Romanii au facut in medie 7.000 de plati online cu cardul pe zi de la inceputul anului

RomCard a procesat 838.000 de tranzactii de comert electronic in primele patru luni ale anului, de patru ori mai multe decat numarul tranzactiilor din perioada similara din 2008, conform nocash.ro

Comparativ cu primele patru luni din 2010, cresterea numarului de tranzactii este de 5%, in timp ce valoarea acestora a urcat cu 16%, pana la aproximativ 50 milioane euro.


Valoarea medie a unei tranzactii difera in functie de moneda, respectiv 105 lei, 116 dolari si 153 euro.

Ponderea tranzactiilor realizate in lei a urcat la 77,6%, ceea ce evidentiaza o intensificare a activitatii magazinelor online autohtone.

“Nu ne aflam in fata unei stagnari, ci mai degraba in fata unui fenomen de reasezare a pietei ca urmare a crizei economice. Mai mult, consideram ca aceasta reasezare a pietei de ecommerce a luat sfarsit, deoarece estimarile pentru luna mai 2011 sunt extrem de incurajatoare, prefigurandu-se o crestere de 15% fata de media primelor 4 luni”, considera Marin Mitroi, directorul general al RomCard.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit
Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit

Altex si Flanco in parteneriat cu finantatorul Oney Bank ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona produse in 3 sau 4 rate daca dispun de un card de debit Visa sau Mastercard, la costuri mult mai mici decat in cazul achizitiei cu un card de credit.

7 Ianuarie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda
Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda

Transfond ofera posibilitatea initierii de plati intre doua conturi deschise la banci diferite utilizand doar numarul de telefon mobil al beneficiarului platii, fara sa fie nevoie si de codul IBAN al acestuia.

29 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul
Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul

Exista mai multe oferte de reduceri pentru posesorii de carduri de debit, care nici nu implica costuri asociate, precum emiterea cardului si administrarea contului curent.

22 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?
Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?

Dupa ce ne-au propus sa ocolim cardul platind la POS-uri direct cu telefonul, bancile merg mai departe incercand sa elimine cardul si la retragerea de numerar de la ATM.

28 August 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus