Concertul Madonna - motiv de phishing la Raiffeisen

Serviciul de internet banking Raiffeisen Online este tinta unui nou atac de phishing, infractorii incercand sa pacaleasca clientii cu o tombola fictiva, ce are ca premii bilete la concertul Madonna.
 
In mailul primit, utilizatorii sunt redirectionati catre un site fantoma. Aici sunt indemnati sa-si dezvaluie datele de autentificare de la serviciul de internet banking, pentru a participa la tombola, ce ar avea ca premii bilete la concertul Madonna.
 
Mai mult, este postat pe acel site chiar si un regulament al tombolei, in incercarea de a castiga increderea potentialelor victime. Clientii Raiffeisen Bank sunt de mult timp tinta atacurilor de phishing, tentativele fiind semnalate in repetate randuri de Conso.ro. Pe site-ul oficial al bancii a fost creata o rubrica speciala de Alerte phishing pentru a atentiona clientii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


De ce depasesc cardurile de credit depozitele in  preferintele romanilor?
De ce depasesc cardurile de credit depozitele in preferintele romanilor?

Scaderea dobanzilor bancare la termen a avut si efecte mai putin anticipate, precum reevaluarea economisirii cash, dupa cum reiese dintr-un studiu realizat de Unlock Market Research la cererea BCR.

30 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?
Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?

Cresterea limitei de credit, a perioadelor de gratie si parghia ratelor fara dobanda a trezit speranta ca acest produs ar fi varianta mai ieftina, fara costuri aproape, a creditelor de nevoi personale. Exista insa si riscuri.

9 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

De ce am opta pentru un card virtual?
De ce am opta pentru un card virtual?

Cardurile virtuale vin cu avantajul taxelor de emitere si livrare zero, conectarii facile cu dispozitivele mobile de plata, dar si cu unele limitari pe partea de retrageri.

24 August 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului
Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului

Tentativele de inselare a celor care posteaza anunturi pe platformele de vanzare-cumparare prolifereaza, in ciuda introducerii recente a elementelor suplimentare de siguranta la trazactiile online.

17 Iunie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus