Concertul Madonna - motiv de phishing la Raiffeisen

Serviciul de internet banking Raiffeisen Online este tinta unui nou atac de phishing, infractorii incercand sa pacaleasca clientii cu o tombola fictiva, ce are ca premii bilete la concertul Madonna.
 
In mailul primit, utilizatorii sunt redirectionati catre un site fantoma. Aici sunt indemnati sa-si dezvaluie datele de autentificare de la serviciul de internet banking, pentru a participa la tombola, ce ar avea ca premii bilete la concertul Madonna.
 
Mai mult, este postat pe acel site chiar si un regulament al tombolei, in incercarea de a castiga increderea potentialelor victime. Clientii Raiffeisen Bank sunt de mult timp tinta atacurilor de phishing, tentativele fiind semnalate in repetate randuri de Conso.ro. Pe site-ul oficial al bancii a fost creata o rubrica speciala de Alerte phishing pentru a atentiona clientii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului
Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului

Tentativele de inselare a celor care posteaza anunturi pe platformele de vanzare-cumparare prolifereaza, in ciuda introducerii recente a elementelor suplimentare de siguranta la trazactiile online.

17 Iunie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit
Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit

Altex si Flanco in parteneriat cu finantatorul Oney Bank ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona produse in 3 sau 4 rate daca dispun de un card de debit Visa sau Mastercard, la costuri mult mai mici decat in cazul achizitiei cu un card de credit.

7 Ianuarie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda
Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda

Transfond ofera posibilitatea initierii de plati intre doua conturi deschise la banci diferite utilizand doar numarul de telefon mobil al beneficiarului platii, fara sa fie nevoie si de codul IBAN al acestuia.

29 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul
Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul

Exista mai multe oferte de reduceri pentru posesorii de carduri de debit, care nici nu implica costuri asociate, precum emiterea cardului si administrarea contului curent.

22 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus