Cum va poate rasplati cardul?

Cardurile au depasit, demult, statutul de simplu „plastic” cu care platim sau de pe care scoatem bani de la ATM. De aceea, atunci cand alegem un card de plata, nu trebuie sa avem in vedere doar „datele tehnice”, ci si beneficiile suplimentare.

Pe fondul crizei, diferentierea a devenit o trasatura esentiala pentru jucatorii din economie, iar institutiile financiare nu fac exceptie. Produsele financiare care tintesc o anumita categorie de clienti si nu „masa”, tind sa devina majoritare in portofoliile bancilor. Cu alte cuvinte: „un card pentru un anumit tip de client, nu acelasi card pentru orice client”.

Un bun exemplu de diferentiere il reprezinta programele de loialitate, cu modalitati diferite de recompensare. La fel ca in cazul operatorilor telecom sau al lanturilor de hypermarketuri, bancile au programe speciale ce rasplatesc fidelitatea clientilor. Prin intermediul acestor programe, institutiile financiare si comerciantii parteneri urmaresc, in primul rand, sa isi pastreze clientii actuali multumiti si, pe de alta parte, sa isi extinda clientela.

Domeniile in care activeaza comerciantii parteneri sunt variate: de la magazine de produse electrice si electrocasnice, benzinarii, restaurante, magazine de bricolaj, pana la farmacii si operatori de telefonie mobila.

Prin intermediul acestor programe, posesorii de carduri primesc puncte de loialitate de fiecare data cand platesc cu ele la comercianti. Apoi, le pot valorifica, in functie de program prin: achizitia de produse/servicii in rate fara dobanda sau cu reduceri, in reteaua de comercianti parteneri. In functie de programul dezvoltat de banca si de partenerii comerciali, dar si de tipul cardului, reducerile pot ajunge pana la 30-40%.

Alte avantaje, la care poate avea acces un client, sunt plata in rate fara dobanda la comercianti si facilitatea de cash back. Multe banci din Romania permit posesorilor de carduri sa cumpere prin sistemul de rate cu dobanda zero. De obicei, clientul poate beneficia de pana la 24 de rate, intr-o retea definita sau chiar la orice comerciant.

Nu doar bancile dezvolta programe de loialitate, ci si MasterCard, care anul acesta a lansat programul MasterCard Rewards. Programul este o premiera pe piata din Romania, fiind primul si singurul administrat de o organizatie de plata. MasterCard Rewards se bazeaza pe un sistem de acumulare de puncte de loialitate, in functie de utilizarea cardului pentru plati la comercianti, dar permite recompensarea clientilor si pentru alte tipuri de tranzactii.

„Prin intermediul tuturor campaniilor si proiectelor derulate pana acum ne-am propus sa incurajam un comportament corect de plata cu cardul, atat la comercianti, cat si online, pentru ca este cel mai avantajos pentru posesori, dar si pentru ca sustine economia, prin combaterea economiei subterane”, declara Cosmin Vladimirescu, Country Manager pentru Romania si Moldova, MasterCard Europe. „Acesta este si cazul MasterCard Rewards, care aduce un plus de valoare atat pentru bancile participante, cat si pentru utilizatorii de servicii financiare. Consumatorii primesc beneficii la fiecare tranzactie cu cardul, iar bancile isi fidelizeaza clientii si le modeleaza un comportament natural de utilizare a cardului.”

“In plus, programul vine cu beneficii concrete si argumente la fiecare tranzactie, care incurajeaza activarea sau reinnoirea cardului. Cu alte cuvinte, programul confera posesorilor de carduri motive sa aleaga plata cu cardul in locul cash-ului, indiferent de valoarea sau de tipul tranzactiei”, a mai spus Cosmin Vladimirescu.
   
