top banner

De ce am opta pentru un card virtual?

24 August 2021 | Autor: Cristian Dogaru

De ce am opta pentru un card virtual?

Cardurile virtuale vin cu avantajul taxelor de emitere si livrare zero, conectarii facile cu dispozitivele mobile de plata, dar si cu unele limitari pe partea de retrageri.
ING Bank le propune clientilor sa isi procure singuri cardurile din oferta bancii direct din Home Bank, in forma virtuala. Practic, nici nu e nevoie ca cineva sa aiba mai intai un card fizic din plastic pentru a opta apoi si pentru alte carduri, virtuale, se poate alege direct cardul virtual. 

Modelul a fost dezvoltat de Revolut, care oferea gratuit cardurile virtuale pentru pachetele de servicii de baza urmand ca cei care doreau carduri fizice sa le primesca prin Posta contra unei taxe de livrare. 

In cazul ING Bank, setarile din Home Bank permit fixarea unei anumite limite pentru tranzactii, blocare si deblocare si, la nevoie, inchiderea gratuita a cardurilor virtuale deschise. 

Cum functioneaza un astfel de card? 

In lipsa unui card fizic care sa poate fi utilizat la cumparaturi la comercianti, posesorii unui card virtual vor trebui sa il inroleze in aplicatiile de plata Google Pay ori Apple Pay si apoi vor folosi telefonul/ceasul pe post de card (PIN-ul este inlocuit la randul sau cu modalitatea de autentificare pe dispozitivul mobil-amprenta, parola, etc). Iar pentru platile online sau pentru cele din aplicatii se vor folosi datele cardului virtual.

Avantaje pentru posesori

Avantajul unui card virtual este ca poate fi atasat unui “buzunar” special construit in acest sens. Posesorul cadului poate deschide tot din Home Bank-ul ING Bank un cont secundar si apoi sa ataseze cardul virtual acestui cont, platile facandu-se doar din acest cont secundar. 

Este o masura care se poate dovedi benefica atunci cand dorim sa limitam accesul la economiile noastre si luam decizia sa setam pentru fiecare dispozitiv de plata cardul sau virtual cu cont secundar atasat. In acest mod putem folosi cardul virtual pentru platile copiilor, care vor avea acces doar la contul/conturile secundare. 

Exista si limitari

Cum procedam in cazul in care dorim sa retragem cash de pe un card virtual? Teoretic e simplu, se acceseaza din aplicatia ING butonul Plateste fara card, se va genera un cod de retragere iar in urmatoarele 15 minute trebuie mers la bancomat pentru a retrage bani cash, insa in limita a 500 lei/zi. 

Aici apare o limitare importanta pentru unii, pentru ca sunt situatii in care am putea avea nevoie de mai mult cash iar posesia doar a unui card virtual poate crea probleme in acest sens. 

Cine are insa si carduri fizice la indemana, le va folosi pe acestea pentru retragerile de cash lasand cardurile virtuale in seama platilor online si de pe dispozitive mobile.

In concluzie, un card virtual se poate dovedi util atunci cand vrem sa limitam riscurile folosirii platilor de pe mai multe dispozitive mobile (fiecare poate avea acces la un cont secundar cu un card virtual atasat) sau cand dorim sa oferim acces limitat la sumele din contul nostru unui partener sau copiilor. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Cardurile pentru copii au avantaje dar si unele riscuri incluse

Cardurile pentru copii au avantaje dar si unele riscuri incluse

Cei mici pot deprinde mai usor sa isi gestioneze banii de buzunar iar parintii le pot aloca lunar o anumita suma. Exista insa si riscuri generate de tranzactiile pe internet si dependenta de alocarile periodice din partea parintilor.

19 Dec 2022 | Carduri
Cresterea dobanzilor se simte si la cardurile de credit

Cresterea dobanzilor se simte si la cardurile de credit

BNR a decis in aceasta saptamana sa opereze o noua majorare a dobanzii de politica monetara insa de o mai mica amplitudine decat precedentele. Se vor scumpi din nou creditele cu dobanzi variabile iar depozitele vor fi remunerate mai bine chiar daca randamentele raman semnificativ real negative.

10 Noi 2022 | Carduri
Cele mai bune carduri de cash-back

Cele mai bune carduri de cash-back

Sa iti poti recupera un procent din valoarea cumparaturilor uzuale fara ca asta sa presupuna neaparat costuri colaterale reprezinta o provocare pentru tot mai multi romani.

20 Apr 2022 | Carduri
Cum te poti transforma din client in agent de vanzari

Cum te poti transforma din client in agent de vanzari

Orange Money, copiata imediat de concurentul direct Revolut, a propus un bonus de 150 de lei fiecarui client care aduce un nou recrut in sistem din lista lui de amici. Si beneficiile nu se opresc aici.

22 Feb 2022 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă