Comertul online transfrontalier ramane la un nivel scazut. Oficialii UE vor sa imbunatateasca cadrul legal si infrastructura astfel incat cumparaturile din strainatate sa devina uzuale.
In prezent, doar 7% din utilizatorii de internet au plasat vreodata o comanda online pe un site din strainatate. Aceasta reticenta de a merge si pe pietele straine face ca multi consumatori sa nu aiba acces la o serie de bunuri si servici mai ieftine.
Pentru cresterea increderii consumatorilor este insa necesara o revizuire atat a cadrului legat cat si a infrastructurii necesare.
Spre exemplu, una dintre principalele probleme tine de modul si timpuld e livrare si posibilitatea de returnare a unui produs comandat in alta tara.
“Ar trebui avute in vedere masuri prin care sa se asigure preturi de livrare rezonabile”, s0-a precizat in cadrul unei discutii din Parlamentul European.
O serie de solutii au fost deja propuse de europarlamentari si votate. Ele se refera la un set de recomandari, printre care se numara introducerea unei “marci de incredere” ce poate fi acordata magazinelor online care se incadreaza in anumite conditii.
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News