Clientii care se inscriu in programul de recompense „MasterCard Rewards” beneficiaza de o serie de avantaje, precum acumularea de puncte de loialitate, indiferent de valoarea tranzactiei sau posibilitatea de a cumula punctele proprii cu cele ale altor posesori de carduri. In plus, acestia pot sa acumuleze puncte atat pentru platile efectuate la comerciantii traditionali, cat si online, si sa participe la promotii si oferte exclusive pentru cei inscrisi in program.

Indiferent de tipul de produs financiar sau de programul de loialitate ales, regula de aur ramane aceeasi: interesati-va in legatura cu caracteristicile acelui produs sau serviciu si alegeti-l pe cel care se potriveste cel mai bine cu cerintele dumneavoastra.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?
Poate inlocui cardul de credit imprumutul de nevoi personale?

Cresterea limitei de credit, a perioadelor de gratie si parghia ratelor fara dobanda a trezit speranta ca acest produs ar fi varianta mai ieftina, fara costuri aproape, a creditelor de nevoi personale. Exista insa si riscuri.

9 Septembrie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

De ce am opta pentru un card virtual?
De ce am opta pentru un card virtual?

Cardurile virtuale vin cu avantajul taxelor de emitere si livrare zero, conectarii facile cu dispozitivele mobile de plata, dar si cu unele limitari pe partea de retrageri.

24 August 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului
Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului

Tentativele de inselare a celor care posteaza anunturi pe platformele de vanzare-cumparare prolifereaza, in ciuda introducerii recente a elementelor suplimentare de siguranta la trazactiile online.

17 Iunie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit
Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit

Altex si Flanco in parteneriat cu finantatorul Oney Bank ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona produse in 3 sau 4 rate daca dispun de un card de debit Visa sau Mastercard, la costuri mult mai mici decat in cazul achizitiei cu un card de credit.

7 Ianuarie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

GHIDURI


Carduri de credit

Cardul de credit reprezinta un imprumut aflat permanent la dispozitia clientului. Limita de credit este calculata pe baza unei proceduri numita scoring. In general, limita maxima de credit poate ajunge pana la 5.000 euro sau echivalentul in moneda nationala. Cum se calculeaza scoringul, diferentele dintre carduri de debit si carduri de credit, peri

Carduri de debit

Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii propii din contul de la banca. Cardul de debit are insa de oferit mai mult decat retragerea de numerar. Cea mai importanta functie a sa este plata cumparaturilor la comercianti. Pentru tranzactiile efectuate in Romania nu se plateste nici un comision. Ce servicii suplimentare ofera car

Carduri premium

Cardurile premium reprezinta o categorie privilegiata de instrumente de plata, care sunt acordate clientilor cu venituri ridicate. Limita de credit este mult mai mare si poate ajunge pana la 100.000 euro, fata de numai 5.000 euro, cat ofera in general cardurile de credit standard. Cui se adreseaza cardurile premium, care sunt tipurile de carduri, c

Carduri cu cip

Cardul cu cip este un card bancar - de credit sau de debit - care are incorporat un microcip. Acesta a fost conceput pentru a conferi tranzactiilor cu carduri mai multa siguranta si rapiditate. Cat de sigure sunt cardurile cu cip, ce tehnologie are in spate si cum schimba cipul modul in care se plateste cu cardul in Ghidul Carduri cu cip.

Cumparaturi online cu cardul

Inainte sa faceti cumparaturi online trebuie sa va asigurati ca aveti cardul activat pentru utilizare online. Dupa activarea cardului, este recomandata inrolarea cardurilor in sistemul 3D Secure. Ponturi pentru cumparaturi sigure si toate informatiile despre carduri acceptate pentru cumparaturi, tranzactii online si inrolarea cardului in Ghidul Cum

Vacanta cu cardul in strainatate

Atunci cand mergem in vacanta este recomandat sa nu plecam cu toti banii de care avem nevoie in portofel. Cardurile bancare ne protejeaza mai bine banii. Cardul de credit este recomandat cu prioritate, pentru ca ofera o serie de beneficii suplimentare. Totul despre tipul de card potrivit in vacanta, ce comisioane apar la tranzactiile din afara tari

Inapoi sus