Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul

Exista mai multe oferte de reduceri pentru posesorii de carduri de debit, care nici nu implica costuri asociate, precum emiterea cardului si administrarea contului curent.

Ne-am obisnuit cu beneficiile acordate pe cardurile de credit, fie ca vorbim de diverse programe de rate fara dobanda, fie de cash back la comercianti. Exista insa si carduri de debit cu beneficii care, in plus, nici nu au costuri asociate sau dobanzi penalizatoare in cazul intarzierii la plata ratelor.

Cash back de 10% la OTP Bank

Banca a lansat pachetul LeZero care include un cont curent in lei, un card de debit Mastercard, internet si mobile banking cu costuri zero pentru utilizator si posibilitatea acordarii de cash back de 10% din tranzactiile efectuate, cu conditia intrunirii unor conditii.

Cine incaseaza minim 1.200 de lei lunar in contul curent, face cel putin 5 plati cu cardul si una prin OTPdirekt (internet banking sau mobile banking) poate primi lunar cash back de 10% din valoarea tranzactiilor realizate cu cardul Mastercard, in limita a 50 de lei pe luna si 600 de lei pe an. 

Pachetul poate fi obtinut exclusiv online, prin parcurgerea catorva pasi-identificare online (e necesara o fotografie a cartii de identitate si un selfie), apel video pentru confirmarea identitatii, completarea informatiilor de ordin financiar, confirmarea pachetului ales, semnarea contractului electronic. 

Chiar daca tentatia cash-back-ului este principala atractie, in pachet exista si alte beneficii: nu se percep costuri pentru emiterea si administrarea cardului, administrarea contului curent, retrageri de numerar de la bancomatele bancii sau de la alte bancomate in Romania si doua retrageri fara comision in strainatate, procesarea platilor prin OTPdirekt. 

ING Bazar, locul de unde va alegeti reducerile

Accesand ING Bazar din aplicatia mobila aveti acces la reduceri atat prin cardurile de debit, cat si prin cele de credit sau cardurile de fidelitate. Pentru cardurile de debit de pilda, la inceputul acestei saptamani existau reduceri de 15% la produsele Yves Rocher, 7% pentru cele Decathlon, 15% la  Lensa, 3% pentru Lidl, 4% la Cora, 5% pentru Elefant si Farmec, 2% la produsele Samsung. 

Utilizatorul da click pe oferta pentru a o rezerva, merge in magazinul online sau in cel fizic pentru a cumpara produsele pe care le plateste cu cardul apoi va primi puncte in portofelul electronic pe care le poate transforma in bani in urmatoarele 48 de ore. 

Pentru posesorii unui ING Card Complet care primesc venituri recurente de minim 700 de lei pe luna nu exista comisioane de administrare a contului curent, pentru emiterea si transmiterea a cardului, plati intra si interbancare, retrageri numerar de la bancomate. 

Revolut are propriul sistem de recompense

Cei care dispun de cardurile Revolut Standard au acces la diferite scheme de cash back in functie de parteneriatele incheiate. Astfel, vor primi 6% la achizitiile de la Just FIT (articole de fitness), 10% la Booking.com, 7% cash back la cosmeticele Farmec, 2% pentru produsele Sensodays si 5% pentru jucariile Nichiduta. 

Cei interesati vor intra din aplicatia mobila pe sectiunea de recompense, vor alege partenerul ale carui produse le vizeaza, vor efectua tranzactia cu cardul, iar apoi primesc procentele cash back direct in cont, dupa validarea tranzactiei. 

Administrarea contului Revolut e gratuita, la fel emiterea cardului (se plateste doar pentru transportul cardului la utilizator, dar si in acest caz exista deseori campanii de eliminare a acestui cost). 

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda
Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda

Transfond ofera posibilitatea initierii de plati intre doua conturi deschise la banci diferite utilizand doar numarul de telefon mobil al beneficiarului platii, fara sa fie nevoie si de codul IBAN al acestuia.

29 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?
Retrageri din ATM fara card. Cum functioneaza?

Dupa ce ne-au propus sa ocolim cardul platind la POS-uri direct cu telefonul, bancile merg mai departe incercand sa elimine cardul si la retragerea de numerar de la ATM.

28 August 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Ce sanse are telefonul in lupta cu cardul pentru plati?
Ce sanse are telefonul in lupta cu cardul pentru plati?

Numarul bancilor care ofera aplicatii de plata ce permit utilizarea telefonului in locul cardului este in crestere. Mai ramane doar ca si cel al utilizatorilor sa aiba o dinamica asemanatoare pe termen lung.

30 Iulie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Cardurile de credit pluseaza la avantaje colaterale
Cardurile de credit pluseaza la avantaje colaterale

Desi dobanzile cardurilor de credit sunt foarte ridicate, bancile incearca sa le faca atractive oferind la pachet cu acestea rate la comerciantii parteneri (pana la 40), asigurari de calatorie, mile aeriene, transport fara costuri la retaileri ori bani inapoi la cumparaturi.

21 Iulie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus