MasterCard aduce transferurile de bani prin telefon in Europa

MasterCard planuieste sa aduca si in Europa platforma de transfer de credit prin intermediul telefonului mobil. Aceasta a fost deja lansata in SUA, iar un transfer de 200 de dolari costa 78 de centi.

MasterCard a lansat anul acesta o platforma de plati prin care posesorii de carduri emise sub sigla MasterCard sau Maestro pot transfera bani in timp real.

Pentru a beneficia de acest serviciu, clientii trebuie sa detina un telefon mobil, cu ajutorul caruia pot realiza transferurile. In cazul telefoanelor de ultima generatie, utilizatorii pot introduce o aplicatie speciala, in timp ce in cazul telefoanelor mai putin performante se poate realiza transferul prin intermediul SMS-ului.

Pentru autentificare si autorizarea tranzactiei, clientii trebuie sa introduca codul PIN, asigurand astfel securitatea serviciului.

Platforma a fost lansata de curand in Statele Unite ale Americii si faciliteaza inclusiv transferul intre clientii MasterCard care au conturi deschise la banci diferite. Destinatarul primeste sumele instant, iar costul variaza in functie de valoarea transferului.

“Fata de un transfer clasic, spre exemplu prin Western Union, diferenta principala consta in costuri. Transferul unei sume de 100 de dolari prin WU costa 15 dolari. In plus, trebuie sa scoti intai bani de la bancomat, ceea ce implica un cost aditional, si apoi mergi la un sediu al Western Union sa faci transferul”, a precizat pentru Conso.ro, Artur Kranzley, vicepresedinte executiv MasterCard, prezent la Targul de Carduri de la Paris. Conso.ro prezinta in exclusivitate pentru Romania acest eveniment.

Pentru sume de pana la 50 dolari, comisionul MasterCard este de 39 centi, pentru sume cuprinse intre 50 si 200 dolari comisionul este de 78 de centi, iar pentru sume ce depasesc acest nivel comisionul este de 1% din valoarea transferului.

Pentru 2010 MasterCard planuieste sa aduca platforma si in Europa, iar tarile care vor beneficia primele de acest serviciu sunt cele din estul Europei.

De asemenea, tot in 2010 platforma va deveni internationala, permitand utilizatorilor sa transfere bani in afara granitelor doar pe baza numarului de telefon al destinatarului, in cazul in care acesta detine un produs MasterCard.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?
Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?

Cresterea limitei de credit, a perioadelor de gratie si parghia ratelor fara dobanda a trezit speranta ca acest produs ar fi varianta mai ieftina, fara costuri aproape, a creditelor de nevoi personale. Exista insa si riscuri.

9 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

De ce am opta pentru un card virtual?
De ce am opta pentru un card virtual?

Cardurile virtuale vin cu avantajul taxelor de emitere si livrare zero, conectarii facile cu dispozitivele mobile de plata, dar si cu unele limitari pe partea de retrageri.

24 August 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului
Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului

Tentativele de inselare a celor care posteaza anunturi pe platformele de vanzare-cumparare prolifereaza, in ciuda introducerii recente a elementelor suplimentare de siguranta la trazactiile online.

17 Iunie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit
Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit

Altex si Flanco in parteneriat cu finantatorul Oney Bank ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona produse in 3 sau 4 rate daca dispun de un card de debit Visa sau Mastercard, la costuri mult mai mici decat in cazul achizitiei cu un card de credit.

7 Ianuarie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus