top banner

Cumparaturile online vor atrage atentia marilor retaileri in 2009

05 Ianuarie 2009 | Autor: Alina Branescu

Managerii din industria e-commerce considera ca principala tendina din 2009 va fi reorientarea spre internet a marilor comercianti clasici, in contextul crizei financiare. Unii dintre retaileri vor fi chiar nevoiti sa-si inchida anumite locatii comerciale pentru a-si reduce costurile.
 
Comerciantii online mizeaza pe o crestere a vanzarilor in 2009, insa nu cu aceeasi intensitate din ultimii doi ani.
 
“Estimez ca ecommerce-ul va creste in 2009 raportat la comertul traditional, asa cum s-a intamplat si in anii trecuti, pentru ca aceasta tendinta este clara, determinata inclusiv de progresul tehnic”, a precizat Razvan Iancu, managing partener la www.cartepremium.ro.
 
El considera ca si marile branduri din retailul clasic vor apela la o reducere a cheltuielilor, inchizand din magazine si crescand vanzarile online.
 
“Cred ca este un moment bun pentru anumiti comercianti traditionali sa incerce sa se indrepte catre mediul online ca si platforma de vanzare, chiar daca produsele si serviciile oferite nu au in aparenta o legatura directa cu activitatea de e-commerce”, este de parere Marius Ghenea, presedintele PCfun.ro.
 
Ghenea subliniaza ca aceasta este o metoda de a castiga clienti noi pe canale inca neexploatate si de a reduce costurile vanzarii, ceea ce va fi problema cheie pentru comercianti in 2009.
 

Internetul se adapteaza mai usor la situatiile de criza

 
“Pentru magazinele online o perioada economica mai dificila poate aduce si oportunitati. Vanzarile din retailul clasic vor fi cu siguranta afectate, iar magazinele online pot profita de acest lucru atragand clientii in mediul online prin servicii mai bune, preturi mai mici si toate avantajele pe care mediul online le are fata de cel clasic”, este de parere directorul executiv de la GECAD ePayment, Carmen Sebe.
 
Preferintele consumatorilor se vor indrepta din ce in ce mai mult spre achizitiile online, deoarece prin caracteristicile lor raspund mai bine cererii normale intr-o perioada de criza, crede Marius Ghenea.
 
Razvan Iancu, apreciaza ca multe magazine online isi vor consolida pozitia, profitand si de disparitia unor magazine mai mici, care nu vor mai avea resursele necesare sa ramana deschise.
 
Alegerea unei strategii gresite poate fi de asemenea fatala pentru unele magazine. “Multi comercianti se lanseaza fara sa aiba un plan de afaceri pe termen lung, neglijand complet aspecte precum promovarea sau relatiile cu clientii. Acest lucru duce inevitabil la faliment. Nu cred insa ca vor exista magazine online cunoscute care sa dea faliment ca urmare a crizei”, a subliniat Carmen Sebe.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Ce criterii folosim la alegerea unui card de credit?

Ce criterii folosim la alegerea unui card de credit?

Nivelul dobanzilor, inclusiv a celor penalizatoare, numarul de rate fara dobanda, perioada de gratie, sunt cateva detalii esentiale de avut in vedere la alegerea unui astfel de produs.

16 Apr 2024 | Carduri
Ce beneficii ofera un card de debit Gold?

Ce beneficii ofera un card de debit Gold?

Mai multe banci au in oferta carduri exclusiviste care propun utilizatorilor acces in business lounge-uri, asigurari de calatorie si de sanatate, reduceri la parteneri iar costurile pot fi relativ accesibile pentru cei care au nevoie de respectivele servicii.

23 Ian 2024 | Carduri
Carduri de debit care iti intorc bani in portofel

Carduri de debit care iti intorc bani in portofel

Achizitionate individual sau in cazul unor pachete, cardurile de debit cu cashback la comerciantii parteneri pot oferi sansa unor economii reale cand sunt vizate magazinele cele mai frecventate de posesori.

11 Ian 2024 | Carduri
Pachetele de cont curent intra in concurenta in aplicatiile retailerilor

Pachetele de cont curent intra in concurenta in aplicatiile retailerilor

Mai multe banci se bat in oferte concurente pentru pachetele de cont curent, pretextul potrivit pentru atragerea de noi depozite si plasarea unor noi imprumuturi.

12 Dec 2023 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă