top banner

Cum se ramburseaza un overdraft?

18 Iulie 2010 | Autor: Alexandra Popa

In cazul descoperitului de cont (overdraft), rambursarea nu presupune plata lunara a unei sume minime, ca in cazul cardului de credit.
Prin overdraft, banca acorda o linie de credit in completarea sumelor deja existente in cont, in situatia in care clientul are nevoie la un anumit moment de o suma mai mare decat cea de care dispune.
Toate platile realizate de client cu cardul se fac initial din sumele existente si doar din momentul in care acestea se epuizeaza se intra in linia de credit si practic, se cheltuiesc banii bancii.
Pe masura ce contul curent este ulterior alimentat cu bani, se acopera intai suma utilizata din linia de credit, intr-o proportie cat mai mare, restul sumelor ramanand la dispozitia clientului.
De regula, descoperitul de cont se bazeaza pe o conventie incheiata intre banca si angajator, care ofera bancii siguranta ca, luna de luna, clientul va incasa in cont salariul convenit, din care pot fi rambursate datoriile.
Pe masura ce sunt facute plati, linia de credit se reintregeste. Astfel, chiar daca suma virata nu acopera intreaga datorie si nu mai ramane nimic disponibil in cont, clientii pot utiliza daca au nevoie toata linia de credit ramasa la dispozitia lor.
Aceasta solutie nu este insa recomandata deoarece in acest fel datoria se rostogoleste si nu ajunge sa fie rambursata niciodata. Cel mai indicat este ca linia de credit sa fie utilizata doar atunci cand este necesar iar  clientii sa isi gandeasca un plan propriu prin care in urmatoarele luni sa acopere creditul utilizat, fie prin limitarea celorlalte cheltuieli, fie prin depunerea de sume suplimentare in cont, pe langa salariu.
Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Cele mai bune carduri de cash-back

Cele mai bune carduri de cash-back

Sa iti poti recupera un procent din valoarea cumparaturilor uzuale fara ca asta sa presupuna neaparat costuri colaterale reprezinta o provocare pentru tot mai multi romani.

20 Apr 2022 | Carduri
Cum te poti transforma din client in agent de vanzari

Cum te poti transforma din client in agent de vanzari

Orange Money, copiata imediat de concurentul direct Revolut, a propus un bonus de 150 de lei fiecarui client care aduce un nou recrut in sistem din lista lui de amici. Si beneficiile nu se opresc aici.

22 Feb 2022 | Carduri
Despre dileme fericite si cumparaturi mai relaxate cu Cardul de Credit de la Intesa Sanpaolo Bank

Despre dileme fericite si cumparaturi mai relaxate cu Cardul de Credit de la Intesa Sanpaolo Bank

Cati oameni, atatea dileme fericite. Vestea buna e ca nu trebuie sa mai alegi! Le poti avea pe toate cu Cardul de Credit de la Intesa Sanpaolo Bank.

13 Dec 2021 | Carduri
Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale

Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale

La aproape doua luni de la lansarea cardurilor virtuale in portofoliul ING Bank Romania, peste 16.000 de persoane le-au emis in Home’Bank si au inceput sa le utilizeze, un sfert chiar inainte ca acestea sa fie anuntate in mod oficial.

08 Noi 2021 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă