top banner

Cum economisesti cel mai eficient pentru vacanta?

04 Iulie 2024 | Autor: Cristian Dogaru

Cum economisesti cel mai eficient pentru vacanta?

Foto Unsplash.com

Milele aeriene acumulate prin achizitiile cu cardurile de credit Banca Transilvania sau cele de debit de la Revolut pot fi utilizate doar dupa acumularea unui sold considerabil, astfel incat economiile prin acumularea cash-back-ului reprezinta o cale mai sigura.
Apropierea vacantelor readuce in atentia publicului modalitatile prin care ar putea achizitiona bilete de avion mai accesibile. Fie in cadrul unor promotii, fie folosind beneficiile acumulate prin utilizarea cardurilor dedicate.
Cardurile de credit BT Flying Blue (Classic si Premium) ofera posibilitea conversiei punctelor acumulate in mile aeriene pentru companiile KLM, Tarom si Air France, dupa regula fiecare cumparatura de 5 lei din Romania aduce un punct si fiecare punct poate fi convertit in o mila aeriana (1,6 km). Milele astfel acumulate pot fi utilizate apoi pentru achizitonarea biletelor de avion la companiile amintite, dar si a serviciilor conexe (bagaje, locuri mai bune, etc). 
De retinut ca nu se acorda mile pentru achizitiile cu plata in rate fara dobanda la comercianti parteneri, ci doar la tranzactiile cu plata integrala cu cardurile de credit. 
Recent, Revolut a introdus sistemul RevPoints prin care detinatorii de carduri de debit Revolut pot acumula puncte la fiecare tranzactie, in functie de planul detinut (se ofera pana la un punct pentru fiecare euro cheltuit cu cardul). Apoi punctele pot fi convertite in mile –“primesti 1 mila pentru fiecare punct la companii aeriene de top, cum ar fi KLM, British Airways, Air France, Iberia si multe altele”, dupa cum suntem anuntati pe site-ul Revolut. 
Nu doar cumparaturile sunt convertibile in puncte, ci si acumularile de maruntis prin rotunjirea valorii tranzactiilor. Ocazie cu care aflam si care este rata de conversie. „Primesti 50 de puncte pentru fiecare 1 € de maruntis pe carei il rotunjesti, pentru a economisi la urmatoarea ta calatorie”. Cu alte cuvinte, fiecare punct valoreaza 0,02 euro sau 0,1 lei. 
La Revolut, punctele pot fi convertite in mile dar si in reduceri la achizitia unor sejururi folosind platforma Revolut. „Cu 5.000 de puncte Revolut poti obtine o reducere de pana la 100 euro la un Sejur”. 
Cat de avantajoasa este economisirea in puncte pentru vacante?
Pornind de la exemplul Revolut de mai sus, pentru o economie de 100 euro (500 lei) la cazare ar trebui sa acumulam 5.000 de puncte, deci sa cheltuim cu cardul 25.000 lei. 
Suma este echivalenta unui cashback de 2% care nu este totusi foarte ofertant, daca ne gandim la faptul ca exista carduri care platesc mai mult cashback la achizitiile de la supermarketuri (pana la 5%) ce au totusi o pondere mai mare in cosul cheltuielilor lunare ale unei familii. 
Cum ramane insa cu milele aeriene? Daca facem un calcul simplu ar rezulta ca pentru un zbor Bucuresti-Paris (1,200 mile) ar fi necesara acumularea a 1200 puncte pe sens, deci 2400 puncte la un zbor dus-intors, sau cheltuieli echivalente cu 12.000 lei. Numai ca lucrurile nu sunt atat de simple, companiile aeriene impun un numar minim de mile acumulate pentru achizitionarea unor bilete de zbor. 
De exemplu, pe distanta Paris-Helsinki, destul de asemanatoare cu cea Bucuresti-Paris, pe site-ul Flying Blue se afiseaza in mod promotional o cotatie de 5.625 mile pentru un zbor dus la clasa Economy (pentru un zbor dus-intors ar fi deci necesare peste 11.000 mile, deci cheltuieli cu cardul de peste 55.000 lei si nu doar 12.000 lei. 
Ceea ce face mai eficienta economisirea prin cardurile care ofera cashback mai consistent la cumparaturile cele mai frecvente (hipermarketuri) decat utilizarea unor carduri care transforma cumparaturile in...mile aeriene. 
Urmeaza apoi sa convertim cashback-ul acumulat in bilete de avion, cu avantajul suplimentar ca putem opta in acest caz si pentru companiile low-cost, unde tarifele sunt mai mici daca exista astfel de alternative pentru destinatia vizata. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Cat de atractiv mai este in prezent overdraftul?

Cat de atractiv mai este in prezent overdraftul?

Descoperitul de cont atasat cardurilor de debit si echivalent cu cateva salarii nete si-a pierdut din atractivitate odata cu introducerea ratelor fara dobanda pe cardul de credit, fiind preferat mai mult ca solutie pentru situatii exceptionale.

08 Mai 2024 | Carduri
Ce criterii folosim la alegerea unui card de credit?

Ce criterii folosim la alegerea unui card de credit?

Nivelul dobanzilor, inclusiv a celor penalizatoare, numarul de rate fara dobanda, perioada de gratie, sunt cateva detalii esentiale de avut in vedere la alegerea unui astfel de produs.

16 Apr 2024 | Carduri
Ce beneficii ofera un card de debit Gold?

Ce beneficii ofera un card de debit Gold?

Mai multe banci au in oferta carduri exclusiviste care propun utilizatorilor acces in business lounge-uri, asigurari de calatorie si de sanatate, reduceri la parteneri iar costurile pot fi relativ accesibile pentru cei care au nevoie de respectivele servicii.

23 Ian 2024 | Carduri
Carduri de debit care iti intorc bani in portofel

Carduri de debit care iti intorc bani in portofel

Achizitionate individual sau in cazul unor pachete, cardurile de debit cu cashback la comerciantii parteneri pot oferi sansa unor economii reale cand sunt vizate magazinele cele mai frecventate de posesori.

11 Ian 2024 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă