top banner

Birocratia descurajeaza tranzactiile online

19 Decembrie 2006 | Autor: Conso

Utilizarea cardurilor pentru cumparaturi pe internet este descurajata, conform oficialilor Visa, de procedurile impuse de unele banci pentru inrolarea acestora in sistemele de tranzactionare online.
Catalin Cretu, vicepresedinte Visa International CEMEA, afirma ca tranzactiile de comert electronic derulate prin intermediul cardurilor Visa au crescut spectaculos in ultima perioada. Astfel, in perioada 1 octombrie 2005 ? 30 septembrie 2006, volumul comertului electronic derulat prin carduri Visa s-a cifrat la 17,6 milioane de dolari ? in crestere cu mai mult de 100% fata de perioada similara anterioara.
Cu toate acestea, acest volum al tranzactiilor a fost atins, conform oficialului Visa, doar prin intermediul a aproximativ 4.000 de carduri, care sunt active in acest moment pe internet. Cretu sustine ca rezultatele ar fi putut fi mult mai spectaculoase daca inrolarea cardurilor in sistemul Verified by Visa s-ar fi facut mai facil de catre toate bancile.
?Asta pentru ca vorbim de oameni care sunt foarte ocupati, nu mai au timp nici sa se duca la magazine si atunci cerinta unora dintre banci de a semna un contract de inrolare a cardurilor prin prezenta la unitatea bancii, ii descurajeaza. Adevarata provocare pentru perioada urmatoare o constituie uniformizarea cerintelor tuturor bancilor implicate in sistem, astfel incat inrolarea sa se realizeze direct pe internet? afirma Cretu.
Romanii utilizeaza cardurile pe internet in special pentru achizitionarea de bilete de avion, de componente pentru computere si pentru plata serviciilor turistice.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Cardurile pentru copii au avantaje dar si unele riscuri incluse

Cardurile pentru copii au avantaje dar si unele riscuri incluse

Cei mici pot deprinde mai usor sa isi gestioneze banii de buzunar iar parintii le pot aloca lunar o anumita suma. Exista insa si riscuri generate de tranzactiile pe internet si dependenta de alocarile periodice din partea parintilor.

19 Dec 2022 | Carduri
Cresterea dobanzilor se simte si la cardurile de credit

Cresterea dobanzilor se simte si la cardurile de credit

BNR a decis in aceasta saptamana sa opereze o noua majorare a dobanzii de politica monetara insa de o mai mica amplitudine decat precedentele. Se vor scumpi din nou creditele cu dobanzi variabile iar depozitele vor fi remunerate mai bine chiar daca randamentele raman semnificativ real negative.

10 Noi 2022 | Carduri
Cele mai bune carduri de cash-back

Cele mai bune carduri de cash-back

Sa iti poti recupera un procent din valoarea cumparaturilor uzuale fara ca asta sa presupuna neaparat costuri colaterale reprezinta o provocare pentru tot mai multi romani.

20 Apr 2022 | Carduri
Cum te poti transforma din client in agent de vanzari

Cum te poti transforma din client in agent de vanzari

Orange Money, copiata imediat de concurentul direct Revolut, a propus un bonus de 150 de lei fiecarui client care aduce un nou recrut in sistem din lista lui de amici. Si beneficiile nu se opresc aici.

22 Feb 2022 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă