MasterCard aduce transferurile de bani prin telefon in Europa

MasterCard planuieste sa aduca si in Europa platforma de transfer de credit prin intermediul telefonului mobil. Aceasta a fost deja lansata in SUA, iar un transfer de 200 de dolari costa 78 de centi.

MasterCard a lansat anul acesta o platforma de plati prin care posesorii de carduri emise sub sigla MasterCard sau Maestro pot transfera bani in timp real.

Pentru a beneficia de acest serviciu, clientii trebuie sa detina un telefon mobil, cu ajutorul caruia pot realiza transferurile. In cazul telefoanelor de ultima generatie, utilizatorii pot introduce o aplicatie speciala, in timp ce in cazul telefoanelor mai putin performante se poate realiza transferul prin intermediul SMS-ului.

Pentru autentificare si autorizarea tranzactiei, clientii trebuie sa introduca codul PIN, asigurand astfel securitatea serviciului.

Platforma a fost lansata de curand in Statele Unite ale Americii si faciliteaza inclusiv transferul intre clientii MasterCard care au conturi deschise la banci diferite. Destinatarul primeste sumele instant, iar costul variaza in functie de valoarea transferului.

“Fata de un transfer clasic, spre exemplu prin Western Union, diferenta principala consta in costuri. Transferul unei sume de 100 de dolari prin WU costa 15 dolari. In plus, trebuie sa scoti intai bani de la bancomat, ceea ce implica un cost aditional, si apoi mergi la un sediu al Western Union sa faci transferul”, a precizat pentru Conso.ro, Artur Kranzley, vicepresedinte executiv MasterCard, prezent la Targul de Carduri de la Paris. Conso.ro prezinta in exclusivitate pentru Romania acest eveniment.

Pentru sume de pana la 50 dolari, comisionul MasterCard este de 39 centi, pentru sume cuprinse intre 50 si 200 dolari comisionul este de 78 de centi, iar pentru sume ce depasesc acest nivel comisionul este de 1% din valoarea transferului.

Pentru 2010 MasterCard planuieste sa aduca platforma si in Europa, iar tarile care vor beneficia primele de acest serviciu sunt cele din estul Europei.

De asemenea, tot in 2010 platforma va deveni internationala, permitand utilizatorilor sa transfere bani in afara granitelor doar pe baza numarului de telefon al destinatarului, in cazul in care acesta detine un produs MasterCard.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit
Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit

Altex si Flanco in parteneriat cu finantatorul Oney Bank ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona produse in 3 sau 4 rate daca dispun de un card de debit Visa sau Mastercard, la costuri mult mai mici decat in cazul achizitiei cu un card de credit.

7 Ianuarie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda
Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda

Transfond ofera posibilitatea initierii de plati intre doua conturi deschise la banci diferite utilizand doar numarul de telefon mobil al beneficiarului platii, fara sa fie nevoie si de codul IBAN al acestuia.

29 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul
Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul

Exista mai multe oferte de reduceri pentru posesorii de carduri de debit, care nici nu implica costuri asociate, precum emiterea cardului si administrarea contului curent.

22 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?
Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?

Dupa ce ne-au propus sa ocolim cardul platind la POS-uri direct cu telefonul, bancile merg mai departe incercand sa elimine cardul si la retragerea de numerar de la ATM.

28 August 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus