top banner

Birocratia descurajeaza tranzactiile online

19 Decembrie 2006 | Autor: Conso

Utilizarea cardurilor pentru cumparaturi pe internet este descurajata, conform oficialilor Visa, de procedurile impuse de unele banci pentru inrolarea acestora in sistemele de tranzactionare online.
Catalin Cretu, vicepresedinte Visa International CEMEA, afirma ca tranzactiile de comert electronic derulate prin intermediul cardurilor Visa au crescut spectaculos in ultima perioada. Astfel, in perioada 1 octombrie 2005 ? 30 septembrie 2006, volumul comertului electronic derulat prin carduri Visa s-a cifrat la 17,6 milioane de dolari ? in crestere cu mai mult de 100% fata de perioada similara anterioara.
Cu toate acestea, acest volum al tranzactiilor a fost atins, conform oficialului Visa, doar prin intermediul a aproximativ 4.000 de carduri, care sunt active in acest moment pe internet. Cretu sustine ca rezultatele ar fi putut fi mult mai spectaculoase daca inrolarea cardurilor in sistemul Verified by Visa s-ar fi facut mai facil de catre toate bancile.
?Asta pentru ca vorbim de oameni care sunt foarte ocupati, nu mai au timp nici sa se duca la magazine si atunci cerinta unora dintre banci de a semna un contract de inrolare a cardurilor prin prezenta la unitatea bancii, ii descurajeaza. Adevarata provocare pentru perioada urmatoare o constituie uniformizarea cerintelor tuturor bancilor implicate in sistem, astfel incat inrolarea sa se realizeze direct pe internet? afirma Cretu.
Romanii utilizeaza cardurile pe internet in special pentru achizitionarea de bilete de avion, de componente pentru computere si pentru plata serviciilor turistice.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Cat de atractiv mai este in prezent overdraftul?

Cat de atractiv mai este in prezent overdraftul?

Descoperitul de cont atasat cardurilor de debit si echivalent cu cateva salarii nete si-a pierdut din atractivitate odata cu introducerea ratelor fara dobanda pe cardul de credit, fiind preferat mai mult ca solutie pentru situatii exceptionale.

08 Mai 2024 | Carduri
Ce criterii folosim la alegerea unui card de credit?

Ce criterii folosim la alegerea unui card de credit?

Nivelul dobanzilor, inclusiv a celor penalizatoare, numarul de rate fara dobanda, perioada de gratie, sunt cateva detalii esentiale de avut in vedere la alegerea unui astfel de produs.

16 Apr 2024 | Carduri
Ce beneficii ofera un card de debit Gold?

Ce beneficii ofera un card de debit Gold?

Mai multe banci au in oferta carduri exclusiviste care propun utilizatorilor acces in business lounge-uri, asigurari de calatorie si de sanatate, reduceri la parteneri iar costurile pot fi relativ accesibile pentru cei care au nevoie de respectivele servicii.

23 Ian 2024 | Carduri
Carduri de debit care iti intorc bani in portofel

Carduri de debit care iti intorc bani in portofel

Achizitionate individual sau in cazul unor pachete, cardurile de debit cu cashback la comerciantii parteneri pot oferi sansa unor economii reale cand sunt vizate magazinele cele mai frecventate de posesori.

11 Ian 2024 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă