De ce am opta pentru un card virtual?

Cardurile virtuale vin cu avantajul taxelor de emitere si livrare zero, conectarii facile cu dispozitivele mobile de plata, dar si cu unele limitari pe partea de retrageri.

ING Bank le propune clientilor sa isi procure singuri cardurile din oferta bancii direct din Home Bank, in forma virtuala. Practic, nici nu e nevoie ca cineva sa aiba mai intai un card fizic din plastic pentru a opta apoi si pentru alte carduri, virtuale, se poate alege direct cardul virtual. 

Modelul a fost dezvoltat de Revolut, care oferea gratuit cardurile virtuale pentru pachetele de servicii de baza urmand ca cei care doreau carduri fizice sa le primesca prin Posta contra unei taxe de livrare. 

In cazul ING Bank, setarile din Home Bank permit fixarea unei anumite limite pentru tranzactii, blocare si deblocare si, la nevoie, inchiderea gratuita a cardurilor virtuale deschise. 

Cum functioneaza un astfel de card? 

In lipsa unui card fizic care sa poate fi utilizat la cumparaturi la comercianti, posesorii unui card virtual vor trebui sa il inroleze in aplicatiile de plata Google Pay ori Apple Pay si apoi vor folosi telefonul/ceasul pe post de card (PIN-ul este inlocuit la randul sau cu modalitatea de autentificare pe dispozitivul mobil-amprenta, parola, etc). Iar pentru platile online sau pentru cele din aplicatii se vor folosi datele cardului virtual.

Avantaje pentru posesori

Avantajul unui card virtual este ca poate fi atasat unui “buzunar” special construit in acest sens. Posesorul cadului poate deschide tot din Home Bank-ul ING Bank un cont secundar si apoi sa ataseze cardul virtual acestui cont, platile facandu-se doar din acest cont secundar. 

Este o masura care se poate dovedi benefica atunci cand dorim sa limitam accesul la economiile noastre si luam decizia sa setam pentru fiecare dispozitiv de plata cardul sau virtual cu cont secundar atasat. In acest mod putem folosi cardul virtual pentru platile copiilor, care vor avea acces doar la contul/conturile secundare. 

Exista si limitari

Cum procedam in cazul in care dorim sa retragem cash de pe un card virtual? Teoretic e simplu, se acceseaza din aplicatia ING butonul Plateste fara card, se va genera un cod de retragere iar in urmatoarele 15 minute trebuie mers la bancomat pentru a retrage bani cash, insa in limita a 500 lei/zi. 

Aici apare o limitare importanta pentru unii, pentru ca sunt situatii in care am putea avea nevoie de mai mult cash iar posesia doar a unui card virtual poate crea probleme in acest sens. 

Cine are insa si carduri fizice la indemana, le va folosi pe acestea pentru retragerile de cash lasand cardurile virtuale in seama platilor online si de pe dispozitive mobile.

In concluzie, un card virtual se poate dovedi util atunci cand vrem sa limitam riscurile folosirii platilor de pe mai multe dispozitive mobile (fiecare poate avea acces la un cont secundar cu un card virtual atasat) sau cand dorim sa oferim acces limitat la sumele din contul nostru unui partener sau copiilor. 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Despre dileme fericite si cumparaturi mai relaxate cu Cardul de Credit de la Intesa Sanpaolo Bank
Despre dileme fericite si cumparaturi mai relaxate cu Cardul de Credit de la Intesa Sanpaolo Bank

Cati oameni, atatea dileme fericite. Vestea buna e ca nu trebuie sa mai alegi! Le poti avea pe toate cu Cardul de Credit de la Intesa Sanpaolo Bank.

13 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale
Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale

La aproape doua luni de la lansarea cardurilor virtuale in portofoliul ING Bank Romania, peste 16.000 de persoane le-au emis in Home’Bank si au inceput sa le utilizeze, un sfert chiar inainte ca acestea sa fie anuntate in mod oficial.

8 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

De ce depasesc cardurile de credit depozitele in  preferintele romanilor?
De ce depasesc cardurile de credit depozitele in preferintele romanilor?

Scaderea dobanzilor bancare la termen a avut si efecte mai putin anticipate, precum reevaluarea economisirii cash, dupa cum reiese dintr-un studiu realizat de Unlock Market Research la cererea BCR.

30 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?
Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?

Cresterea limitei de credit, a perioadelor de gratie si parghia ratelor fara dobanda a trezit speranta ca acest produs ar fi varianta mai ieftina, fara costuri aproape, a creditelor de nevoi personale. Exista insa si riscuri.

9 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

GHIDURI


Carduri de credit

Cardul de credit reprezinta un imprumut aflat permanent la dispozitia clientului. Limita de credit este calculata pe baza unei proceduri numita scoring. In general, limita maxima de credit poate ajunge pana la 5.000 euro sau echivalentul in moneda nationala. Cum se calculeaza scoringul, diferentele dintre carduri de debit si carduri de credit, peri

Carduri de debit

Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii propii din contul de la banca. Cardul de debit are insa de oferit mai mult decat retragerea de numerar. Cea mai importanta functie a sa este plata cumparaturilor la comercianti. Pentru tranzactiile efectuate in Romania nu se plateste nici un comision. Ce servicii suplimentare ofera car

Carduri premium

Cardurile premium reprezinta o categorie privilegiata de instrumente de plata, care sunt acordate clientilor cu venituri ridicate. Limita de credit este mult mai mare si poate ajunge pana la 100.000 euro, fata de numai 5.000 euro, cat ofera in general cardurile de credit standard. Cui se adreseaza cardurile premium, care sunt tipurile de carduri, c

Carduri cu cip

Cardul cu cip este un card bancar - de credit sau de debit - care are incorporat un microcip. Acesta a fost conceput pentru a conferi tranzactiilor cu carduri mai multa siguranta si rapiditate. Cat de sigure sunt cardurile cu cip, ce tehnologie are in spate si cum schimba cipul modul in care se plateste cu cardul in Ghidul Carduri cu cip.

Cumparaturi online cu cardul

Inainte sa faceti cumparaturi online trebuie sa va asigurati ca aveti cardul activat pentru utilizare online. Dupa activarea cardului, este recomandata inrolarea cardurilor in sistemul 3D Secure. Ponturi pentru cumparaturi sigure si toate informatiile despre carduri acceptate pentru cumparaturi, tranzactii online si inrolarea cardului in Ghidul Cum

Vacanta cu cardul in strainatate

Atunci cand mergem in vacanta este recomandat sa nu plecam cu toti banii de care avem nevoie in portofel. Cardurile bancare ne protejeaza mai bine banii. Cardul de credit este recomandat cu prioritate, pentru ca ofera o serie de beneficii suplimentare. Totul despre tipul de card potrivit in vacanta, ce comisioane apar la tranzactiile din afara tari

Inapoi sus