Cipul aduce noi optiuni pe card

MasterCard si Visa au dezvoltat noi tehnologii pentru cardurile cu cip care fac viata mai usoara atat utilizatorilor de carduri, cat si bancilor emitente si comerciantilor. Principalele inovatii constau in efectuarea de plati la distanta, atasarea de noi functionalitati si emiterea instant in magazin a noilor instrumente de plata.
 
Unul din proiectele pe care MasterCard mizeaza foarte mult este legat de platile la distanta (contactless). In loc de a trece cardul prin POS pentru a autentifica utilizatorul, tehnologia PayPass permite consumatorilor sa faca tranzactii prin simpla trecere a cardului prin fata unui senzor special, fara a introduce nici un cod. Metoda a fost conceputa pentru platile de mica valoare - sub 25 de lire sterline - astfel incat ele sa poata fi realizate rapid, sigur si usor. Cumpararea unui ziar, de exemplu, se va putea face cu cardul la fel de usor ca si cum s-ar plati cash.
 
Plata contaclessDe curand, MasterCard a anuntat lansarea celui de-al doilea program pentru implementarea acestei tehnologii in Europa. Noul proiectul se deruleaza in nordul Frantei, in parteneriat cu institutia de credit Banque Accord si lantul de magazine Auchan. « Faptul ca timpul petrecut la casa este redus cu 40% va incanta cu siguranta hypermarketurile, retailerii specializati si furnizorii. Tranzactiile PayPass joaca un rol important in procesul de satisfacere a clientilor care vor sta la cozi mai mici », afirma Damien Guermonprez, CEO la Banque Accord. Pilotul va fi baza de pornire pentru un program la nivel national, care va fi implementat incepand cu 2009.
 
In paralel, Visa Europe colaboreaza cu bancile membre pentru a introduce carduri multifunctionale. Astfel, un singur card va putea avea functia atat de card de credit cat si de debit. In plus, se vor putea atasa functionalitati pentru plata in rate la cardurile existente, optiune utila in cazul cumparaturilor de mare valoare. « Abia acum incepem sa vedem mai multe idei inovatoare, pe masura ce industria de carduri exploreaza adevaratele posibilitati tehnice ale cipului », spune Sandei Alzetta, senior vicepresident la Visa Europe.
 
O alta inovatie o reprezinta posibilitatea de a se emite carduri instant in magazine, solutie prezentata recent de Visa la Paris, cu ocazia expozitiei anuale ce reuneste industria de profil. In acest mod, comerciantii vor putea oferi clientilor carduri cobranded pe loc, in timp ce pana acum, acest lucru era posibil numai daca functionarii bancii aveau un birou in incinta magazinului. « Tehnologia functioneaza asemanator unui bancomat care elibereaza carduri personalizate in loc de numerar. Cardurile pot fi livrate la locatia comerciantului si depozitate in interiorul dispozitivului. La sfarsitul zilei, se desfasoara o operatiune automata de inventariere de catre banca emitenta, indicand si cand stocurile trebuie inlocuite », precizeaza Caroline Hawkett, director de dezvoltare noi produse la Visa Europe. Casetele pot stoca pana la 8 tipuri de programe diferite de carduri, astfel ca se pot obtine din acelasi aparat carduri Visa Classic si premium, care pot avea design-uri diferite.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului
Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului

Tentativele de inselare a celor care posteaza anunturi pe platformele de vanzare-cumparare prolifereaza, in ciuda introducerii recente a elementelor suplimentare de siguranta la trazactiile online.

17 Iunie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit
Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit

Altex si Flanco in parteneriat cu finantatorul Oney Bank ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona produse in 3 sau 4 rate daca dispun de un card de debit Visa sau Mastercard, la costuri mult mai mici decat in cazul achizitiei cu un card de credit.

7 Ianuarie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda
Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda

Transfond ofera posibilitatea initierii de plati intre doua conturi deschise la banci diferite utilizand doar numarul de telefon mobil al beneficiarului platii, fara sa fie nevoie si de codul IBAN al acestuia.

29 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul
Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul

Exista mai multe oferte de reduceri pentru posesorii de carduri de debit, care nici nu implica costuri asociate, precum emiterea cardului si administrarea contului curent.

22 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

GHIDURI


Carduri de credit

Cardul de credit reprezinta un imprumut aflat permanent la dispozitia clientului. Limita de credit este calculata pe baza unei proceduri numita scoring. In general, limita maxima de credit poate ajunge pana la 5.000 euro sau echivalentul in moneda nationala. Cum se calculeaza scoringul, diferentele dintre carduri de debit si carduri de credit, peri

Carduri de debit

Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii propii din contul de la banca. Cardul de debit are insa de oferit mai mult decat retragerea de numerar. Cea mai importanta functie a sa este plata cumparaturilor la comercianti. Pentru tranzactiile efectuate in Romania nu se plateste nici un comision. Ce servicii suplimentare ofera car

Carduri premium

Cardurile premium reprezinta o categorie privilegiata de instrumente de plata, care sunt acordate clientilor cu venituri ridicate. Limita de credit este mult mai mare si poate ajunge pana la 100.000 euro, fata de numai 5.000 euro, cat ofera in general cardurile de credit standard. Cui se adreseaza cardurile premium, care sunt tipurile de carduri, c

Carduri cu cip

Cardul cu cip este un card bancar - de credit sau de debit - care are incorporat un microcip. Acesta a fost conceput pentru a conferi tranzactiilor cu carduri mai multa siguranta si rapiditate. Cat de sigure sunt cardurile cu cip, ce tehnologie are in spate si cum schimba cipul modul in care se plateste cu cardul in Ghidul Carduri cu cip.

Cumparaturi online cu cardul

Inainte sa faceti cumparaturi online trebuie sa va asigurati ca aveti cardul activat pentru utilizare online. Dupa activarea cardului, este recomandata inrolarea cardurilor in sistemul 3D Secure. Ponturi pentru cumparaturi sigure si toate informatiile despre carduri acceptate pentru cumparaturi, tranzactii online si inrolarea cardului in Ghidul Cum

Vacanta cu cardul in strainatate

Atunci cand mergem in vacanta este recomandat sa nu plecam cu toti banii de care avem nevoie in portofel. Cardurile bancare ne protejeaza mai bine banii. Cardul de credit este recomandat cu prioritate, pentru ca ofera o serie de beneficii suplimentare. Totul despre tipul de card potrivit in vacanta, ce comisioane apar la tranzactiile din afara tari

Inapoi sus