BCR doreste sa instaleze mai multe bancomate in orasele mici

BCR isi propune ca in viitor sa isi extinda reteaua de bancomate cu prioritate in orasele cu mai putin de 10.000 de locuitori.

„In perioada 2010-2011, am dori sa instalam 250 de ATM-uri pe an. Vrem sa ne dezvoltam in zonele unde nu sunt ATM-uri instalate sau unde gradul de penetrare este mult scazut”, a precizat directorul de carduri din BCR, Igor Zganjer.

El afirma ca in Bucuresti sunt amplasate in jur de 30% dintre bancomatelor existente in toata tara, gradul de penetrare fiind aici aproape de media vest-europeana. In general, se considera ca reteaua de ATM-uri este suficienta, daca se asigura in medie 1 ATM la 1.000 de locuitori.

Acest standard este mai greu de atins la nivelul intregii tari, deoarece 40% din populatie traieste in localitati cu sub 10.000 de locuitori. In aceste conditii, un bancomat devine profitabil pentru banca abia dupa primi 2 ani, afirma Zganjer, astfel ca banca este nevoita sa faca investitii mai mari pentru a acoperi toata tara.

Reteaua de bancomate BCR a ajuns la 2.000 de aparate in iulie 2009, primul ATM fiind instalat in urma cu 14 ani. BCR detine peste 20% din bancomatele din Romania.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda
Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda

Transfond ofera posibilitatea initierii de plati intre doua conturi deschise la banci diferite utilizand doar numarul de telefon mobil al beneficiarului platii, fara sa fie nevoie si de codul IBAN al acestuia.

29 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul
Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul

Exista mai multe oferte de reduceri pentru posesorii de carduri de debit, care nici nu implica costuri asociate, precum emiterea cardului si administrarea contului curent.

22 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?
Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?

Dupa ce ne-au propus sa ocolim cardul platind la POS-uri direct cu telefonul, bancile merg mai departe incercand sa elimine cardul si la retragerea de numerar de la ATM.

28 August 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Ce sanse are telefonul in lupta cu cardul pentru plati?
Ce sanse are telefonul in lupta cu cardul pentru plati?

Numarul bancilor care ofera aplicatii de plata ce permit utilizarea telefonului in locul cardului este in crestere. Mai ramane doar ca si cel al utilizatorilor sa aiba o dinamica asemanatoare pe termen lung.

30 Iulie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus