top banner

Birocratia descurajeaza tranzactiile online

19 Decembrie 2006 | Autor: Conso

Utilizarea cardurilor pentru cumparaturi pe internet este descurajata, conform oficialilor Visa, de procedurile impuse de unele banci pentru inrolarea acestora in sistemele de tranzactionare online.
Catalin Cretu, vicepresedinte Visa International CEMEA, afirma ca tranzactiile de comert electronic derulate prin intermediul cardurilor Visa au crescut spectaculos in ultima perioada. Astfel, in perioada 1 octombrie 2005 ? 30 septembrie 2006, volumul comertului electronic derulat prin carduri Visa s-a cifrat la 17,6 milioane de dolari ? in crestere cu mai mult de 100% fata de perioada similara anterioara.
Cu toate acestea, acest volum al tranzactiilor a fost atins, conform oficialului Visa, doar prin intermediul a aproximativ 4.000 de carduri, care sunt active in acest moment pe internet. Cretu sustine ca rezultatele ar fi putut fi mult mai spectaculoase daca inrolarea cardurilor in sistemul Verified by Visa s-ar fi facut mai facil de catre toate bancile.
?Asta pentru ca vorbim de oameni care sunt foarte ocupati, nu mai au timp nici sa se duca la magazine si atunci cerinta unora dintre banci de a semna un contract de inrolare a cardurilor prin prezenta la unitatea bancii, ii descurajeaza. Adevarata provocare pentru perioada urmatoare o constituie uniformizarea cerintelor tuturor bancilor implicate in sistem, astfel incat inrolarea sa se realizeze direct pe internet? afirma Cretu.
Romanii utilizeaza cardurile pe internet in special pentru achizitionarea de bilete de avion, de componente pentru computere si pentru plata serviciilor turistice.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Call centere bancare: in cat timp se parcurge distanta dintre robotei si operatorii umani?

Call centere bancare: in cat timp se parcurge distanta dintre robotei si operatorii umani?

Aparitia unor sisteme informatizate, care sa preia din sarcinile operatorilor din departamentele de relatii cu clientii, se poate dovedi practica pentru sarcini foarte simple, dar si foarte cronofaga pentru cele mai complexe. Conso a vrut sa vada, in mod real, cat dureaza sa intri in legatura cu un operator uman la cateva dintre cele mai mari banci si cat de efectiv este ajutorul pe care-l primesti in urma interactiunii.

28 Sep 2023 | Carduri
Strategia rate fara dobanda poate concura creditele de consum

Strategia rate fara dobanda poate concura creditele de consum

Pe langa perioada de gratie care ajunge pana la 60 de zile, ratele fara dobanda oferite la comerciantii parteneri prin intermediul cardurilor de credit pot concura creditele de consum cand numarul lor trece de 12.

19 Iun 2023 | Carduri
Cashback contracronometru la plata obligatiilor fiscale

Cashback contracronometru la plata obligatiilor fiscale

Mastercard ofera detinatorilor de carduri care isi platesc obligatiile fiscale prin ghiseul.ro pana la finalul acestei luni rambursarea a 10% din valoarea platilor. Din pacate, cei care au apucat deja sa isi plateasca datoriile fata de stat vor ramane cu impresia ca nu e bine sa te grabesti.

29 Mar 2023 | Carduri
Cardurile pentru copii au avantaje dar si unele riscuri incluse

Cardurile pentru copii au avantaje dar si unele riscuri incluse

Cei mici pot deprinde mai usor sa isi gestioneze banii de buzunar iar parintii le pot aloca lunar o anumita suma. Exista insa si riscuri generate de tranzactiile pe internet si dependenta de alocarile periodice din partea parintilor.

19 Dec 2022 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă