41% din detinatorii de carduri de credit stiu exact rata dobanzii

Aproximativ 41% din posesorii de carduri de credit stiu exact nivelul dobanzii practicate de banca, conform unui studiu realizat de MasterCard. Dintre acestia, bucurestenii sunt cei mai informati.

Situatia se schimba insa in ceea ce priveste costurile adiacente cardurilor: doar 33% din posesorii de carduri de credit si 30% din posesorii de carduri de debit cunosc exact toate comisioanele aferente instrumentelor de plata detinute.

“MasterIndex arata ca utilizarea cardurilor si descoperirea beneficiilor lor are legatura cu nivelul de educatie si nivelul de interes al posesorilor fata de serviciile financiare. In prezent, posesorii de carduri au si o intelegere mai buna asupra notiunii de buget familial si planificarii acestuia”, a precizat Denisa Mateescu, manager general pentru Romania si Regiunea Balcanilor la MasterCard Europe.

Conform studiului, realizat in luna martie, 13% din detinatorii de carduri de credit au inceput sa fie mai atenti la perioada de gratie si incearca sa restituie integral sumele utilizate pana la expirarea acesteia, pentru a nu plati dobanda.

De asemenea, programele de loialitate si ratele fara dobanda sunt din ce in ce mai cautate de romani. Intre 9% si 11% din respondentii studiului au declarat ca au inceput sa caute produse care le ofera astfel de facilitati.

Studiul a fost comandat de MasterCard in perioada 15-30 martie si realizat de o companie de cercetare independenta, pe un esantion de 1.237 de respondenti din mediul rural si cel urban, cu varsta peste 15 ani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului
Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului

Tentativele de inselare a celor care posteaza anunturi pe platformele de vanzare-cumparare prolifereaza, in ciuda introducerii recente a elementelor suplimentare de siguranta la trazactiile online.

17 Iunie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit
Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit

Altex si Flanco in parteneriat cu finantatorul Oney Bank ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona produse in 3 sau 4 rate daca dispun de un card de debit Visa sau Mastercard, la costuri mult mai mici decat in cazul achizitiei cu un card de credit.

7 Ianuarie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda
Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda

Transfond ofera posibilitatea initierii de plati intre doua conturi deschise la banci diferite utilizand doar numarul de telefon mobil al beneficiarului platii, fara sa fie nevoie si de codul IBAN al acestuia.

29 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul
Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul

Exista mai multe oferte de reduceri pentru posesorii de carduri de debit, care nici nu implica costuri asociate, precum emiterea cardului si administrarea contului curent.

22 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus