniul leasingului financiar, ramane un partener de incredere al afacerilor locale. Tinand cont de nevoile curente din mediul de business, OTP Leasing lanseaza o campanie pentru noile contracte de leasing menita sa sprijine relansarea activitatii economice.

6 Iulie 2020 | Articol sponsorizat

Programul Rabla 2020: Cum puteti profita la maxim?
Programul Rabla 2020: Cum puteti profita la maxim?

Renault, Ford, Dacia, Toyota, Volkswagen, Nissan, Suzuki sunt pe primele locuri la intalnirile cu click-urile clientilor la cautarea pe Google dupa “programul Rabla 2020” intr-un an in care, in premiera, si posesorii de motociclete vechi pot aplica pentru schimbarea lor cu unele noi, chiar cu unele electrice.

11 Mai 2020 | Auto

Conso te ajuta sa obtii finantari auto prin OTP Leasing
Conso te ajuta sa obtii finantari auto prin OTP Leasing

Conso a extins sectiunea de Leasing auto, prin adaugarea unui nou partener, OTP Leasing. Compania ofera finantari in leasing auto pentru persoane juridice, clientii putand solicita finantare direct de pe Conso.

6 Noiembrie 2019 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus